G4Media.ro

92% dintre republicani şi 78% dintre democraţi cred că SUA se îndreaptă…

Sursa foto: Jim WATSON / AFP

92% dintre republicani şi 78% dintre democraţi cred că SUA se îndreaptă în direcţia greşită, indică mai multe sondaje (CNN)

Majoritatea americanilor sunt nemulţumiţi de situaţia din SUA, indică un nou set de sondaje, citate de CNN.

Într-un sondaj AP-NORC publicat miercuri, 85% dintre adulţii din SUA spun că lucrurile din ţară se îndreaptă în direcţia greşită, doar 14% cred că lucrurile merg în direcţia corectă, o viziune mai pesimistă decât în ​​luna mai, când 78% au spus că lucrurile se îndreaptă în direcţia greşită şi 21% că lucrurile se mişcă în general în direcţia corectă.

În prezent, atât 92% dintre republicani, cât şi 78% dintre democraţi sunt nemulţumiţi de direcţia ţării — cel mai mare procent în rândurile democraţilor de când preşedintele Joe Biden a preluat mandatul anul trecut.

Doar 20% dintre americani descriu economia naţiunii ca fiind bună, 79% o consideră slabă, potrivit sondajului AP-NORC. Acest sentiment, de asemenea, este relativ bipartizan, atât 90% dintre republicani, cât şi 67% dintre democraţi descriind economia ca fiind slabă.

Un sondaj Reuters/Ipsos, de asemenea, publicat miercuri, constată o nemulţumire în creştere, în special în rândul democraţilor, în zilele care au urmat deciziei Curţii Supreme a SUA care anulează dreptul constituţional federal la avort. În acel sondaj, 62% dintre democraţi spun că lucrurile din ţară sunt pe drumul greşit, faţă de 49% săptămâna precedentă. În schimb, 86% dintre republicani spun că lucrurile sunt pe drumul greşit, în scădere uşor faţă de 94% însăptămâna precedentă.

În ceea ce îl priveşte pe preşedintele Joe Biden, media sondajelor CNN Poll of Polls realizată în a doua jumătate a lunii iunie relevă că 38% dintre americani aprobă activitatea preşedintelui, în timp ce 57% o dezaprobă, similar cu evaluările de la începutul lunii.

În sondajul AP-NORC, 28% dintre adulţii din SUA aprobă prestaţia lui Biden în ceea ce priveşte economia – cea mai scăzută cotă de până acum în acest sondaj — 36% aprobă acţiunile sale în ceea ce priveşte în politica privind armele şi 53% aprobă felul în care a gestionat pandemia de coronavirus.
Sondajul CNN Poll of Polls este o medie a celor mai recente cinci sondaje naţionale privind activitatea preşedintelui.

sursa: News.ro, Photo by Jim WATSON / AFP

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

  1. Stați că revine Trump, să vedeți atunci teroare și incompetență, tratamentul pentru orice boală va fi rugăciunea.

    • Turbezi pe aici ca v-a cam dat trump la muje cât a fost președinte și China stătea intr-un colț… se pare ca nici acum nu va simțiți prea bine…

    • Te deranjează că nu mai e Trump să distrugă NATO din interior, sclavete rus ce ești.

    • Sclavule, Trump cerea tarilor NATO sa creasca investitiile in aparare pentur a se incadra in 2% din PIB sau chiar mai mult daca se poate, fapt pentru care chiar a felicitat Romania.
      Doar in mintea sclavilor de stanga ca tine fara neuroni poate cresterea investitiilor in aparare sa insemne „distrugerea NATO”.
      Doar la voi cresterea abilitatilor militare ale aliantei este un lucru rau.

    • Trump rupsese legăturile diplomatice cu aliații europeni. Macron, sesizând ce face Trump, a cerut o armată europeană, fiindcă NATO se îndrepta spre distrugere. De ce nu a invadat Putin mai devreme? Pentru că Trump distrugea NATO din interior. Biden a revigorat NATO și acum Rusia pierde totul.

    • Trump a strans cureaua cu tarile care refuzau sa se incadreze in pragul de 2% din PIB, nimic mai mult.
      Nu este in interesul lui Macron sa organizeze o armata europeana fiindca asta ar insemna sa mute centrul de putere din occident in orient. Macron incearca sa se stabileasca ca liderul UE de cativa ani deja (incearca sa preia puterea de la Germania), daca este sa creezi o armata europeana, o sa incepi sa realizezi ca statele din est sunt per total mai puternice decat cele din vest, Macron nu vrea asta.
      Biden nu a reinvigorat absolut nimic, Rusia a reinvigorat NATO. S-au desteptat multe tari care pana acum ziceau ca Rusia nu reprezinta un pericol. Multe tari s-au desteptat mai putin a noastra. In timp ce Germania, Polonia si tarile baltice au inceput sa investeasca masiv in armatele lor, noi am ramas tot la gradul de MIG-21, T-55 si AKM. Cand se ocupa Trump de politica externa, mai cumparam si noi un F-16, mai discutam sa cumparam niste Abrams asa de ochii lumii, cat de putin faceam inainte, acum nu mai facem deloc.
      De ce? Fiindca Biden nu urmareste imbunatatirea militara a aliantei, el vrea ca doar America sa ramana puternica militar iar Europa sa ramana la cheremul ei, asta distruge alianta fiindca o face mai slaba.
      Daca vrei un exemplu de lider care slabeste statutul NATO, te uiti la Biden, nu la Trump; tot ce e bun si s-a intamplat in NATO in ultimele sapte luni a fost din cauza invaziei ce a fortat lumea sa ia apararea mai in serios, in rest Biden nu a facut absolut nimic, doar a stat.

  2. Cam greu cu inflația. Nu suntem obișnuiți să strângem cureaua.

  3. Abia astept sa revina republicanii la putere la executiv si legislativ. Doar dreapta conservatoare mai poate repara ce au stricat progreseii.

    • Fă o listă cu ce au „stricat” democrații, dacă nu cumva ești doar un troll rusnac care postează manipulări vagi.

    • Nu cred ca se va schimba nimic nici macar daca vine DeSantis la conducere in 2024.
      America are niste probleme fundamentale pe care nu le poti rezolva doar prin „Democrats vs Republicans”.
      La momentul de fata, orice este mai bine decat Sleepy Joe, dar Partidul Republican nu reprezinta o salvare avand in vedere ca lucrurile nu mergeau fix luna nici in vremea lui Trump.

    • Măcar DeSantis nu e patologic ca Trump. Deși DeSantis probabil nu ar investi în retehnologizare și tot ar condamna lumea la o moarte lentă prin schimbări climatice.