G4Media.ro

20 de mii de romi trăiesc în județul Brașov în ”așezări informale”…

sursa foto: Cătălin Suciu

20 de mii de romi trăiesc în județul Brașov în ”așezări informale” / Definiția cartierelor locuite de romi este ”perimetre ocupate cu imobile fără acte” / Cei mai mulți sunt în Tărlungeni, peste 5.600 de oameni

Prefectul Brașovului a anunțat că există în județ 30 de așezări informale, definite ca perimetre ocupate cu imobile fără acte, totalizând aproximativ 20.100 de persoane, informează BZB.

„În cazul municipiului Săcele aşezările informale sunt în curs de identificare. Conform datelor primite până în prezent de la UAT-uri, cel mai mare număr de persoane care locuiesc în aşezări informale se înregistrează la Tărlungeni (5.600 persoane), Budila (3.000 persoane) şi Zărneşti (1.800 familii). Urmează a fi efectuate verificări pentru a se constata dacă identificarea tuturor aşezărilor informale de pe raza judeţului s-a făcut în conformitate cu prevederile legale în materie”, a precizat prefectul judeţului, Cătălin Văsii.

Grupul de lucru mixt pentru problemele romilor, care funcţionează pe lângă Prefectura Braşov, s-a reunit joi, 20 iunie, pentru a analiza activităţile pentru combaterea discriminărilor cetăţenilor care aparţin acestei etnii, dar şi pentru a vedea care este situaţia aşezărilor informale din judeţ.

La capitolul „măsuri de combatere a discriminării” au fost amintite o serie de proiecte ce au avut ca scop integrarea romilor. Unul dintre aceste proiecte a fost implementat la Racoş, unde 550 persoane provenite din familii vulnerabile şi copii rămaşi „singuri acasă” au beneficiat de consiliere şi de alte măsuri de sprijin.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Ce mai e și cu discriminarea asta! Eu dacă îmi fac casă fără acte vin și mi-o dărâmă. La colegii de etnie li se permite să-și facă „cartiere”. Țara nimănui, fugiți cât mai puteți!