G4Media.ro

SONDAJ Popularitatea FIDESZ creşte, partidul lui Orban a sărit de la 49%…

sursa foto: Facebook/ Viktor Orban

SONDAJ Popularitatea FIDESZ creşte, partidul lui Orban a sărit de la 49% la 55%

După alegerile parlamentare, la care FIDESZ a obţinut o victorie zdrobitoare, iar opoziţa a suferit o înfrângere brutală, sprijinul partidelor de opoziţie scade în continuare, scrie publicația de opoziție Nepszava, citată de Rador.

Popularitatea partidelor de guvernământ creşte din nou considerabil, atât la nivelul întregii populaţii, cât şi în rândul alegătorilor de partid, potrivit unui sondaj de opinie privind preferinţele de partid, realizat de Institutul Republicon şi publicat de Telex.

Potrivit datelor sondajului, în luna aprilie susţinerea FIDESZ a fost de 43% la nivelul întregii populaţii. Cel mai popular partid de opoziţie, Coaliţia Democratică (DK) a avut un sprijin de 10%, însă a pierdut la alegeri, în timp ce formaţiunea Momentum a fost susţinută, la nivelul întregii populaţii, într-un procent de 7%, Jobbik a avut o susţinere de 5%, iar Partidul Socialist Ungar (MSZP) de 4%.

În perioada de referinţă, la nivelul întregii populaţii, susţinerea partidului Dialog pentru Ungaria şi a partidului Patria Noastră a fost de câte 3%, a partidului Politica Poate Fi Altfel (LMP) de 2% şi a Partidului Câinelui cu Două Cozi (MKKP) de unu la sută.

În rândul alegătorilor de partid, popularitatea FIDESZ-KDNP (Partidul Popular Creştin Democrat) a fost de 55%, ceea ce arată o creştere semnificativă în comparaţie cu luna martie, când sprijinul FIDESZ era de 49%, iar în cazul coaliţiei partidelor de opoziţie, sondajul a arătat o popularitate de 46% în rândul alegătorilor de partid.

De asemenea, rândul alegătorilor de partid, susţinerea DK era de 12%, Momentum de 9%, Jobbik de 6%, MSZP de 5%, Dialog pentru Ungaria şi Partidul Patria Noastră aveau câte patru la sută, iar LPM – 3%, şi MKKP – 2%.

În schimb a crescut numărul indecişilor, ceea ce arată că după înfrângerea din 3 aprilie o parte din alegătorii partidelor de opoziţie, dezamăgiţi, nu reuşeşte să se alăture nici unui partid.

Portrivit Institutului Republikon, respondenţii îşi asumă acum mult mai uşor preferinţele lor de partid, şi se poate observa şi un fel de „trecere de partea învingătorului” – după alegerile parlamentare popularitatea FIDESZ a crescut semnificativ la nivelul întregii populaţii în comparaţie cu popularitatea sa măsurată în rândul alegătorilor de partid. În esenţă, tendinţe similare arată şi sondajul de opinie publicat miercuri de Median.

Datele sondajului Institutului Median diferă doar prin faptul că – conform rezultatului – Mişcarea Partia Noastră este considerat cel mai puternic partid din opoziție. În schimb există un consens, conform căruia sprijinul partidelor de stânga este extrem de scăzut.

Sursa: Nepszava/ Rador/ Traducerea: Rozália Gănciulescu

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. S-au tzacanit ungurashii !

  2. sarbi si unguri=rebuturi

  3. In orbania – ca-n rusia, de ce ar fi altfel? Tot inainte, pana la victoria finala! Ungurii isi merita conducatorul.
    Ce-mi mai place tortul asta maro, cu numele partidului pe el! 😀

  4. ungurii, rusinea Europei.

  5. Cred ca analistii romani , ar trebui sa faca o analiza , un sondaj, privind masurile social economice luate de Ungaria, pt ca nivelul de trai din Ungaria, general, dar si pe diverse clase sociale, particular, este incomparabil de inalt fata de Romania .
    Pt ca si Ungaria sustine masurile sanctionatorii asupra Rusiei, si este si afectata de sanctiunea privind gazele, importand enorm, pe cand Romania nu este afectata .
    Iar Ungaria, membru UE, sustine sanctiunile privind Rusia, ca urmare a invadarii Ucrainei de Rusia .
    Ce fac liderii nostri , dnii Ciolacu si Citu pt cetateanul simplu, salariat sau pensionar, care nu este beneficiar de sinecuri .
    Fac cea ce au facut si fac SUA, Anglia, Franta, Germania, Italia, Ungaria, adica fac ,, cea ce este bine pt poporul lor”, cum fac acesti parteneri ai nostri din UE si NATO ?