G4Media.ro

Proiectul de încetare a subordonării operaționale a Poliției Locale față de Poliția…

Sursa Foto: Facebook/Politia Locala Cluj Napoca

Proiectul de încetare a subordonării operaționale a Poliției Locale față de Poliția Română, pus în dezbatere de MAI

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a pus în dezbatere publică proiectul pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 70/2020 privind subordonarea operaţională a Poliţiei Locale faţă de Poliţia Română.

„Miercuri, 17 martie, în şedinţa de Guvern a fost adoptată Ordonanţa de urgenţă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 70/2020 privind reglementarea unor măsuri, începând cu data de 15 mai 2020, în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, pentru prelungirea unor termene, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, a Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011, precum şi a altor acte normative”, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Demersul legislativ este generat de solicitările formulate de structurile asociative ale municipiilor, oraşelor şi comunelor din România, cu privire la încetarea subordonării operaţionale a Poliţiei Locale faţă de Poliţia Română, astfel încât poliţiştii locali să îşi reia activităţile reglementate prin lege în sarcina lor.

„Aşadar, prin proiectul de act normativ s-a modificat şi completat Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 70/2020, în sensul reglementării situaţiilor în care conducerea operaţională a Poliţiei Locale este exercitată de către Poliţia Română. Astfel, prin modificarea art. 50 din OUG. nr. 70/2020, se propune ca Poliţia Română să conducă operaţional, prin inspectoratele de poliţie judeţene/Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Poliţia Locală care funcţionează în comuna, oraşul, municipiul sau subdiviziunea administrativ-teritorială a unui municipiu în care a fost instituită carantina zonală potrivit legii, pe durata acesteia”, arată sursa citată.

Totodată, se propune completarea actului normativ cu un nou articol, normă ce urmează să reglementeze posibilitatea ca, pe perioada stării de alertă, prin protocol încheiat între Poliţia Locală sau, după caz, unitatea/subdiviziunea administrativ teritorială şi inspectoratul de poliţie judeţean/Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, să fie stabilită preluarea conducerii operaţionale a Poliţiei Locale de către unitatea teritorială a Poliţiei Române, relatează Agerpres.

Sursa Foto: Facebook/Politia Locala Cluj Napoca

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

8 comentarii

  1. Politia locala de ce este platita peste media politiei nationale?

    • Da sunt platiti mai bine ….cel putin in Arad ! Talpile de la incaltaminte le sunt ca noi …,nu mai ating asfaltul decat pana se urca Duster,au inceput sa rupa usile la fizioterapie pentru ca au probleme cu spatele si se plang ca o sa reclame la Mioveni calitatea ergonomica a scaunelor, ba mai mult ,au spus ca vor organiza miting pentru a cere spor pentru aceasta problema !!

    • Dar ce te doare capul pe tine? AMBELE MILIȚII SUNT EXTREM DE BINE PLĂTITE LA CÂT SUNT DE INUTILE ȘI ANGAJAȚII DE IDIOȚI!!!

  2. „Melițiile” locale trebuie desființate peste tot în țară.

  3. Subordonare? Desființareeee, ciobanii de la locală să meargă mai întâi la școală, suplimentați locurile la Câmpina, Poliția Locală trebuie desființată

  4. DES-FIIN-TA-RE.

  5. De ce are Romania nevoie de 3 forte de politie? Politia, jandarmii si politia locala.

    Daca se comaseaza in una singura nu mai sunt destule posturi de sefi?

  6. Politia locala trebuie DESFINTATA sunt bani alocati degeaba ptr ei.
    Sunt niste paraziti la bugetele locale.
    Sa mearga la VECHEA MUNCA a lor sa PAZNIC la firma.