
11 milioane de euro abandonate în câmp: Spitalul Mobil Iași a început să fie mâncat de rugină / Modulele și cea mai mare parte a instalațiilor și echipamentelor au ieșit din perioada de garanție
La mijlocul lunii octombrie, Complexul medical modular de la Lețcani va împlini 4 ani de la primirea primilor pacienți cu Covid. Dacă, atunci, spitalul mobil era plin de lume – personal medical și bolnavi – astăzi locul este pustiu, relatează Ziarul de Iași.
Urmărește cele mai noi producții video G4Media
- articolul continuă mai jos -
Parcul Agroindustrial Transagropolis, locul în care este acum amplasat spitalul, găzduia în fiecare lună septembrie, Târgul pentru fermieri Agralim. Din 2020, parcul a primit cu totul altă destinație.
Singurul parc construit și administrat de Consiliul Județean până astăzi are curtea ocupată cu cele 100 de containere ale Spitalului mobil/ modular. O singură firmă (Țac Țac SRL) mai folosește constant frigiderele încăpătoare ale parcului, care inițial erau destinate tocmai micilor producători agricoli.
De la drumul național/ european, parcul de containere se vede altfel: nu mai e perfect alb, ca atunci când au fost aduse din Turcia. Oricine poate să remarce rugina care se instalează încet pe panouri. Spitalul este bine păstrat, în conservare – sună expresia oficială, dar de fapt îmbătrânește. Modulele și cea mai mare parte a instalațiilor și echipamentelor au ieșit din perioada de garanție.
De altfel, cele mai multe containere sunt deschise o dată pe an, se face inventarul interiorului și ușile se sigilează la loc. Ultima inspecție de acest fel a fost în aprilie.
Pentru că cele 102 module au ajuns cu întârziere, iar instalarea echipamentelor și punerea în funcțiune a spitalului au depășit cele 60 de zile prevăzute în contract, furnizorul turc a fost penalizat consistent și costul întregului spital a ajuns la aproximativ 11 milioane de euro.
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
Nu utilitatea investiției a contat, ci important a fost să fie cheltuiți niște bani, pentru ca o parte să se întoarcă la cei care au decis investiția.
Cati bani aruncati degeaba in pandemie…macar cei care au incasat aceste sume de bani au facut ceva cu acestia si i-au investit mai departe in economie…
Cei care au încasat banii și-au luat vile în Spania și castele în Franța.
Iar cei mai jmekeri dintre ei și-au luat apartamente în Miami și conace în Fortaleza.