1.764 de pacienți cu COVID în stare gravă la 1.624 de paturi ATI în toată țara. Sute de bolnavi sunt tratați în unitățile de primiri urgențe până se eliberează locuri la Terapie Intensivă
1.764 de pacienți cu COVID sunt internați, luni, în stare gravă, în condițiile în care sunt 1.624 de paturi ATI pentru bolnavii de COVID în toată țara. Sute de pacienți sunt tratați în unitățile de primiri urgențe până se eliberează locuri la Terapie Intensivă.
„În data de 18 octombrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.624 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. În București sunt avizate de DSP 336 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19. De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 187 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale.
Situația paturilor suplimentare o aveți în tabelul pe care vi-l trimitem alăturat. 1.764 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări”, a anunțat luni Grupul de Comunicare Strategică.
La nivel național, la acest moment, nu sunt paturi ATI libere, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.
Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat, luni, că aproximativ 300 de pacienți tratați în unitățile de primiri urgențe așteaptă eliberarea unui pat de terapie intensivă.
„Dacă ne uităm la cifrele din spitale, constatăm că avem o medie zilnică de aproximativ 15.000 de infectaţi. Avem o medie zilnică, din păcate, de 300 de decese. La ATI sunt peste 1.700 de pacienţi, iar în UPU avem peste 1.900 de pacienţi, dintre care aproximativ 300 aşteaptă în UPU eliberarea unui pat în ATI”, a precizat Bode.
De altfel, secretarul de stat Raed Arafat declara, în 15 octombrie, că unitățile de primiri urgențe s-au transformat parțial în „mini-secții ATI”.
„La Unităţile de primiri urgenţe, în perioada 2 – 7 octombrie, am avut 8.804 pacienţi care s-au prezentat la nivel naţional, dintre care 5.241 confirmaţi. În perioada 8 – 14 octombrie, avem 11.654 de pacienţi la nivel naţional, din care 7.802 confirmaţi. Asta este situaţia la nivelul Unităţilor de primiri urgenţe. Se simte presiunea şi pe UPU în mod egal cum se simte pe Secţiile de terapie intensivă. Sunt spitale unde Unităţile de primiri urgenţe s-au transformat, cel puţin parţial, în mini-secţii ATI, unde bolnavii sunt ventilaţi şi asistaţi, până se transferă la ATI sau alte spitale”, a spus şeful DSU.
Raed Arafat a explicat că, deși sunt tratați în UPU, acești pacienți figurează ca internați pe un loc de ATI.
sursa foto: Facebook/ RO Vaccinare
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
12 comentarii