G4Media.ro

500 de metri de plase ilegale de pescuit confiscate în Delta Dunării…

sursa foto: Cristian Andrei Leonte/ Info Sud-Est

500 de metri de plase ilegale de pescuit confiscate în Delta Dunării de comisarii Gărzii de Mediu

Comisarii Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu (GNM) au confiscat, la finele săptămânii trecute, 500 de metri de plase ilegale de pescuit, iar zeci de puieţi vii găsiţi în echipamentele ilegale de pescuit au fost redaţi naturii, într-o acţiune antibraconaj desfăşurată pe Lacul Razelm, informează instituţia de control, într-un comunicat transmis marți.

„Acţiunea de control a comisarilor CRBDD a vizat respectarea legislaţiei de mediu în vigoare, desfăşurarea activităţii de pescuit comercial, familial şi recreativ/sportiv, transportul şi comercializarea peştelui, precum şi combaterea braconajului piscicol şi s-a desfăşurat cu o ambarcaţiune a GNM, în zonele Murighiol, Complexul lagunar Razim – Sinoie şi Complexul Insula Dranov”, a declarat comisarul general al GNM, Marioara Gătej.

Potrivit sursei citate, verificările au vizat atât persoanele juridice din zonă, cât şi persoanele fizice, fiind confiscate 12 unelte de pescuit comercial de tip setci monofilament cu o lungime totală de aproximativ 500 de metri. Plasele de acest tip sunt interzise în România, iar braconierii au preferat să le abandoneze, decât să se aleagă cu dosare penale.

În acelaşi timp, a fost confiscată o cantitate totală de 43 de kilograme de peşte din diferite specii (caras, crap, plătică), care a fost predată, conform legislaţiei, către un agent economic specializat şi autorizat pentru achiziţia şi comercializarea peştelui.

Totodată, în uneltele de pescuit ridicate în vederea confiscării au fost găsite capturate şi mai multe zeci de exemplare de puieţi din speciile crap şi şalău, a căror prindere este, de asemenea, interzisă de legile din România, toate aceste exemplare vii fiind redate mediului natural.

În 16 noiembrie este celebrată Ziua Patrimoniului Mondial UNESCO.

Rezervaţia Biosferei Delta Dunării (RBDD) este primul sit natural din România înscris, în anul 1991, pe lista reprezentativă a Patrimoniului Mondial UNESCO.

sursa foto: Cristian Andrei Leonte/ Info Sud-Est

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

  1. Fake news. In Delta nu se fura. Acolo sunt numai romani cinstiti, credincioși, cu frica de D-zeu, familii tradiționale de înalta încărcătura morala și spirituală.

    • Intotdeauna cand am fost in Delta, in ultima zi vorbeam cu gazda si a doua zi dimineata de tot, aparea un pescar cu zeci de kg peste din care imi alegeam ce doream. Banuiesc deci ca se braconeaza serios acolo si dintotdeauna.

    • Pentru incarcatura morala si spirituala exista cladiri. Braconierii sunt puri ca zaiet din Nu zaiet, nu pagadi.

  2. Nici castile albastre nu fac faţa mafiei din Delta.

  3. E bine … macar o data, de Ziua Patrimoniului Mondial UNESCO !
    Ce o fi in celelalte zile ale anului …
    :(((

    • Pentru 500 m de plasă confiscată nici nu trebuia publicat….. ce mare captură. Cu puțin efort se găsesc 1000 de metri pe oră, nu odată pe an și nu mai ocoliți braconierii ca doar…. stați cu ei la masa.

  4. Salut !
    500 m ???, pierdere de vreme; daca confiscau 50 000 m, era ceva cat de cat !

  5. curios cum la astfel de actiuni nu prind niciodata faptasii doar se fac impreuna cu jandarmeria … aaa, de aia nu-i prind ca le fac impreuna cu jandarmeria

  6. Ar fi util de stiut si care e plasa regulamentara, ce dimensiuni ar trebui sa aiba ochiul de plasa. Ma uit acum pe un site de anunturi cunoscut unde ieri erau adaugate anunturi de vanzare setci multifilament, nu mono, plasa de pescuit tip setca, ce-o fi aia. Am gasit vara trecuta, pe o plaja la mare, un pui de delfin mort cu urme de plasa imprimata adanc in piele, in zona cozii. Murise prins in plase, se putea masura pe el ochiul de plasa. In zona sunt cateva pescarii care intind plase vara, oare ii verfica careva vreodata?

    • In țările civilizate cu respect pentru cetățeni lor ,, contribuabilii, , autoritățile au un pachet de măsuri specific zonelor! Pentru ca aceste zone să poată să existe , acei locuitori sa poată supraviețui . Dacă autoritățile din. Ro , ar fi conpetente ( pentru că necazul la noi este că cei ce oau decizi sunt incompetenți habar nu au de domeniul, situația pe care o are de gestionat) , acestea ar ține cont de specificul zone unde oamenii trebuie să supraviețuiască , de exemplu de a pescui o cantitate de peste pe zi sau săptămână sau lună , dreptul de a înființat societăți în domeni
      La noi nu cine pote , mai primește un bacșiș și cei cu ordinea ( poliție, mediu , anaf ect ) pentru că aceștia pentru așa post la rândul lor au scos bani din buzunar ! Ucrainenii pescuiesc până pe partea Românească nu au treabă , când delta avea guvernator pe soția lui Adrian NASTASE , ( aceadta se zice ca avea o societate în domeniu) spun localnici când venea avea gardă care controla terenul înaintea ei ! România democrată

  7. Da pe electricieni când au de gând să facă ceva cu ei mai nou amenință cu topoare și sticle incendiare daca îndrăznești să le zici ceva

  8. 500 m inseamna cel mult 3 plase..
    Cei care lea donat controlului vor fi lăsați sa ,,braconeze ,,