G4Media.ro

865 de ani de închisoare pentru constructorul unei clădiri care s-a prăbușit…

sursa foto: Captură Youtube

865 de ani de închisoare pentru constructorul unei clădiri care s-a prăbușit în timpul cutremurului din Turcia din 2023

Antreprenorul responsabil de construcția unei clădiri care s-a prăbușit în timpul cutremurului din 2023 din Turcia a fost condamnat vineri, 27 septembrie, la 865 de ani de închisoare, potrivit agenției oficiale de presă Anadolu, citată de BFM TV.

Prăbușirea clădirii de 14 etaje din Adana, în sudul țării, a ucis 96 de persoane. Un singur rezident a supraviețuit. Prăbușirea a fost cauzată de un cutremur cu magnitudinea de 7,8 pe 6 februarie 2023. În total, cutremurul a ucis aproximativ 60.000 de persoane în Turcia și Siria.

Deficiențe de construcție

Potrivit presei turce, constructorul, Hasan Alpargün, care a fost condamnat vineri pentru „provocarea cu intenție a morții și rănirea mai multor persoane”, a fugit în Republica Turcă a Ciprului de Nord în ziua cutremurului, înainte de a se preda poliției o săptămână mai târziu.

Prăbușirea acestei clădiri, construită în 1975, a ridicat imediat serioase semne de întrebare, în ciuda faptului că orașul Adana, situat la mai puțin de 200 km de epicentrul cutremurului, a fost în mare parte scutit de cutremurele violente.

În timpul procesului, experții au indicat deficiențe grave în construcția stâlpilor care ar fi trebuit să susțină clădirea, precum și în calitatea betonului utilizat. La rândul său, antreprenorul s-a apărat susținând că construcția a fost aprobată de autorități.

Peste 260 de persoane implicate în construcția clădirilor care s-au prăbușit în urma cutremurului din februarie 2023 au fost arestate în săptămânile care au urmat, unele în timp ce încercau să fugă din Turcia. De la începutul anului s-au deschis mai multe procese în întreaga țară pentru judecarea unora dintre acești antreprenori.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.