12 trasee exotice în India pe care pasionații de drumeții nu trebuie să le rateze. Mai ales cei îndrăzneți
Atunci când planificați o călătorie în India, „Triunghiul de Aur”, format din Delhi, Jaipur și Agra, este adesea considerat o regiune care trebuie neapărat vizitată. Cu toate acestea, India se mândrește cu o serie de minuni naturale care oferă numeroase oportunități pentru călătorii mai activi de a ieși și de a explora, scrie CNN.
Buran Ghati, Himachal Pradesh
Distanța: 37 kilometri
Timp: 7 zile
Potrivită pentru toate nivelurile, drumeția Buran Ghati începe din vechiul cătun Janglik, la aproximativ cinci ore de mers cu mașina de Shimla, fosta capitală de vară din timpul dominației coloniale britanice.
Terenul nu este niciodată plictisitor, în timp ce treceți prin păduri adânci, pe pajiști largi și verzi și peste pârâiașe, la umbra unor vârfuri acoperite de zăpadă, pe drumul de la tabăra Daraya la tabăra Dunda, bucurându-vă de priveliști ale unor lacuri glaciare precum Chandranahan de-a lungul drumului.
Drumeții vor trebui să fie bine aclimatizați, deoarece traseul traversează o trecătoare de 4.572 de metri în ziua a cincea.
Adevărata aventură constă în coborârea din trecătoare pe partea cealaltă, care duce la satul Barau, plin de verdeață, marcând punctul culminant al acestei odisei remarcabile.
În timpul verii (de la jumătatea lunii mai până în iunie), vă așteaptă o coborâre palpitantă în rapel de aproximativ 400 de metri pe un perete abrupt de gheață, în timp ce toamna (de la jumătatea lunii septembrie până la jumătatea lunii octombrie), o coborâre abruptă printre bolovani aspri oferă o experiență antrenantă.
Valea Dzükou, Nagaland
Distanța: 9 kilometri
Timp: o zi
Aflată la granița dintre Manipur și Nagaland, în partea de nord-est a țării, Valea Dzükou este un uriaș covor verde care erupe anual într-o revoltă de flori sălbatice, inclusiv crinul Dzükou, un crin roz rar, care se găsește doar aici.
Iulie este sezonul de vârf al florilor, dar valea este superbă toată vara.
Există două rute – majoritatea drumeților pornesc din satul Viswema, la aproximativ 22 de kilometri la sud de Kohima, capitala Nagalandului, în timp ce punctul de plecare al traseului din satul Zakhama, la aproximativ 18 kilometri de Kohima, este mai scurt, dar urcarea este mai abruptă.
Poteca urcă pe trepte de piatră cioplite grosolan și printr-un amestec de păduri dese de castani, ienupăr și stejar, pentru a ajunge pe creasta văii, la 2.452 de metri deasupra nivelului mării, unde se desfășoară o panoramă captivantă.
Este posibil să vă cazați în pensiunea administrată de Asociația de Tineret Angami de Sud (SAYO) din vale, dar drumeția poate fi parcursă și ca o excursie de o zi.
Cetățenii indieni trebuie să achiziționeze un Permis de linie interioară (ILP) pentru a vizita Nagaland, în timp ce vizitatorii străini trebuie să se înregistreze la Biroul local de înregistrare a străinilor (FRO) în termen de 24 de ore de la sosire.
Drumeția Marilor Lacuri, Kashmirul administrat de India
Distanța: 63 kilometri
Timp: 5 zile
Un traseu absolut uluitor, această drumeție cuprinde trei trecători înalte din Himalaya și șapte lacuri alimentate de ghețari.
Accesibil din iulie până în septembrie, traseul începe în micul cătun Shitkadi de lângă Sonamarg, la 80 de kilometri nord-est de orașul Srinagar, și vă poartă pe pajiști alpine și pășuni înainte de a se încheia în satul Naranag.
În ziua a cincea vine adevăratul răsfăț – priveliști spectaculoase ale celui mai mare dintre lacurile Satsar și ale lacurilor gemene Gangabal și Nundkol.
Deși drumeția nu este deosebit de obositoare, va trebui să petreceți câteva zile de aclimatizare în Sonamarg înainte, pentru a vă pregăti pentru altitudinea de 4.200 de metri.
Trek Kashmir, o agenție de turism locală, poate aranja mesele, echipamentul de camping și transferurile spre și dinspre Srinagar.
Drumeția Goechala, Sikkim
Distanța: 73 de kilometri
Timp: 8 zile
Dacă sunteți pregătit pentru o provocare și o priveliște care se numără printre cele mai sublime din India, luați în considerare această drumeție în Sikkim de Vest.
Drumeția poate fi abruptă și dură, cu 3.048 de metri de creștere în înălțime și trei poduri suspendate peste defileuri adânci de negociat.
Ceea ce vă va rămâne cu adevărat întipărit în memorie este priveliștea spre Kangchenjunga, al treilea cel mai înalt vârf din lume, de pe vârful Dzongri Top, la 4.167 de metri.
De asemenea, traseul trece prin Parcul Național Khangchendzonga, venerat de tribul local Lepcha.
Aici domnește o mare faună sălbatică: panda roșii, oi albastre, leoparzi de zăpadă evazivi și fazani pot fi găsiți pe acest traseu.
Cu plecare și sosire în satul Yuksom, traseul se parcurge cel mai bine în sensul acelor de ceasornic pentru a vă aclimatiza pentru ascensiunile dificile dinspre final.
Numeroase tabere și cabane sunt răspândite de-a lungul traseului, cel mai bine parcurs în lunile de primăvară și de toamnă, adică între aprilie și mai și septembrie și noiembrie.
Valea Markha, Ladakh
Distanța: 65 de kilometri
Timp: 6 zile
Șerpuind prin peisaje sălbatice din cadrul Parcului Național Hemis, situat în regiunea estică a Ladakh, extrem de populara vale Markha întruchipează frumusețea extraordinară a naturii indiene.
Traseul începe în satul Chilling, la aproximativ 66 de kilometri de Leh, capitala Ladakhi, și se termină la Shang Sumdo, oscilând de la dificultate ușoară la moderată, pe măsură ce terenul se schimbă.
Există câmpuri de orz și tufișuri de traversat, poduri suspendate de trecut și canioane stâncoase de negociat.
Traversarea apelor înghețate ale râului Markha (un afluent al mărețului râu Zanskar), vizitarea vechilor mănăstiri budiste și a vârfurilor Kang Yatse, de 6.400 de metri, și Stok Kangri, de 6.153 de metri, și urcarea până la pasul Kongmaru La, de 5.200 de metri, sunt momente pe care le veți admira toată viața.
Există, de asemenea, o faună sălbatică minunată – oile albastre, ibexul asiatic, marmota himalayană, ursulețul Ladakhi și ursul brun eurasiatic, pe cale de dispariție, toți își petrec timpul în parc. Leoparzii de zăpadă își fac o apariție rară doar în timpul lunilor de iarnă.
Nopțile pot fi petrecute cu cortul sub cerul înstelat sau răsfățându-vă cu o masă caldă la o pensiune dintr-un sat de pe drum.
Perioada iulie-septembrie este cea mai bună pentru drumeții aici.
Valea Florilor, Uttarakhand
Distanța: 8 kilometri dus-întors
Timp: 7 ore
Un covor spectaculos de flori sălbatice rare și exotice reprezintă peisajul caracteristic al acestei drumeții de vis, cel mai bine abordată în timpul sezonului musonic (iulie-septembrie).
Există o varietate de distanțe de drumeție disponibile, dar una dintre cele mai populare și mai scurte opțiuni începe și se termină în Ghangaria, o tabără populară pentru vizitatorii care doresc să viziteze valea.
Rămâneți peste noapte aici pentru a începe devreme în vale, care își deschide porțile la ora 7 dimineața, drumeții având acces până la ora 14.00.
Urcând și coborând pante în timp ce traversează râul Pushpawati, traseul ajunge în cele din urmă la Valea Florilor, inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO, împodobită cu peste 500 de specii de flori pe fundalul munților glaciați.
Această zonă protejată servește, de asemenea, drept habitat pentru urșii negri asiatici, oile albastre și leoparzii de zăpadă, deși observațiile sunt rare.
Fiind una dintre cele mai populare drumeții din India, nu veți fi singuri, așa că nu este nevoie de un ghid aici.
Drumeția Kudremukh, Karnataka
Distanța: 18 kilometri
Timp: 4 ore
Amplasat în inima districtului Chikkamagaluru din Ghats de Vest din India, vârful Kudremukh, de 1.894 de metri, este al treilea cel mai înalt vârf din statul Karnataka.
Este o drumeție ușoară de o zi pentru a ajunge la vârf, traversând prin shola (pădure virgină), mici cursuri de apă și dealuri verzi.
Fiți cu ochii în patru pentru florile sălbatice endemice și pentru macacul cu coadă de leu, langurul sau veverița gigantică Malabar care își face ocazional apariția.
Majoritatea drumeților își stabilesc baza în satul Mullodi, de unde se poate cumpăra permisul de intrare necesar de la biroul local al pădurii.
Merită să începeți devreme, deoarece drumețiile după ora 18.00 sunt interzise și se eliberează doar 50 de permise de drumeție pe zi.
Cel mai bine este să parcurgeți traseul în timpul lunilor de după muson și de iarnă – din septembrie până în februarie.
Drumeție în pădurea tropicală Namdapha, Arunachal Pradesh
Distanța: 1,5 km: 45 kilometri
Timp: 6 zile
Pentru aventurierii îndrăzneți, explorarea pe jos a minunăției de pădure tropicală care este Namdapha este întruchiparea drumețiilor în afara traseelor deja populare.
Situată în estul Himalayei, această drumeție de tip out-and-back pornește din Deban, la 26 de kilometri de la micul oraș Miao, unde se eliberează permisele la biroul Direcției de teren.
Traseul traversează peisaje variate – râuri mici, petice de pădure și pășuni și o scurtă bucată de teren pietros.
Pasionații de birdwatching vor fi captivați de cele cinci specii de carpeni și alte specii de păsări întâlnite de-a lungul drumului.
Pădurea este, de asemenea, casa unor mamifere precum leopardul de copac și tigrul de Bengal, deși aparițiile sunt rare. Ocazional, printre frunzișuri pot fi zăriți și panda roșii și giboni răutăcioși.
Deși este disponibilă cazare la Forest Rest House din Deban, pentru a profita la maximum de traseu și pentru a vizita triburile locale, precum Lisu și Tangsa, care locuiesc în regiune de secole, cel mai bine este să rezervați această drumeție prin intermediul unui operator de turism local înregistrat.
Cea mai bună perioadă pentru a face drumeții aici este de la mijlocul lunii septembrie până în aprilie.
Vârful Chembra, Kerala
Distanța: 4 kilometri
Timp: 3 ore
Zona din jurul regiunii muntoase Wayanad din nord-estul statului Kerala, care se întinde de-a lungul Ghatsului de Vest, găzduiește mai multe plimbări pitorești.
Un favorit al celor care caută o drumeție liniștită și ușor de parcurs este vârful Chembra, cocoțat la o altitudine de 2.100 de metri deasupra nivelului mării.
Traseul pornește de la turnul de veghe de lângă Chembra Peak VSS Forest Office – la o scurtă distanță cu mașina de cătunul pitoresc Meppadi – și își croiește drum printre plantații și pajiști sălbatice.
Deși atingerea vârfului este interzisă, vizitatorii pot urca până la lacul în formă de inimă, cunoscut local sub numele de Hridaya Thadakam sau Hridaya Saras, din apropierea vârfului.
Cel mai bine abordat între noiembrie și februarie, traseul este deschis între orele 7.00 și 17.00, iar intrarea este limitată la 200 de excursioniști pe zi. Obțineți permisul de la biroul forestier înainte de ora 14.00.
Chatakpur-Tiger Hill, Bengalul de Vest
Distanța: 14 kilometri
Timp: 6 ore
La trei ore de mers cu mașina de la Siliguri, Tiger Hill este o destinație populară de weekend pentru locuitorii orașului, așa că mergeți în timpul săptămânii pentru a evita aglomerația.
Traseul spre vârful Tiger Hill începe în orașul Sonada din districtul Darjeeling din India, trecând prin ferme și livezi ecologice înainte de a ajunge în satul Chatakpur.
După ce ați înnoptat acolo, continuați să urcați dealul spre turnul de veghe, la doar 10 minute de sat.
De la turn, poteca duce la o întindere captivantă a Sanctuarului de viață sălbatică Senchal, care găzduiește o gamă diversă de animale sălbatice din Himalaya, precum urși negri, muntiaci (o specie de cerb) și macaci, plus mai multe specii de păsări.
Ultima etapă implică o urcare până la un pârâu, oferind priveliști asupra teraselor verzi de pe Tiger Hill.
Parcurgeți traseul din octombrie până în aprilie, când vremea este plăcută.
Pasul Hampta, Himachal Pradesh
Distanța: 25 kilometri
Timp: 5 zile
Forjând o cale între verdele Văii Kullu și deșerturile aride de mare altitudine din Lahaul și Spiti, Pasul Hampta – care se află la 4.270 de metri deasupra nivelului mării – oferă o priveliște uimitoare după alta, pe măsură ce se întinde de la Jobra, la aproximativ două ore nord-est de stațiunea montană Manali, până la așezarea Chhatru, prin Valea Jwara, plină de flori sălbatice.
Punctele de atracție sunt multe, dar nu veți uita niciodată când veți bate cu palma pe vârfurile înzăpezite Deo Tibba (6.001 metri) și Mount Indrasan (6.221 metri) din vârful Hampta Pass în ziua a patra.
Drumeții pot campa pe traseu în locuri desemnate, cum ar fi Chika, Balu Ka Ghera și Shea Goru.
Dacă doriți să adăugați un plus de aventură, continuați spre nord de la Chhatru, punctul final al drumeției din Pasul Hampta, până la autostrada din Spiti și porniți într-o călătorie de două ore spre captivantul Chandra Tal („Lacul Lunii”), cocoțat la 4.250 de metri deasupra nivelului mării.
Dacă vremea permite, trecătoarea Hampta este deschisă pentru drumeții din iunie până în septembrie.
Nongriat Trek, Meghalaya
Distanța: 7 kilometri dus-întors
Timp: 1 zi
Podurile cu Rădăcini Vii, lucrate de sătenii indigeni Khasi din rădăcini de arbore de cauciuc indian reprezintă adevărate minuni naturale.
Peste 100 dintre aceste umile poduri de trecere a râurilor se găsesc pe dealurile din Meghalaya, cu o concentrare notabilă în satul Nongriat, cuprins de junglă.
Accesibilă din satul Tyrna, la 12 kilometri sud-vest de Cherrapunji – unul dintre cele mai umede locuri din lume -, drumeția începe cu o coborâre de peste 3.000 de trepte de piatră înainte de a te avânta în pădurea tropicală densă, care este plină de fluturi și insecte. Finalul este podul de rădăcini vii cu două etaje, vechi de secole.
Logistica este facilă pentru drumeția de la Nongriat – pe traseu există numeroase standuri cu băuturi și gustări.
Deși ghizii nu sunt obligatorii, aceștia vă vor ajuta să vă familiarizați cu comunitățile locale.
Faceți drumeția între aprilie și iunie, deoarece vremea este confortabil de caldă. Însă luați cu dumneavoastră o jachetă de ploaie și pantofi rezistenți și impermeabili, deoarece condițiile se pot schimba în orice moment.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
© 2025 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
3 comentarii