G4Media.ro

258 de copii identificaţi cu COVID în ultimele 24 de ore în…

Photo by August de Richelieu from Pexels

258 de copii identificaţi cu COVID în ultimele 24 de ore în Timiș, din cele 1006 noi infectări din județ / Sunt active 14 focare

Un număr de 258 de cazuri de COVID-19 la copii au fost raportate în judeţul Timiş, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică, numai în ultimele 24 de ore, iar în ultimele zece zile au fost depistate 688 de cazuri numai în rândul elevilor. În Timiş sunt active 14 focare de COVID-19, din care şase în şcoli, relatează News.ro.

Potrivit datelor de la Direcţia de Sănătate Publică Timiş, din totalul de 1.006 cazuri de COVID-19 depistate în ultimele 24 de ore, 258 sunt la copii.

„Din totalul persoanelor identificate pozitiv în ultimele 24 ore la nivelul judeţului Timiş, 258 persoane au vârsta sub 18 ani”, transmite DSP Timiş.

De asemenea, potrivit Inspectoratului Şcolar al judeţului Timiş, în ultimele zece zile au fost identificate 688 de de cazuri de COVID-19 la elevi şi alte 189 în rândul personalului şi profesorilor.

La nivelul judeţului Timiş sunt active 14 focare, dintre care şase sunt în şcoli din Timişoara şi şapte în unităţi medicale:

Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau” Timişoara – 25 cazuri confirmate – Focar în supraveghere;
Liceul Teoretic Baptist Timişoara – 10 cazuri confirmate – Focar în supraveghere;
Colegiul Naţional „Constantin Diaconovici-Loga” Timişoara – 20 cazuri confirmate – Focar în supraveghere;
Şcoala Gimnazială NR.30 Timişoara – 38 cazuri confirmate – Focar în supraveghere;
Focar post tabără de ski – 21 cazuri confirmate – Focar în supraveghere;
Spital judeţean „Pius Brînzeu” Timişoara – 3 cazuri confirmate – Focar în supraveghere;
Spitalul Judeţean „Pius Brînzeu” Timişoara- 5 cazuri confirmate – Focar în supraveghere;
Oncohelp Timişoara – 9 cazuri confirmate – Focar în supraveghere;
Spitalul Judeţean „Pius Brînzeu” Timişoara – 5 cazuri confirmate – Focar în supraveghere;
Colegiul Naţional Bănăţean Timişoara– 25 cazuri confirmate – Focar în supraveghere;
Spitalul Judeţean „Pius Brînzeu” Timişoara – 12 cazuri confirmate – Focar în supraveghere;
Şcoala Gimnazială NR.27 Timişoara – 3 cazuri confirmate – Focar în supraveghere;
Spitalul „Dr. Karl Diel” Jimbolia – 5 cazuri confirmate – Focar în supraveghere.
Spitalul Municipal „Dr. Teodor Andrei” Lugoj– 5 cazuri confirmate – Focar în supraveghere

În Timiş au fost depistate, în ultimele 24 de ore, 1.006 cazuri de COVID-19, în urma efectuării a 4.741 de teste, din care 2.309 teste rapide. În spitale sunt internate 191 de persoane, dintre care 27 sunt în ATI. De asemenea, a fost înregistrat un deces.

În Timiş, rata de infectare cu COVID-19 este 7,93 la mie, iar în Timişoara este 10,42 la mie. Cea mai ridicată rată de infectare a fost înregistrată la Moşniţa Nouă, lângă Timişoara – 22.93 la mie.

Sursa foto: Pexels

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

  1. Mare chestie, cand esti copil e normal sa te infectezi si sa capeti imunitate pe parcursul cresterii, asa e si recomandat. Daca stai toata viata sub o piatra si te feresti de toti virusii in loc sa fii expus cand organismul e tanar si in putere ca sa-ti creezi imunitate, nu e de mirare de ce pe multi ii loveste cand ajung la o varsta inaintata..

    • Iar pentru cei care sustin in continuare vaccinare la copii, medicii pediatrici nici nu recomanda asa ceva.. (sursa: https://www.facebook.com/damian.baciu.1/videos/483762226478934/?t=0)

    • Exact, așa a fost dintotdeauna.
      Copiii ținuți sub un glob de sticla sunt cei mai bolnăvicioși.
      Lăsați viața sa decurgă firesc, nu le mai stricați copilăria!

    • Nu mai fiți iresponsabili. Cum sa fie recomandat sa te îmbolnăvești cu scopul de a face imunitate, va auziți ce enormitate spuneți? Iar la copii, din contră, sistemul imunitar e mai slab, de aceea la ei nu apar de multe ori complicații ale bolii în urma răspunsului imunitar,ca la adulți. Dar de infectat se pot infecta ușor, drept dovadă cifrele in creștere, la fel se pot și îmbolnăvi, dovadă că ajung in spital.
      De ce credeți că sunt vaccinați copiii înca din primele luni de viață și repetat până la 14 ani? Apropos de comentariile că nu e buna vaccinarea la copii. Și de ce mureau copiii înca de mici până acum o sută de ani, că-si creau imunitate imbolnavindu-se?

    • @draggy,
      Imunitatea copilului este in formare până la 7 ani. In primii ani de viață copilul intra în contact cu germenii patogeni din mediul înconjurător. In acest fel organismul își formează acest scurt de protecție numit imunitate.
      In aceasta perioada, până la 7 ani, ei se infectează ușor ( vezi cazul copii din grădinițe unde virozele sezoniere persista tot anotimpul rece, datorita transmiterii virusului între copii ). Dar acest lucru se încadrează în normalitate.

      Vaccinurile care sunt administrate la copii le asigura imunizare pe termen lung, măsurabil in ani, care le oferă protecție la bolile dintr-un anumit spectru. După vaccinare nu se infectează, nu fac și nu transmit acea boala.

      Vaccinarea copiilor anti-COVID nu le asigura imunizare pe termen lung. Nici măcar pe termen scurt, deoarece ei se pot infecta, pot transmite virusul și pot face boala. Deci vaccinul anti-COVID nu poate fi comparat cu niciun alt vaccin; el nu aduce același beneficiu.

      Copiii se infectau repede și cu celelalte tulpini, nu doar cu Omicron. In general copiii se infectează repede cu virusuri care dau viroze sau gripa. Nu accentua doar pe infectarea cu Omicron. Într-adevăr, acesta este mai contagios, dar tu exagerezi într-o manieră tipică unui propagandist.

      Copiii mureau „până acum o sută de ani” datorită unor infecții care le-ar putea pune viața în pericol și copiilor din ziua de azi. Pentru acele boli s-au creat vaccinuri care dau IMUNIZARE, adică nu te mai îmbolnăvești.
      Din păcate vaccinul anti-COVID nu poate asigura imunizare. Nici nu ar trebui sa fie folosit acest termen deoarece multe persoane, in urma vaccinării, considera că se află sub o aură de protecție și nu mai respecta celelalte reguli care ajuta mult mai mult în combaterea răspândirii virusului.

    • Am înțeles, ați spus în mult mai multe cuvinte ce spusesem și eu, deci nu mie trebuia sa va adresați. Singura diferență e legata de vaccinul anti Covid, de fapt motivul pentru care atît ținut această teorie. Da, e altfel decât celelalte care au zeci de ani de utilizare. Nu a eradicat virusul, cum am fi vrut. Nu e la fel de eficient cine ne-am fi așteptat. Așa, și? Asta demonstrează că e apă de ploaie, cumva? Că e nociv, deși nu există evidente? Că e mai bine sa fii nevaccinat decât vaccinat împotriva Covid? Că daca te vaccinezi te îmbolnăvești mai repede și celelalte baliverne vehiculate de propaganda anti vaccinare in panzele căreia suflați și dvs, poate fără sa va dați seama?

  2. Mai nou au inceput sa apara stiri cu copii. Dramatism garantat

    • Știrile ca știrile, că prezintă realitatea, dar comentariile. Într-adevăr, dramatism maxim care da in isterie și disperare. Copiii sunt un instrument foarte bun de propaganda pentru negationisti.

  3. ,,Doar o răceala domnule”- fraza asta ii va aduce demisia cât de curând marelui ministru care bate campii

    • Mai era si colegul dumisale de partid Streinu Cercel care zicea pe la inceputul pandemiei că e o gripa care se tratează cu supă de pui.

  4. Probabil ca dumneavoastra va pricepeti mai bine ca Streinu Cercel, doar dumbeavoastra sunteti doctorul iar dansul postac platit, nu?

    • N-am spus că nu se pricepe, n-ați înțeles nimic. Am vrut sa spun că e un om lipsit de caracter, care una știe și gandeste ( epidemiologic) și alta spune pentru cei pe care ii considera fraieri (supa de pui). La fel și dl Rafila, una vede și înțelege și alta spune, ca sa dea cum trebuie.

    • Se știe de mult că gripa se tratează cu lichide( supe,ceai),pentru că trebuie eliminate toxinele din corp. Cantitatea de hrana trebuie redusa,pentru a nu apare alte toxine.
      Cînd este un organ bolnav, multe celule din el mor și se descompun. Aceste resturi conțin și bucăți din lanțul arn sau ADN. O parte din resturi sunt recuperate de organism,altele sunt consumate de bacterii( care produc toxine). Singele și limfa trebuie sa preia acele resturi,așa că singele se îngroașă și nu mai preia mult oxigen din plămîn. Apare un deficit de oxigen la toate celulele din corp( ne doare capul,mușchii) iar creierul comanda creșterea temperaturii pentru a se subtia single. Apare transpirația( eliminarea de toxine prin piele)
      Medicația nu ajuta