G4Media.ro

USR depune azi sesizare la CNATDCU și la comisia de etică a…

Sursa foto: Facebook / Cristian Ghinea

USR depune azi sesizare la CNATDCU și la comisia de etică a Universității Babeș Bolyai pentru a verifica teza de doctorat a lui Lucian Bode

Deputatul Cristian Ghinea a precizat azi că depune sesizarea la Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare, instituție abilitată să verifice tezele de doctorat. Amintim, ieri, președintele interimar al CNATDCU, Mircea Dumitru a spus pentru Edupedu.ro că ,nu am aflat ca cineva să fi făcut o sesizare până acum în cazul tezei ministrului Lucian Bode. CNATDCU nu se poate autosesiza”, a spus el.

“Facem astăzi sesizarea oficială către CNATDCU, organul care se poate sesiza asupra plagiatului lui Lucian Bode. Și nu numai asupra plagiatului și a calității științifice și academice acestei lucrări. Pe lângă CNATDCU vom sesiza și Comisia de etică a Universității Babeș Bolyai care ar trebui să aplice propriile criterii legate de plagiat și de calitate academică. Cu ocazia asta mai spun ceva interesant, Universitatea din Cluj are un regulament intern prin care teza de doctorat trebuie să aibă minim 200 de pagini lungime. Teza domnului Bode are 198 de pagini care includ și legislația de pe site-ul ANRE la asta au adăugat 20 de poze de grafice luate de pe internet. Vorbim de calitatea academică de nivel școlar în care efectiv că simți când omul scrie ceva doar ca să umple niște pagini, ca să ajungă la minim 200 de pagini pe care regulamentul Universității prevede”, spune Cristian Ghinea.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

  1. Săracu Einstein … cu teza lui de doctorat de 21 pagini n-ar fi avut nicio șansă să îndeplinească criteriul de 200 de pagini de la UBB! :))))))
    Pun și ăștia niște criterii numa să fie puse!
    La o teză de doctorat ar trebui cerut un singur lucru: un articol în zona roșie a revistelor de pe UEFISCDI, ca unic sau prim autor!

  2. Păi hai să vedem cât de hoț e Bode. Că agramat știm că e.

  3. O comisie gandita a fi tehnica din educatie este bagata in mijlocul bataliei politice. Suspectez ca indiferent ce va gasi si vor zice expertii nu vor scapa prea usor din mizeria asta. Macar o tabara va fi nemultumita si ii va ataca.

  4. @ruble.
    CNADTCU chiar a verificat teza, pentru că e din 2018, când cică își făceau treaba! Așa se laudă ei!

    Oricum toată povestea cu doctoratele s-a transformat în ultima vreme în circ. Nimeni nu mai e interesat de calitate, ci toți urmăresc să fie ghilimele sau reformulări. Au ajuns oamenii să se lauda cu coeficienții de similitudine în loc să se laude cu publicațiile și rezultatele originale!

  5. USR depune tot felul de proiecte utile, care trec adoptate tacit, fiindcă PSDNL e interesat doar de furt.

    Dar PSDNL ce face pentru binele cetățeanului? Justiție? Educație? Sănătate? Praf de 30 de ani, sub egida PSDNL.

  6. Nu cred ca exista cineva din tara asta sa creada ca nu e plagiata.