G4Media.ro

Rectorii Azamfirei, Pirtea și Abrudan îl însoțesc pe ministrul Rafila în Cuba,…

Rectorul Leonard Azamfirei (dreapta) alaturi de ministrul Rafila la Havana / Sursa: Crop foto – Ambasada Romaniei in Cuba

Rectorii Azamfirei, Pirtea și Abrudan îl însoțesc pe ministrul Rafila în Cuba, potrivit ambasadei României la Havana

Trei rectori ai unor universități din România, Leonard Azamfirei, Marilen Pirtea și Ioan Abrudan, l-au însoțit săptămâna aceasta pe ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, în Cuba, la un eveniment unde participă oficiali din Asia, Africa și America Latină, precum și miniștrii Sănătății din Grecia și Cipru, potrivit ambasadei României la Havana.

Prezența celor trei în Cuba, semnalată într-o știre Agerpres care citează ambasada României la Havana, se face remarcată în contextul în care aceiași trei rectori apăreau acum câțiva ani, alături de Sorin Cîmpeanu, în deplasări în țări precum Capul Verde, în cadrul unui turneu ce avea ca pretext susținerea candidaturii României la Consiliul de Securitate al ONU.

Ministrul Alexandru Rafila a anunțat că se află întreaga săptămână în Cuba, pentru o conferință internațională pe teme de sănătate, după cum a semnalat G4Media.ro.

Miercuri, Agerpres a publicat, citând Ambasada României la Havana, o știre potrivit căreia ministrul român, alături de omologul cubanez, au semnat un document ce stabilește cooperarea româno-cubaneză în domeniul sănătății, prezentat drept “pas important în dezvoltarea relației bilaterale”.

Potrivit acelei știri, ministrul a fost însoțit la evenimentul respectiv de către rectorul Universității de medicină, farmacie, știință și tehnologie “George Emil Palade” din Târgu Mureș, Leonard Azamfirei. Au fost prezenți, potrivit informației publicate de Agerpres, și rectorul Universității de Vest din Timișoara, Marilen Pirtea, precum și Ioan Abrudan, rectorul Universității Transilvania din Brașov. Sursa citată scrie că prezența acestora “este o garanţie a dezvoltării acestei colaborări, inclusiv în afara domeniului medical”.

Rectorul Leonard Azamfirei (dreapta) alaturi de ministrul Rafila la Havana / Sursa: Crop foto – Ambasada Romaniei in Cuba

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

  1. Cuba are medici excelenți.
    Boli care mai bântuie in zona Americii Centrale, in Cuba au fost eradicate.

  2. Poate află cum să rezolve problema infecțiilor nocosomiale din spitale. Totuși Cuba e o țară cu un sistem medical avansat, nu ca România.

  3. Rector pădurar, la al treilea mandat*, din Orașul Stalin, vizitează Cuba pentru medicină? Nu. Abrudan se întâlnește cu șeful lui din est.
    *Al doilea mandat a fost incomplet că a stat o lună prin China.

  4. Rafila, la revenirea in Tara, ne va uimi cu Reforma Sanatatii, la ce „experienta” va capata dupa asemenea intalniri de TOP!!!!
    Nu credeti?!