G4Media.ro

Primăria Braşov cumpără 28 de toalete publice automatizate cu două milioane de…

Sursa foto: brasovcity.ro

Primăria Braşov cumpără 28 de toalete publice automatizate cu două milioane de euro. Primele 6 vor fi montate anul acesta. Vor avea acces electronic, GPS și comenzi vocale

Primarul municipiului Braşov, Allen Coliban, a semnat, marţi, acordul cadru pentru instalarea a 28 de toalete publice automatizate, care vor fi amplasate în parcurile din oraş, în zonele intens circulate şi în Poiana Braşov. Valoarea contractului de pentru următorii patru ani este de aproape 8,5 milioane de lei fără TVA.

Cei mai mulți bani, aproape 6,9 milioane de lei fără TVA sunt pentru cumpărarea și  punerea în funcţiune a toaletelor, iar restul pentru asigurarea consumabilelor şi întreţinere. Câştigătorul licitaţiei este SC COMEX ROM SRL. 

În zilele următoare, primăria va semna şi contractul subsecvent, pentru instalarea primelor 6 toalete, programate a fi instalate anul acesta în parcul Tractorul, Piaţa Sfântul Ioan, Parcul Trandafirilor, Livada Poştei, în parcul de pe Berzei şi în zona pietonală Uranus. 

Conform datelor furnizate de municipalitate, toaletele automatizate vor fi dotate, printre alte  cu: sistem electronic automat pentru acces/ieşire din toaletă; sistem de siguranţă „S.O.S.” cu buton care acţionează deschiderea uşii chiar şi în absenţa energiei electrice; sistem GPS pentru transmiterea 24/24 ore a parametrilor de funcţionare (on/off) a toaletelor automate racordabile pentru a eficientiza operaţiunea de remediere a deficienţelor tehnice apărute, informaţii care vor fi transmise automat operatorului care va asigura mentenanţa; sistem acustic cu instrucţiuni vocale pentru fiecare comandă şi operaţiune pe care o desfăşoară toaleta.

Pentru anul viitor primăria Braşov îşi propune instalarea altor toalete, printre zonele vizate fiind Poiana Braşov, Spitalul Judeţean, Parcul Timiş -Triaj, Parcul Fartec, parcul Centru civic şi lacul Noua.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

  1. Toaleta de 70.000 de euro? Nu e cam mult?

    • Cu banii astia cumperi 28 de garsoniere cu toaleta cu tot in sectorul 1 in Bucuresti.
      Domnule primar, dar chiar asa? Cine sunt beneficiarii?

    • Chiar o companie din sectorul 1. Dar stie sa ceara bani, nu gluma.

  2. Revolutionar e ca folosesc sistemul gps pentru a transmite date!

    • Am sesizat si eu tâmpenia cu GPS.😂

    • Avand in vedere ca suntem in Romania, nu-i rau. Daca le fura cineva, sa poata raporta automat unde au fost mutate 🙂

      Acum, serios vorbind, probabil e vorba de GSM, nu GPS.

    • Cu banii ăștia se puteau cumpăra 50 de garsoniere ptr cei care nu au locuință

  3. Nicusor le-a inchis in Bucuresti, erau bune ca se spalau singure si nu puteau, de cate ori nu m-am oprit, acum ma pis la gard ca alttele nu sunt.

  4. La cat de cacacios e romanul e binevenit,mai rau va fi cand nici dupa o saptamana vei intra in ele 🤮🤮🤮🤮

  5. Exemplul cel mai bun de hotie si furt din bani publici, astia nu au limite cum sa coste cat un apartament o cacastoare fie ea moderna unde sunt procurori si militieni platiti de noi tocmai sa nu existe aceste furturi clare.

  6. Pe trotuarele marilor bulevarde mai sunt frunze de toamna trecuta si astia umbla dupa cai verzi pe pereti. Administratie userista.
    Atragere de investitii, crearea de locuri de munca, nimic.