G4Media.ro

45 din 50 de teste efectuate la Spitalul Județean Sibiu sunt cu…

sursa foto: G4media

45 din 50 de teste efectuate la Spitalul Județean Sibiu sunt cu suspiciune de infecție cu tulpina UK / Spitalul are aparatura pentru testele speciale PCR, dar așteaptă o decizie a ministerului

45 din 50 de teste efectuate la Spitalul Clinic Județean Sibiu sunt cu suspiciune de infecție cu tulpina britanică a coronavirusului, transmit reprezentanții unității medicale. Dintre acestea, patru probe vor fi trimise pentru secvențiere genomică pentru a se putea confirma prezența tulpinii. În momentul de față spitalul județean nu a fost inclus în rețeaua centrelor pre-screening, iar reprezentanții instituției nu au informații recente în acest sens, deși laboratorul spitalului întrunește condițiile pentru efectuarea unui pre-screening al noii tulpini britanice, scrie turnulsfatului.ro.

Reprezentanții Spitalului Clinic Județean Sibiu au anunțat că unitatea dispune de dotarea tehnică necesară pentru identificarea tulpinii britanice a noului coronavirus, instituția fiind pregătită ca în Laboratorul de Analize să realizeze pre-screening. De asemenea, din fondurile spitalului, s-a făcut o comandă pentru achiziționarea kitului special necesar acestei activități (1000 teste). Etapele viitoare și procedurile urmau a fi stabilite în funcție de decizia Ministerului Sănătății cu privire la instituțiile care vor participa la programul de secvenţiere. Aceasta se întâmpla în a doua jumătate a lunii februarie.

Până marți, 23 martie, Ministerul Sănătății nu a trimis nicio informare spitalului din Sibiu cu privire la unitățile spitalicești care vor participa la programul de secvențiere.

„Laboratorul de analize Medicale al SCJU Sibiu nu a fost inclus în rețeaua centrelor pre-screening și nu avem informații recente în acest sens”, spune Decebal Todăriță, purtător de cuvânt al spitalului.

De asemenea, acesta informează că laboratorul SCJU Sibiu întrunește condițiile tehnice pentru efectuarea unui pre-screening al noii tulpini britanice SARS CoV-2.

„Precizăm că detectarea noii tulpini se face prin secvențiere genomică. Practic în cadrul pre-screening-ului, cu ajutorul unor kituri speciale pentru RT-PCR, se poate ridica suspiciunea că un pacient este infectat o altă tulpină, ulterior fiind necesară secvențierea genomică în urma căreia se va putea preciza exact ce tip de tulpină este, proces care are loc în centre specializate”, mai spune Decebal Todăriță.

Citește integral pe turnulsfatului.ro

Citește și 

Cum pot fi depistate rapid și mai ieftin tulpinile britanică sau sud-africană. Cazul unui bărbat din Bihor: rezolvat în 24 de ore. Specialiștii spun că autoritățile trebuie să nu mai aștepte după secvențiere

Propunere oficială de renunțare la depistarea tulpinilor mutante exclusiv prin metoda secvențierii și folosirea testelor PCR care dau rezultate mult mai repede / INSP: Varianta UK circulă în 62% din județe și probabil va cuprinde toată România

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Noaptea minții, deci pot comanda kitul fără abrobare, dar trebuie aprobare pentru a-l folosi. Oare la toaletă merg fără aprobare de la minister?

  2. Incurajez tenativele de caintal ale adoratorilor mei din Sibiu. Eu sunt un zeu sever, care smerste pe smintiti cu o smetie de smardoi, ceea ce am si efectuat la cei doi batrani din Galati!

    Poti sa mori cu simptome; daca nu ai secventa si spaga, nu pupi pat ATI.