G4Media.ro

23 de milioane de lei pentru proiectele comune ale cercetătorilor din România…

sursa foto: Facebook/Ministerul Cercetării

23 de milioane de lei pentru proiectele comune ale cercetătorilor din România şi Republica Moldova / Cercetătorii de elită din cele două state au 6 săptămâni în care pot depune proiecte

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Ivan, şi Ministrul Educaţiei şi Cercetării din Republica Moldova, Dan Perciun, au lansat vineri, la Chişinău, programul care pune la dispoziţia cercetătorilor din cele două ţări 23 de milioane de lei pentru proiectele comune, transmite Agerpres.

„Am lansat la Chişinău, alături de Dan Perciun, Ministrul Educaţiei şi Cercetării din Republica Moldova, programul de proiecte complexe bilaterale în cercetare. (…) Investim în viitorul nostru european comun şi finanţăm cu până la 750.000 lei fiecare proiect complex de cercetare, care să fie implementat împreună de cercetătorii români şi moldoveni, pentru: consolidarea colaborărilor şi a reţelelor de cercetare, schimb de bune practici şi transfer de cunoştinţe la cel mai înalt nivel, integrarea cercetătorilor din Republica Moldova în reţelele ştiinţifice internaţionale la care România este deja parte şi creşterea numărului de aplicaţii comune, precum şi a ratei de succes, a cercetătorilor din România şi Republica Moldova la programe europene”, a anunţat Bogdan Ivan.

Cercetătorii de elită din cele două state au 6 săptămâni în care pot depune proiecte, până la 28 octombrie, pe platforma https://uefiscdi-direct.ro.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Nici măcar bugetul unui proiect strategic european, 5.000.000 EURO în condițiile în care prin 2010 UEFISCDI învârtea vreo 6 proiecte strategice. Rușine!!!!

  2. Cu Softwin.

  3. Situația CDI frămăntă la bani, numai în 2005 am vizualizat UNIDO cu Stancu de la ASE, Voinescu de la Institul de Economie Mondială, Holeab și șefa de la WP3 – pachetul metodologiei DELPHI. Foarte frumoasă Cehia!