G4Media.ro

401 noi cazuri de îmbolnăvire la un număr record de teste efectuate:…

Sursa: Emerging Europe

401 noi cazuri de îmbolnăvire la un număr record de teste efectuate: 9873 / Cum se explică dublarea numărului de cazuri noi față de cele raportate în ziua precedentă

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, duminică, 401 noi cazuri de îmbolnăvire dar și un număr record de teste realizate într-o zi: 9873, astfel că numărul mai mare de cazuri raportate trebuie raportat  la numărul mare de teste realizate de la ultima raportare. 236 de pacienți sunt internați la terapie intensivă.

Spre exemplu, sâmbătă au fost raportate 218 noi cazuri de infectare cu coronavirus, dar au fost realizate doar 5043 de noi teste. Altfel spus, dublarea numărului de cazuri noi duminică se explică prin dublarea numărului de teste.

Redăm mai jos integral comunicatul GCS:

”Până astăzi, 26 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 11.036 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 3.054 au fost declarate vindecate și externate.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 401 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 236 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 11.775 de persoane. Alte 24.052 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 136.518 de teste.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 488 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 1.172 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite, până în prezent, 486 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Polițiștii și jandarmii au depistat, în ultimele de 24 de ore, 4.829 persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestor persoane le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 9.261.520 de lei.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, 1.512 cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 1.157 în Italia, 226 în Spania, 26 în Franța, 16 în Germania, 64 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 3 în SUA, 4 în Austria, 3 în Belgia, 2 în Indonezia, 2 în Elveția, 2 în Turcia și câte unul în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg și Suedia.

De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 74 de cetățeni români aflați în străinătate, 19 în Italia, 16 în Franța, 23 în Marea Britanie, 8 în Spania, 3 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția și unul în SUA, au decedat.

Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 21 au fost declarați vindecați: 9 în Germania, 8 în Franța, 2 în Indonezia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.”

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

30 comentarii

  1. Cam asa functioneaza. Cand nu mai au ce raporta, baga o tura noua de testari mai mari. Apoi se opresc. Totul este sa tina curba in sus. Nu va este clar ca doar vor sa va tina in case. Un abuz si un experiment social.

    • Tu te plimbi cat vrei sau ce? ”sa va tina”! Fa si un live cand faci asta! Ideea e ca, oricum ar fi, indiferent de numarul de infectati din fiecare zi, poate sa nu mai fie nici unul, nu-ti da nimeni voie afara fara declaratie pana pe 15 mai. Pricepusi?

    • De ce ar vrea sa te țină cineva în casă. Tu nu vezi că nu mai au loc la crematorii în Europa? Trebuie sa fii bolnav cu capul sa crezi că e făcătură. Și, atunci, tot e bine sa stai în casă.

    • @Victor,
      Daca voiau doar sa va tina-n case mi-ar fi dat un telefon, ca nu ma intalnesc la fiecare colt de strada cu cate un contract planetar…
      Ideea e ca virusache asta, Covid19, nu are leac, deocamdata, asa ca singura metoda eficienta e distantarea sociala, dar daca tu cunosti o alta metoda, te rog sa nu mai stai pe ganduri si s-o pui in aplicare, sa-i arati lui Covidut19 ca ”V” nu vine doar de la ”Vendetta”, ci poate veni si de la ”Victor”… Go, @Victor…!

    • Iti spun eu de ce nu au loc la crematorii in Europa. Pentru ca nu sunt crematorii multe. Crestinii isi ingroapa mortii, nu ii ard. Sefii kominternisti recomandau crematia si lasau vorba sa fie incinerati ei insisi dupa ce mureau. Acum recomandarea este reluata este reluata de neocomunistii globalisti sub pretextul coronavirus.

    • @Victor – Can ceilalti iti spun ca esti beat, du-te si te culca! La tine e putin altfel, cand restul ceilalti iti spun ca esti dus cu pluta, analizeaza putin ce a spus si pe urma te mai gandesti de doua ori daca postezi comentarii sau nu! Asta era problema principala, ca nu sunt prea multe crematorii in Europa? Bai, deficientule, ce legatura are ritualul de incinerare sau inhumare in toata povestea asta? Omenirea intreaga spune ca oamenii mor si inca foarte multi de la acest virus si tu o tii langa cu neocomunistii si kominternistii. Crezi ca virusache asta stie care e comunist si care democrat sau care e crestin ci care musulman? Vai de capul tau!

    • 33 decese azi..
      Pretene Victor, mergi linistit oriunde, pe tine nu o sa te afecteze, astia vor sa te tina in casa.

      Arata-ne ca tu stii adevarul, ca nu este nici o primejdie, ajuta, voluntar sau platit, undeva intr-un focar de, asa zisa, infectie…

    • No, Abia acum se fac testări! Sunt aparate cumpărate în privat și nu au de ales trebe sa raporteze si ai noștri bravi! Sa facă testări peste 20mii pe zi sa vedem cum stam pana în vreo10 mai! Din 15 mai se merge la muncă! Pana acum privații care au muncit au avut cazuri DSP urile au făcut ancheta, s – a făcut dezifectii Corect La stat, știm de pe grupuri dacă au fost cazuri, anchetă epidemiologica de mântuială, dezinfecție nimic, cate unul cică contact pe acasă sau deloc! Deci tot cu bugetarii va fi problema! Se lauda ca au aparate, materiale, da nu au spus ca nu au personal sanitar suficient! I au obligat și pe doctorii bolnavi cu patologii de risc sa muncească! Duc o coroana cu elicopterul hahaha! Și au dat demisia de boli de risc nu de frică asa de Kiki! Nu le pasă decât de ei și de voturi!Toți s au ascuns din conduceri și dau ordine prin telefoane inclusiv în spitale ! E jale Sigur trebuie pornita munca da cu testări serioase nu cum zice m madam Pistol ca nu trebuie! Trebuie pornit gradual cu restricții bine fondate! Cu protecție dezinfecție! Atenție la colectivităților de tineri, elevi și copii! Să avem conducători luminați!

  2. Dintre cazurile astea noi, cate sunt cazuri din spitale sau din azile pentru batrani? Sunt curios ca sa vada si romanii ce profi sunt medici si asistentelei care au ramas in tara. Pe urma se plang unii ca nu ii aplauda nimeni.

  3. 22 aprilie: 4805 teste / 468 pozitivi => 9.74%
    23 aprilie: 6979 teste / 386 pozitivi => 5.53%
    24 aprilie: 8266 teste / 321 pozitivi => 3.88%
    25 aprilie: 5043 teste / 218 pozitivi => 4.32%
    26 aprilie: 9873 teste / 401 pozitivi => 4.06%

    • Asa da,asa trebuie facut!

    • nice, mersi de cifre

    • Cu cât ai multe teste/eșantioane efectuate, cu atât mai mult obții rezultate/realitatea din teren.
      Brovo, cineva in afară de tine cred că ține totuși socoteala.
      Părea mea, matematic vorbind, vârful lui Gauss de infectați încă nu s-a atins.

    • Intrebarea e daca cei 401 pozitivi provin din testele raportate azi (cele 9000+). Dupa informatiile disponibile ar rezulta ca durata aflarii rezultatului este undeva la 24-48 de ore deci ma intreb daca rezultatele acestor 9000 de teste vor fi aflate maine sau poimaine doar?

  4. Cine să mai înțeleagă ceva din raporturile voastre?
    In Romania singura constanta(cu excepția de acum cateva zile, cea cu 190 de cazuri) e limita minima de 200 cazuri/zi.
    Pare-se că suntem pe un platou cu vârfuri din loc in loc de saptamani intregi.
    Nu avem o tendință clară care sa ne permita sa ne imaginam ce se va întâmpla după 15 mai.
    Eu n-as paria că aceste cifre aruncate in spatiul public reflectă cu adevarat situatia.

    • Nu-i nimic de neinteles, e efectul carantinei, „aplatizarea curbei”, propagarea virusului „cu incetinitorul”.

    • Ce-o fi mă atât de greu de înțeles?
      Cu cât se fac mai multe teste, cu atât vor fi mai mulți pozitiv! Daca se făceau de 10 ori mai multe teste, găseau de 10 ori mai multi …. In realitatea sunt nu 10 mii sau 11 mii cât se declară. Ăștia sunt doar cei testați și găsiți. In realitate sunt 15-25 mii astăzi, asta in scenariu pozitiv, pot fi dublu sau triplu chiar, unii nu vor ști niciodată. Cei asimptomatici, fără voință lor, infectează zilnic pe alții și tot așa. Daca s-ar izola, astăzi, toți cei pozitiv, clar, a doua zi nu s-ar mai infecta nimeni!
      Totul este o cursă contratimp cat de repede pot fi testați/detectați, versus cat de repede se poate transmite boala.

  5. Acum avem si explicatia pentu ‘vestile bune’ de ieri cand erau doar 200+ cazuri.

    • Datele zilnice nu sunt comparabile. Testele sunt haotice; se observă cel mai bine pe worldometers – vezi Nr. De confirmări in cazul României. Pentru a desprinde o tendință trebuie sa ai 2 săptămâni cu un număr egal de teste.

    • E de asteptat sa creasca numarul cazurilor daca creste numarul de teste.

      Ce a postat andrei mai sus e o imagine foarte buna legata de trendul de scadere ce nu se vede din cifre absolute.

  6. catre redactie !
    este regretabil cum o redacti serioasa incearca sa traga concluzii „cu bold” facand comparatii doar pentru asi sustine un punct de vedere dinainte stabilit.
    ma refer evident la „dublarea teste/infectii” comparand 2 zile consecutive.
    se poate obserca ca maximu saptamanii a fost:
    22 aprilie 468 cazuri si „doar” 4805 teste
    va rog nu deveniti si voi atat de fatalisti ca cei de la tv.
    suntem in rand cu restul tarilor din estul europei la teste/1mil locuitori.

  7. ce nu se spune: numarul de persoane testate (multe din teste sunt repetari la pacienti infectati). oricum chiar si 10000 de teste pe zi e insuficient pentru justifica izolarea fortata la nivelul intregii tari si cu atat mai putin sanctiunile pentru „zadarnicirea combaterii ” bla-bla.

    ar mai fi de comentat ca gurupul de experti in jocuri de strategie gen Warcraft/Solitaire compus din persoane fara nume si fara chip publica informatii care nu pot fi verificate independent sa nu spunem cu aroma de fakenews. Practic prin publicarea de informatii trunchiate si prin opacitatea comunicarii si „grupul” respectiv pune umarul la „zadarnicirea combaterii”. in plus pentru ca amenzile date sa fie valabile trebuie ca persoana amendata sa fie TESTATA.
    articolul 352 mentioneaza „dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli”. deci Gestapoul sanitar trebuie sa testeze inainte de a aplica amenzi. Sorry, Florin Citu, dar nu din amenzi dintr-astea acoperi deficitul bugetar!

  8. Bai, voi nu intelegeti ca nu avem suficient personal specializat si aparate ATI.Daca ar intra pe ATI 1000 de persoane ar fi nevoie sa aleaga pe cine-l conecteaza, avand in vedere ca trebuie sa stai in medie 10 zile conectat la aparate!Trebuie sa ne mentinem exact ca la o devarsare de baraj controlata:daca tii controlat debitul trece viitura, dar daca ii dai drumul brusc apar inundatiile!.

    • In principiu ai dreptate, doar ca la o viitura ai idee cam cat va dura pana revii la cote normale. Ce li se reproseaza guvernantilor este ca fie habar n-au cat va dura (pentru ca nu au datele necesare dat se prefac ca le au 😈 ), fie ca stiu cat va dura dar ne trateaza ca pe niste iresponsabili si ne zic, de frica, doar ce le convine lor (dar apoi se lauda ca aceiasi iresponsabili îi vor vota, pentru ca, dupa o indelunga chibzuinta, vor trage concluzia ca sunt valorosi 😆 ).
      Cum o dau, tot jalnic ies.

  9. @Ari de ce ar trebui sa se poata trage o concluzie din fiecare raport zilnic?

    Ca sa stii ce se va intampla dupa 15 mai ar trebui sa stii si care e perspectiva de crestere a numarului de teste in continuare, de crestere a eficientei anchetelor epidemiologice, de evolutia productiei si pretului mastilor, de potentiale imbunatatiri graduale a tratamentului bazat pe experienta de pana acum (mai ales a altora, ca noi nu avem destui bolnavi sa putem face studii serioase).

    Daca ai datele alea, sau macar niste estimari, poti sa bagi intr-un model numerele de pana acum, ideal cu data infectarii/mortii in loc de data raportarii, si sa estimezi mai departe efectele renuntarii la unele dintre masurile de izolare, constient ca poate oricand sa apara un nou focar ca Suceava si sa-ti dea estimarile peste cap. Bazandu-te numai pe numerele din rapoartele astea, nu ai nici o sansa.

  10. Ai dreptate Ari! Nu o reflecta. Pentru a fi aproape de situatia reala ar trebui sa se testeze esantioane prestabilite. De exemplu: aloc 5000 de teste pe zi testarii unor esantioane(separati pe varste, pe medii sociale diferite, pe zone diferite, urban si rural – majoritar urban pt ca riscul e mai mare in orase datorita populatiei mai dense) si fac asta timp de o saptamana sau 10 zile(evident persoanele trebuie sa nu fie aceleasi).
    Celelalte teste le aloc urgentelor: spitale, cei care au simptome evidente si trebuie depistati si tratati, etc
    Relevante ar fi insa rezultatele obtinute la testele pe esantioane. Sau se poate consulta un statistician valoros, care sa acorde ponderi bine argumentate si se poate face un mix intre testele pe esantion si celelalte.
    Nu ar fi chiar asa de greu.
    Cum sa faci insa asta cand politicienii si familiile lor se testeaza fiecare de nu stiu cate ori pe saptamana? Ce relevanta mai au rezultatele?

  11. Ar fi foarte interesanta ponderea celor vindecati dupa ce au fost la ATI.

  12. Dracu nu e ia daca facem de 10-100 ori mai multe teste

  13. v-a zis-o ci ctp cu testarea. ii cantati in struna la ciolacu.
    se testeaza cat se poate, nu e ca si cum cineva nu vrea sa testeze mai mult