G4Media.ro

62 de dispariții de minori între 10 și 18 ani, în județul…

Sursa foto: Facebook/ Poliția Română

62 de dispariții de minori între 10 și 18 ani, în județul Mureș, de la începutul anului / 4 sunt în continuare căutați, 58 au fost găsiți, fără a fi victimele vreunei infracțiuni / ”Fenomenul dispariției minorilor e constant”

Marea majoritate a disparițiilor de la domiciliu se fac din decizia adolescenților, cei mai mulți revenind acasă, spun autoritățile din județul Mureș, citate de Agenția de presă Rador.

Sporadic însă apar și cazuri de răpiri, precum cel din Bălăușeri, de zilele acestea, când o tânără a fost luată cu forța de fostul partener și depistată mai târziu în județul Bihor.

”Pe 27 martie, polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertate și încălcarea măsurilor prin ordinul de protecție, emis împotriva unui bărbat de 43 de ani. Pe 29 martie, persoanele în cauză au fost depistate pe raza județului Bihor. Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore. De asemenea, ieri, polițiștii au fost sesizați de dispariția unei minore din Reghin. În fapt, în 27 martie în jurul orei 9:00 Horvath Mariana a plecat de la domiciliul său din Reghin, iar până în prezent nu a mai revenit. Pe parcursul anului, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș au fost înregistrate 62 de dispariții de minori între 10 și 18 ani. Până la momentul actual, 58 de minori au fost găsiți, fără a fi victimele vreunei infracțiuni”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Mureș, inspector Alexandra Petrovici.

Tot în acest an, la IPJ s-au înregistrat 35 de persoane majore dispărute, 33 dintre ele fiind găsite.

În ce privește adolescenții care părăsesc voluntar, fără învoire sistemul de protecție, aceștia nu pot sau nu vor să îndeplinească rigorile dintr-o casă de copii.

Fenomenul plecărilor e des întâlnit, majoritatea sunt cam aceleași fete, care ajung să locuiasă pentru scurt timp la diferiți prieteni, a explicat purtătorul de cuvânt al DAGSPC Mureș, Doru Constantin.

”Noi avem obligația de a raporta lunar situația acelor beneficiari care părăsesc fără învoire sistemul de protecție. În această lună avem 29 de copii și tineri care au părăsit casele de tip familial sau familiile de plasament. Se știe de situația lor, în general, în maximum 48 de ore sunt aduse la poliție, care se întorc de bună voie la casa de tip familial. În general cam aceiași copii sau tineri părăsesc aceste case. Șase dintre ei nu s-au întors pentru că în continuare nu au putut fi identificați de către poliție, ei sunt dați în urmărire generală și în general sunt aceiași”, a declarat purtătorul de cuvânt al DAGSPC Mureș.

În toate cazurile de plecări sau de dispariții sunt sesizate Poliția și Parchetul de pe Lângă Judecătoria Târgu Mureș care fac cercetările specifice în funcție de gravitatea situației și iau măsurile legale în consecință.

Sursa foto: Facebook / Poliția Română

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Nu e o coincidenta faptul ca in jud Mures sunt cei mai multi „etnici minoritati”. In curand majoritari.