G4Media.ro

Moscova recrutează 20.000 de soldați pe Superjob.ru / Salariul este de 500…

Sursa foto: Ministry of Defense of the Russian Federation (eng.mil.ru)

Moscova recrutează 20.000 de soldați pe Superjob.ru / Salariul este de 500 de euro pe lună

„Alegeți stabilitatea, ample oportunități de autoîmplinire, un nivel de viață decent și un statut social ridicat”, se precizează în anunț. În realitate, e vorba de un salariu de 500 de euro pe lună pentru a-ţi risca viața în Ucraina, scrie Il Fatto Quotidiano, citată de Rador.

În Piața Roșie, Putin a onorat sacrificiul soldaților ruși care au murit în „operațiunea sa specială „, motiv de „mare doliu pentru toți rușii ” și a anticipat un „sprijin special” pentru orfanii lor. Numai că departe de evenimentele oficiale, caută alţi soldaţi pe care să-i trimită pe front: bărbați cu vârste între 18 și 40 de ani, dispuși să intre în armată și să-și riște viața pentru salariul unui profesor.

Nu doar prin canale instituționale, precum site-ul Apărării, ci și pe site-urile unde sunt postate locuri de muncă, precum platforma Superjob.ru, unde campania are 19.419 de posturi vacante active, cifră aproape egală cu numărul celor care şi-au pierdut viaţa până acum în rândul trupelor ruse de pe front: astfel, între un instalator și o vânzătoare, pe portalul locurilor de muncă apar anunțuri pentru „pușcași”, artileri, comandanți de infanterie, „tunieri antiaerieni „, șoferi de forțe terestre și chiar agenți care urmează să fie angajați în FSB , serviciile secrete rusești care veghează atât asupra frontului, cât și asupra disidenței interne.

O mobilizare continuă, deși parțială și deghizată, care se desfăşiară în cele mai îndepărtate regiuni ale țării, unde birourile de recrutare îi flatează pe foștii militari cu servicii contractuale de la 30 la 50 de mii de ruble pe lună pentru a pune la punct departamentele.

În anunţuri, durata unui contract de muncă este în mare parte de şase luni, de cele mai multe ori destinaţia nu este indicată, aşa cum s-a întâmplat deja cu tinerii recruţi trimişi pe front fără preaviz, doar pentru un simplu „exerciţiu „.

Cerințele și condițiile preconizate indică așadar o angajare imediată, în scopul întăririi liniilor angajate pe frontul de est, unde Putin a concentrat a doua fază a atacului care – spre deosebire de prima care a eșuat recent – promite să fie lungă și costisitoare în termeni de soldaţi.

Înșiși milițienii Grupului Wagner, au scris pe un canal Telegram, că „avem nevoie de 600-800 de mii de oameni, altfel nu vom câștiga”. Rusia recrutează noi luptători. Peste tot și chiar cu mijloace neobișnuite, cum ar fi un site pe care de anunţuri cu locuri de muncă.

Salariul de 40-50 de mii de ruble pe lună îi poate atrage mai ales pe foștii militari care locuiesc în cele mai îndepărtate regiuni ale Rusiei, unde venitul pe cap de locuitor nu ajunge la jumătate (mai ales în agricultură: 281 de euro). O sumă destul de modestă pentru a-și risca viața, mai ales dacă e comparată cu venitul soldaților profesioniști. Să revenim la anunţuri.

Un anunţ pentru „soldat contractual”, postat pe 4 mai, indică într-un mod destul de generic sarcina: „asigurarea protecției și apărarea frontierei Federației Ruse”, granița pe care Moscova o consideră amenințată de extinderea NATO și de un plan fantomatic de atac asupra Crimeei planificat de Kiev, care ar justifica invazia.

Condițiile prevăd 40-50 de mii de ruble plus o plată suplimentară ca indemnizație de serviciu, care variază în funcție de vechime. Printre „beneficii”, se numără participarea la programul de împrumuturi pentru personalul militar (până la 37 de mii de euro), furnizarea de rații alimentare, asigurări gratuite de viață și de sănătate, îngrijiri medicale.

Printre cerințele indicate se numără „absența rudelor apropiate cu domiciliul în străinătate „, probabil indispensabilă pentru a garanta loialitatea față de Rusia într-o lume care i-a devenit ostilă.

Cel mai mic salariu este de 20-25 mii de ruble, de exemplu, pentru postul de șofer al Forțelor Terestre căruia „să i se încredințeze transportul personalului unităților și al echipamentului logistic necesar în viața de zi cu zi și în luptă”. Salariul, 433 de euro, nu este prea atractiv, mai ales când candidatul ajunge în punctul în care va citi: „momentele cele mai tensionate din activitatea de luptă a șoferului sunt rezistența inamicului la foc, situația de pre-urgență pe traseul de deplasare, transportul personalului de unitate în condiții dificile de drum”. În rest, se mai caută sergenți de infanterie, piloți de vânătoare și alte profiluri de luptători în fucţie de specializare.

Pe scurt, Moscova a sărbătorit luni o victorie asupra nazismului care a avut loc în urmă cu 77 de ani, însă după 75 de zile de război, nu o poate sărbători pe cea asupra ucrainenilor. Pentru asta este nevoie de bărbați dispuşi să se sacrifice cauzei promițând „stabilitate”. Recrutările continuă.

Sursa: Il Fatto Quotidiano/ Rador/ Traducerea: Cătălina Păunel
 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

25 comentarii

  1. masina de tocat ucrainiana are nevoie de voi !

  2. Pe OLX n-au căutat? O să vină noii soldați să spună „cine v-a lucrat aici n-a făcut bine”. Rusia e o glumă.

  3. Cam anapoda insiruirea de salarii din articol:

    „Salariul este de 500 de euro pe lună”
    „Cel mai mic salariu este de 20-25 mii euro”
    „Salariul, 433 de euro, nu este prea atractiv”

    • Vei ca sunt ruble 😉

    • Este cand nu citesti corect:
      „Salariul este de 500 de euro pe lună” <- pentru soldati
      „Cel mai mic salariu este de 20-25 mii ruble” <- nu euro
      „Salariul, 433 de euro, nu este prea atractiv” <- pentru sofer care duce soldatii

      Mai citeste o data. Nu e greu.

    • @imi_pasa_de_romania,
      chiar daca tu citesti acum ruble in loc de euro, iti garantez ca ceea ce am pus eu intre ghilimele sunt citate exacte din textul initial.
      Autorul sau redactia ar fi putut sa comunice simplu ca au corectat inadvertentele si problema ar fi fost clara.(chiar si pt tine)
      Ai fi putut de asemenea observa ca mai multi cititori au sesizat greselile din text.
      Dar, chiar ca e irelevant. Tu ramai la ale tale….

    • @ Caraiman – Ai dreptate, g4media are mari probleme cu copiii de la traduceri si editorii de la corecturi… eu le inteleg graba, inteleg si ca e mare volumul de munca, da’, na, pana la urma daca vezi ca e un site citit, pui si tu putina silinta sa fie decent.

  4. „Cel mai mic salariu este de 20-25 mii euro, de exemplu, pentru postul de șofer al Forțelor Terestre”, bănuiesc că vă refereați la 20-25 mii de ruble?

    • Chiar ruble scrie

    • Au modificat, stai chill.

    • Da, au corectat. Dar initial era scris euro. Doar ca e greu sa-ti recunosti greseala si sa scrii si o multumire in silă pentru cititorii tai, mai ales ca esti dtiamai site-ul de stiri. Nu-i asa, gepatrumedia?…

  5. Un articol nascut dintr-o traducere, rapid si bun de aruncat pe site. Cantitate, nu calitate. Incercati macar sa pastrati o moneda unica in articol, sau la fiecare suma in ruble puneti intre paranteze echivalentul in euro, ati facut un mix greu de urmarit. Nu mai zic si ca in penultimul paragraf, cu siguranta e vorba despre „20-25 000 ruble” si nu euro, care nu fac nici sa le f#ți cei 433 de euro pe care-i mentionati mai apoi ca o conversie in euro a sumei in ruble de mai sus.
    Ideea articolului am inteles-o, multumesc, dar un pic de slefuire a informatiei brute n-ar strica.

  6. Yorrick, Dr. No, Trolul Ucrainean? Check this out..

  7. Draga traducatorule, tu cunosti vocabularul Limbii Române? Ce e ăla „tunier”? Vrei să spui tunar? Mai verificați si voi textele inainte de publicare.

  8. De obicei nu supraviețuiesc o lună în teatrele de operațiuni speciale…
    500 euro ar fi buni pentru repatrierea celor căzuți în luptă, dar sunt considerați dispăruți în misiune și nu-i mai caută nimeni.

  9. 500 de euro/luna la ruși 1000 de euro/zi la ucrainieni.

  10. Nu ne spun, insa, ce „perks” mai contine pachetul salarial (ratia de vodca, la cate violuri au dreptul, ce electrocasnice pot jefui etc.).

  11. 500 de euro/luna la ruși 1000 de euro/zi la ucrainieni.

  12. 500 €/lună, care mai apucă…

  13. In Romania la banii astia te duci la maturat strazi.

  14. Ce prost e… Ar putea sa le promita mai mult, chiar 2000 de euro, ca si asa vor muri pe capete si n-o sa se simta la buget… Despre vaduve si orfani, ce sa zic… numai prostii l-ar crede ca vor primi vreo compensatie…