G4Media.ro

34 de kilograme de aur recuperate de o companie românească, în urma…

Sursa foto: Pexels

34 de kilograme de aur recuperate de o companie românească, în urma colectării de telefoane mobile ieșite din uz

Potrivit Agerpres, în urma colectării a peste 1 milion de telefoane mobile, operatorul Green Group, specializat în gestionarea şi reciclarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice ieşite din uz, a recuperat 34 kg de aur, 350 de kg de argint şi 15 kg de paladiu (metal rar), materiale care pot fi refolosite în componenţa altor produse electronice sau industriale.

În urma unei analize, compania arată că, în general, consumatorii români sunt tentaţi să păstreze telefoanele mobile vechi, dar și să arunce în locuri improprii, cum ar fi coşul de gunoi, aparatele de mici dimensiuni.

„Produsele electronice au o durată de viaţă variabilă în funcţie de tipul şi calitatea acestora. De exemplu, telefoanele mobile sunt înlocuite la intervale scurte, versus electrocasnicele mari, care au o durată de viaţă mai îndelungată. Unii consumatori pot schimba produsele imediat după expirarea garanţiei, fie pentru a profita de tehnologiile mai noi, fie din cauza depăşirii de modă a produsului actual. Paradoxul în România este că suntem tentaţi ori să păstrăm vechile telefoane atunci când le schimbăm, ori sa aruncăm la gunoi electrocasnicele mici, ceea ce afectează atât cantitatea de echipamente de colectat, dar şi mediul înconjurător.”, a declarat, pentru Agerpres, PR manager-ul Green Group, Mihaela Sofronea.

Proprietatea de conductivitate ridicată a aurului permite electricității să circule prin el cu o rezistență redusă. Aceasta îl face să fie cel mai bun metal pentru construcția de dispozitive electronice, superior altor conductori precum cuprul sau aluminiul.

De asemenea, maleabilitatea aurului le permite producătorilor să îl modeleze în foi subțiri și să îl încorporeze în gadgeturi mici, cum ar fi smartphone-urile.

Pentru protejarea mediului înconjurător şi a resurselor, consumatorii sunt încurajaţi să colecteze separat deşeuri astfel încât prin tehnologii avansate cât mai multe componente şi materiale să poată fi reciclate cu scopul reintroducerii lor ca materii prime secundare în diferite industrii.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...