G4Media.ro

11 sisteme de colectare a deșeurilor plutitoare vor fi amplasate pe râurile…

11 sisteme de colectare a deșeurilor plutitoare vor fi amplasate pe râurile din Transilvania / Acestea nu consumă energie electrică și nu necesită intervenție umană pentru funcționare

11 sisteme de colectare a deșeurilor plutitoare vor fi amplasate pe râurile din zona de nord-vest a țării, anunță Agenția de presă Rador.

Unul dintre ele va fi amplasat în județul Bistrița-Năsăud, la confluența între râurile Şieu și Someșul Mare, râuri care cară, mai ales primăvara, cantități importante de PET-uri, lemne și alte tipuri de deșeuri, aruncate de oameni în albiile lor.

Sistemele de colectare acționează precum o barieră care oprește și stochează deșeurile plutitoare. Conceptul cunoscut și sub denumirea de ”capcană a deșeurilor” este implementat deja în țări precum Olanda, Ungaria sau Indonezia. Sistemul nu consumă energie electrică și nu necesită intervenție umană pentru funcționare.

După colectare, deșeurile sunt sortate și transportate către fabricile de reciclare. Astfel de sisteme de captare și îndepărtare a deșeurilor plutitoare vor fi amplasate în județele Bihor, Cluj, Satu Mare, Maramureș și Bistrița-Năsăud.

Un astfel de sistem a fost montat în septembrie 2019 de doi tineri în județul Bihor.

Citește și:

VIDEO Doi tineri IT-iști din Cluj au găsit soluția pentru a curăța râurile de peturile goale: au montat un dispozitiv experimental pe râul Crișul Repede din Bihor. Cum funcționează ”colectorul de gunoaie”

Sursa foto: Pixabay / pixundfertig

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. la Cluj pe somes existaa asa ceva de cativa ani. e bunicel, dar deseurile mari tot trec

  2. Și în restul râurilor din tara, când?

  3. si ce ar trebui sa facem ca sa nu mai umplem paminturile nostre de gunoaiele nostre nesimtite ? ne lafaim in viloace si biamveuri, dar gunoiul de peste gard nu ne derajneaza. Cind o sa avem curaj sa ne autocriticam pentru besnicia aroganta, nelimitata?

  4. Asocierea gunoiului cu bani. Asta se face in lumea civilizata. Nici un ambalaj fara garantie.

  5. Mai da regionalizati mai sunteti! Ce face ministrul mediului? De ce nu prinde ideea sa o generalizeze? Ca nu prea are realizari la activ.
    Studenti din toate universitatile, colaborati, fentati toata generatia asta de politicieni care numai la voi nu s-au gandit. Nu va lasati turtiti si uniformizati de profesori ce se gandesc numai la scaunul lor.
    De fapt ideea unui astfel de sistem a pornit de la un student olandez care a infiintat apoi
    https://theoceancleanup.com/