G4Media.ro

Probleme la plata burselor de performanță, merit, studiu și ajutor social, deși…

Foto: Edupedu.ro

Probleme la plata burselor de performanță, merit, studiu și ajutor social, deși termenul limită, prevăzut clar de lege, este data de 15 a lunii

Mai mulți cititori au semnalat Edupedu.ro faptul că elevii nu au primit banii pentru bursele de merit, de performanță, de studiu și de ajutor social, deși termenul limită, prevăzut de Hotărârea de Guvern nr. 1138 din 14 septembrie 2022, este precizat clar în actul normativ: “Bursele pentru performanță, de merit, de studiu și pentru ajutor social, se plătesc la data de 15 ale lunii pentru luna precedentă”. Într-un răspuns la o solicitare a Edupedu.ro, Ministerul Educației susține că va cere “o situație a plăților acestor burse de la toate inspectoratele din țară”.

După ce mai mulți părinți au semnalat întârzierea de peste o săptămână la plata burselor de studiu, merit, performanță și ajutor social, Edupedu.ro a încercat să afle traseul banilor – de ce nu au ajuns la elevi – și care este situația în toată țara. Suceava este printre județele unde cititorii s-au plâns că nu au primit banii de burse.

“Banii pentru bursele profesionale și Bani de liceu au fost plătiți de minister, însă banii pentru bursele de merit, performanță, de studiu și de ajutor social sunt livrați de ministerul de finanțe în teritoriu”, potrivit răspunsului trimis de instituție.

Citește articolul integral pe EduPedu.ro.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Las ca nu-i baim bine ca dau pentru hucrainenieni luna de luna fara intarziere acolo nu sunt intarzieri niciodata

  2. Idemnizatiile la Parlament cum naiba nu au intarzieri niciodata? „Romania educata”. Si se mai mira ca pleaca tineretul din tara. Dragi copii: plecati cat vedeti cu ochii ca altfel eti plati in continuare pensiile speciale ale acestor paraziti!