G4Media.ro

1000 de pisici au fost salvate în China de la sacrificare /…

sursa foto: Unsplash/ Amber Kipp

1000 de pisici au fost salvate în China de la sacrificare / Urmau să fie vândute drept carne de porc sau oaie

Poliția din China a salvat aproximativ 1.000 de pisici dintr-un camion care se îndrepta spre un abator, a anunțat presa locală. După sacrificare, animalele urmau să fie vândute drept carne de porc sau de oaie, scrie CNN.

Acționând în urma unui pont dat de activiștii pentru animale la începutul acestei luni, ofițerii din Zhangjiagang, în provincia Jiangsu din estul Chinei, au interceptat o mașină folosită pentru a colecta și transporta pisici capturate, potrivit publicației chineze de știri afiliate statului The Paper.

În lipsa intervenției, lotul ar fi fost probabil sacrificat și expediat în sud pentru a fi servit ca frigărui de porc și de miel, precum și cârnați, potrivit raportului.

De atunci, poliția și autoritățile agricole au trimis pisicile la un adăpost din apropiere, a precizat The Paper, după ce au dejucat un complot care ar fi putut aduce o sumă de până la 20.500 de dolari.

Raportul nu a menționat dacă au fost făcute arestări și nici dacă pisicile erau vagaboande sau animale de companie. CNN a contactat poliția din Zhangjiagang și adăpostul de animale pentru comentarii.

Ziarul a relatat că activiștii pentru animale au observat pentru prima dată un număr mare de cutii de lemn bătut în cuie care transportau multe pisici în apropierea unui cimitir.

Aceștia au patrulat pe străzi timp de șase zile și, când camionul a început să transporte pisicile la abator, au intervenit și au chemat poliția, se arată în raport.

Imaginile publicate de The Paper arătau pisici salvate de la adăpost care se odihneau în cuști mai mari.

Un activist citat de publicație a declarat că o jumătate de kilogram de carne de pisică se vinde pentru aproximativ 4 dolari, trecând drept carne de oaie și de porc. Fiecare pisică cântărește aproximativ patru până la cinci kilograme după ce sunt procesate.

„Unii oameni vor face tot ceea ce este necesar pentru că este profitabil”, a declarat pentru The Paper Gong Jian, un activist care construiește un sanctuar pentru felinele vagaboande din Jiangsu.

Un alt activist, Han Jiali, care a declarat că a participat la oprirea camionului, a declarat pentru publicația chineză că nu este prima dată și că a mai oprit astfel de schimburi ilicite în Guangdong, o provincie din sudul Chinei.

Apeluri pentru o protecție mai puternică

Raportul a declanșat un nou val de îngrijorare cu privire la drepturile animalelor și la siguranța alimentară pe rețelele de socializare chinezești, mulți solicitând o mai mare supraveghere din partea autorităților.

Țara s-a confruntat în trecut cu o lungă istorie de scandaluri legate de alimente și siguranță.

Un scandal alimentar recent, care a devenit viral, a vizat un cap de șobolan găsit într-o masă școlară la un colegiu. Inițial, oficialii locali au insistat că era o bucată de gât de rață, dar, pe fondul temerilor de mușamalizare, au fost chemați anchetatori provinciali care au constatat contrariul.

În timp ce China are legi care reglementează și protejează animalele de fermă și animalele pe cale de dispariție, nu există o lege generală care să vizeze cruzimea față de animalele de companie și față de câinii și pisicile vagaboande.

Grupurile pentru drepturile animalelor și pentru protecția mediului fac de mult timp o campanie împotriva utilizării părților de animale – inclusiv a multor specii pe cale de dispariție – în medicina tradițională. Există, de asemenea, o opoziție tot mai mare față de un festival anual al cărnii de câine în Yulin, în regiunea autonomă vestică Guangxi.

„Animalele nu au drepturi și nu există nicio garanție pentru siguranța alimentară”, a scris unul dintre sutele de utilizatori care au intervenit în cea mai recentă dezbatere.

Autoritățile locale au fost criticate în 2021 pentru moartea mai multor animale de companie eutanasiate după ce proprietarii lor au fost testați pozitiv la Covid. Un incident particular, care a implicat un lucrător sanitar care a bătut un corgi până la moarte cu o lopată, a declanșat o explozie de furie.

„Sper ca țara să poată legifera în curând o lege de protecție a animalelor”, a spus un alt utilizator, referindu-se la cel mai recent scandal.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează