G4Media.ro

1,38 miliarde de euro: furturile de criptomonede s-au dublat în prima jumătate…

sursa foto: Unsplash

1,38 miliarde de euro: furturile de criptomonede s-au dublat în prima jumătate a anului 2024

Echivalentul a 1,38 miliarde de dolari în criptomonede a fost furat de hackeri în primele șase luni ale anului 2024. Aceasta este evaluarea făcută de platforma TRM Labs, care monitorizează criminalitatea în lumea criptomonedelor. Este de două ori mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut: 657 de milioane de dolari, potrivit Le Figaro.

Cel mai mare atac al anului a avut loc în luna mai. Platforma japoneză DMM Bitcoin a fost furată pentru aproape 300 de milioane de dolari (la cursul de schimb de la acea vreme), sau 4.500 de bitcoini. Autorii atacului sunt încă necunoscuți. Atacul a fost descris de o firmă de analiză din SUA drept „al șaptelea cel mai mare hack criptografic din toate timpurile”. Cu toate acestea, aceste cifre sunt încă departe de cele din 2022. Atunci, au fost furate 2 miliarde de dolari în primele șase luni ale anului.

În concluzia raportului său, platforma americană sugerează modalități prin care companiile și persoanele fizice se pot proteja. Printre acestea se numără „audituri de securitate regulate”, „criptare robustă” și sesiuni de „sensibilizare la securitate” pentru angajați. Raportul se încheie însă cu un avertisment: nicio măsură de protecție „nu este infailibilă” în fața hackerilor.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...