G4Media.ro

40.000 de maghiari se vor recalifica pentru a intra în industria bateriilor,…

Foto: Audi

40.000 de maghiari se vor recalifica pentru a intra în industria bateriilor, în următorii patru ani, printr-un program european / Ungaria este cel mai mare exportator de baterii din Europa

Un program european prin care Ungaria își propune să recalifice pentru industria bateriilor electrice 40 de mii de persoane a fost semnat luni, în prezența vicepreședintelui Comisiei Europene responsabil cu politica energetică, Maroš Šefčovič, se arată într-un comunicat de presă transmis de Comisia Europeană.

Programul va sprijini transformarea industrială a sectoarelor auto și energetice din Ungaria și consolidarea industriei bateriilor, de la minerit la reciclare.

Ungaria se numără deja printre cei zece exportatori de top de baterii la nivel mondial și este primul producător de baterii din Europa.

Memorandumul privind competențele a fost semnat de Ministrul Ungariei pentru Inovare și Tehnologie, László Palkovics și CEO-ul EIT InnoEnergy ,Diego Pavía.

„Aceasta este a treia semnătură de acest gen, după cele cu Spania și Franța și sper că vor urma multe altele. Oamenii se află în centrul tranziției noastre către o economie verde. Investiția în competențe necesită și merită concentrarea noastră asupra fasciculului laser. Acesta este motivul pentru care Alianța Europeană pentru Baterii a înființat o Academie Europeană pentru Baterii, menită să ajute la recalificarea și îmbunătățirea calificării a aproximativ 800.000 de oameni de care are nevoie industrie până în 2025”, a anunțat Maroš Šefčovič.

Academia Europeană pentru Baterii, înființată în cadrul Alianței Europene pentru Baterii, își propune realizarea unui lanț valoric al bateriei extrem de inovator, competitiv la nivel global și durabil în Europa. ”Acest lucru este crucial pentru stocarea energiei, mobilitatea cu emisii reduse și alte soluții tehnologice avansate”, se arată în comunicatul transmis de Comisia Europeană.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. Nuuuu se poate asa ceva!
    Pai de ce ii dau bani, ca orban e prieten cu putin, nu respecta “statul de drept” european si ii asupreste si pe gă.ozari!
    Nu i corect.

    • Ipocrizia tipic europeana….ne-am obisnuit deja. Da, dar Orban nu are baze SUA si scuturi anti racheta pe teritoriul Ungariei, iar UE prefera sa tina mai aproape de Putin decat de Biden. Plus ca Orban nu face mini centrale atomoelectrice cu americanii, ci prefera programele pentru baterii. Cine respecta statul de drept „european” are parte si de banuti pentru baterii. Doar ca bateriile contin elemente foarte toxice pentru mediu, asadar unde le vor arunca atunci cand se termina? Le fac cumva pachet si le trimit prin portul Constanta?

    • Pentru că Ungaria nu e Orban în primul rând. doi Ungaria are infrastructură, spre deosebire de ghena numită România.

  2. Maghiarii din Ungaria mai si muncesc, nu fura si cersesc bani de la UE.

  3. Criticam UNGARIA de-i ies fulgii, dar de dezvolatat cu tehnica de varf, bani peșin, indulgență cît cuprind zarile ruso-chineze o facem masiv, pe șest și cu rapiditate ”capitalistă ” si cu fapte împlinite !! Modelul ? GERMANY et mama MERKEL , cea iubitoare de migranti ! Românie, ce faci ? Faci ciocul mic ?

  4. Bravo Ungaria, bravo Orban, bravo tara normala!

  5. Nu știu cum se face că Ungaria reușește mereu să dea înainte în recuperarea decalajului dintre ei și țările din vest iar la noi parcă acest decalaj se mărește im fiecare zi ( tehnologic, cel puțin).
    Rămânem cel mult o țară agrară și atât.

  6. Minunat ! Pornind de la faptul că nu există acumulatoare nepericuloase din punct de vedere ambiental, va trebui să găsim o țară, care va ”găzdui” și va trata acumulatoarele terminate ( defecte, expirate, moarte ), Punem pariu că noi vom fi aceea țară ?