32 de accidente cu trotinete electrice, în primele cinci luni ale anului, în Iași/ Fenomen în creștere
În Iași, în primele cinci luni ale anului, au avut loc 32 de accidente în care au fost implicate trotinete electrice, a precizat IPJ pentru Ziarul de Iași, adăugând că acest fenomen este în creștere.
“În primele cinci luni ale acestui an au avut loc pe raza judeţului Iasi 32 de accidente rutiere în care au fost implicaţi conducători de trotinete electrice soldate cu un rănit grav şi 31 de persoane rănite uşor. De asemenea, au fost aplicate, în aceeaşi perioadă 172 de sancţiuni contravenţionale conducătorilor de biciclete sau trotinete electrice”, a precizat Anca Vâjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi.
Iar fenomenul este în creștere: “În ultima perioadă de timp, se constată un trend ascendent în ceea ce priveşte numărul accidentelor rutiere în care sunt implicaţi conducători de biciclete şi trotinete electrice. Motiv pentru care, zilnic, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Iasi – Biroul Rutier desfăşoară activităţi specifice pentru creşterea gradului de disciplina rutieră în rândul acestei categorii de participanti la trafic”, a declarat pentru Ziarul de Iași comisarul șef Adrian Ciopraga, şeful Biroului Rutier Iaşi.
Poliţiştii spun că pentru a conduce o trotinetă electrică pe drumurile publice, conducătorul acesteia trebuie să aibă vârsta de cel puţin 14 ani. Copiii sub 14 ani pot circula doar în locuri special amenajate, parcuri sau proprietăţi private, iar deplasarea pe drumurile publice se face doar însoţiţi de adulţi. Dacă un drum este prevăzut cu pistă pentru biciclete, bicicletele şi trotinetele electrice vor fi conduse numai pe pista respectivă. În lipsa acestei piste, circulaţia trotinetelor electrice este permisă numai pe sectoarele de drum unde viteza maximă admisă pentru circulaţia vehiculelor este de 50 km/h. În circulaţia pe drumurile publice, trotineta electrică şi bicicleta trebuie să fie echipate cu mijloace de iluminare şi dispozitive reflectorizant-fluorescente. Este interzisă circulaţia acestora pe timp de noapte fără aceste mijloace şi dispozitive în stare de funcţionare. De altfel, casca de protecţie este obligatorie pentru cei a căror vârstă este sub 16 ani, atunci când se deplasează pe partea carosabilă.
sursa: Ziarul de Iași
sursa foto: Pexels
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
7 comentarii