16 elevi din Arad suferă de fobie școlară / „Prima dată, la fel ca și dascălul, părintele suspectează copilul de «chiulangită cronică»” / Trei copii învață de acasă, iar profesorii și învăţătorii merg la ei și sunt plătiţi cu ora
Tulburarea numită “fobie şcolară” apare tot mai des la copii, au constatat specialiştii, care vor să tragă un semnal de alarmă pentru ca părinţii să fie atenţi la simptome. 16 elevi din Arad sunt diagnosticaţi cu fobie şcolară, unii dintre ei fiind nevoiți să învețe de acasă, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Timișoara.
Specialiştii consideră că există mulţi elevi care suferă de fobie şcolară, dar nu sunt diagnosticaţi pentru că părinţii nu consideră că este o problemă medicală, ci una ce ţine de mofturile copiilor.
“Prima dată, la fel ca și dascălul, părintele suspectează copilul de «chiulangită cronică». Nu vrea copilul să meargă la școală, pentru că nu vrea. Dar nu e așa. Fobia școlară este o suferință reală și accentuată, iar copiii aceștia chiar nu se simt bine”, spune directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Arad, Svetlana Zagorka-Milencovici.
La rândul său, șeful Inspectoratului Şcolar Arad, Marius Gondor, spune că copiii sunt nevoiţi să înveţe acasă. El a explicat că, pentru învăţământul la domiciliu, profesorii sau învăţătorii sunt plătiţi cu ora.
“16 elevi sunt diagnosticați cu fobie școlară, trei sunt cu recomandare de învățământ la domiciliu. Toate aceste activități de învățământ la domiciliu încarcă numărul de posturi”, spune Marius Gondor.
Pe de altă parte, consilierul şcolar Ana Gavrilă a precizat că, afecţiunea poate debuta la orice vârstă şi că fenomenul este în ușoară creștere. Unii părinţi refuză iniţial să accepte diagnosticul şi încearcă să găsească diferite explicaţii pentru comportamentul copilului, însă ulterior colaborează cu medicii şi, odată aplicat tratamentul, cei mai mulţi ajung la recuperare completă.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.