G4Media.ro

5 milioane de euro pentru reducerea infecțiilor nosocomiale în spitalele din Oradea…

Sursa foto: Pixabay

5 milioane de euro pentru reducerea infecțiilor nosocomiale în spitalele din Oradea / ”Problema infecțiilor nosocomiale există și va exista. Unde este pacient bolnav, există și infecții nosocomiale”

Spitalul Județean din Oradea a accesat 5 milioane de euro pentru reducerea infecțiilor nosocomiale, anunță Agenția de presă Rador.

Fondurile sunt alocate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), iar suma acoperă dotările, materialele, îmbunătățirile circuitelor și ale procedurilor din spital, dar și achiziționarea de echipamente necesare înlăturării acestor riscuri.

„Problema infecțiilor nosocomiale există și va exista. Unde este pacient bolnav, există și infecții nosocomiale. Oradea ține sub control acest fenomen”, susține managerul spitalului, dr. Gheorghe Carp.

Suma acoperă dotările, materialele, îmbunătățirile circuitelor și ale procedurilor din spital, dar și achiziționarea de echipamente necesare înlăturării acestor riscuri.

”Am văzut lista cu dotările pe care le-a cerut spitalul și am depus un proiect de 5 milioane de euro. Acesta este un pas important în procesul de modernizare a infrastructurii sanitare și rezolvă problemele legate de infecțiile nosocomiale la nivelul spitalului nostru. Infecțiile nosocomiale nu vor putea fi stârpite niciodată. Ele există, însă importante sunt numărul și amploarea lor. Niciun spital din lume nu este lipsit de aceste infecții nosocomiale, dar dorința noastră este de a le reduce numărul”, a declarat dr. Gheorghe Carp.

Există foarte multe substanțe care, o dată cu trecerea timpului, devin ineficiente pentru anumiți germeni. Astfel, trebuie să se țină tot timpul pasul cu acele substanțe noi apărute sau cu cele mai bune, pentru a putea oferi siguranță pacienților internați în spital, explică dr. Gheorghe Carp.

”Practic, prin proiect vor fi achiziționate sterilizatoare, sisteme de trasabilitate a sterilizării, roboți de igienizare, purificatoare de aer, sisteme automate de nebulizare, dar și alte echipamente și materiale necesare prevenirii acestor infecții.

Obiectivul nostru este ca riscul de infecții nosocomiale să scadă în Spitalul Județean. Având în vedere cele cinci locații, a trebuit să ne gândim la fiecare locație și în funcție de specificul fiecăreia, am luat acele măsuri pe care dorim să le implementăm. Prin PNRR vom avea posibilitatea ca-n toate locațiile să avem aceleași condiții. Să nu uităm că prin modernizare, atât Staționarul I, Staționarul III de pe Coposu, Maternitatea, cât și viitorul spital de Infecțioase și Pneumologie vor respecta acele circuite și proceduri obligatorii pentru preîntâmpinarea acestor infecții nosocomiale”, a subliniat șeful spitalului din Oradea.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. ohhhh, ce noroc, fix la timp. pot lua dezinfectantii de la Hexipharma. au avut grija specialii sa amane dosarul pana in pragul prescrierii. ce bine cand problema se intalneste cu solutia. asta da noroc!