G4Media.ro

63 de pensionări ale unor judecători într-o singură ședință a CSM. Lista…

Sursa foto: Pixabay

63 de pensionări ale unor judecători într-o singură ședință a CSM. Lista e deschisă de Gabriela Baltag

Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a avizat luni dosarele de pensionare depuse de 63 de judecători, potrivit agendei publice.

Este un număr fără precedent de pensionări într-o singură zi și vine la o săptămână după ce CSM a avertizat că foarte mulţi magistrați s-ar putea pensiona acum pentru a evita o eventuală reformă a pensiilor speciale.

Unul dintre liderii coaliţiei de guvernare, preşedintele UDMR Kelemen Hunor, a declarat la TVR INFO că România s-a angajat la Bruxelles să facă o reformă a pensiilor speciale până la sfârșitul anului. Altfel, se pierd bani din PNRR.

Potrivit liderului UDMR, pensiile speciale ar trebui să fie primite doar după vârsta de 65 de ani, iar magistraţii să nu mai primească pensii mai mari decât salariile.

Kelemen Hunor, preşedintele UDMR: „Nu ai voie să dai această pensie înainte de vârsta de pensionare. OK, vrei să ieși la pensie la 50 de ani, după 25 de ani, du-te, dar pensia de serviciu primești la 65 de ani. Nu poate să fie pensia mai mare decât salariul și aici vorbim, în primul rând, de magistrați, o parte dintre magistrați”.

Secţia pentru procurori a CSM a avertizat că foarte mulţi magistrați ar putea să iasă acum la pensie pentru a evita viitoarele schimbări legislative și, deci, pensii mai mici.

Gabriela Baltag, judecător CSM: „Profesia de magistrat este o profesie cu foarte mare responsabilitate, foarte mult consum nervos. Nu e ușor să reziști în această profesie până la 60-65 de ani. E ca și cum cineva ar dori să alunge judecătorii cu experiență din profesie”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

23 comentarii

  1. Jigodiile astea de judecatori au participat activ la masacrarea justitiei, au aparat golaniile facute de Dragnea, Predoiu, Iohannis, Ciolacu, PSD, PNL, UDMR, dupa care fug la pensiile de peste 20.000 de lei, de la 50 de ani…

    • Stimată doamnă, dacă judecând un dosar aplici, obligat fiind de Constituție, legile strâmbe făcute de politicieni în ultimii ani, nu înseamnă că ai apărat golăniile politicienilor, ci înseamnă că te-ai supus legii. Comentarii precum al Dvs , ce însoțeste apelativul „jigodii”, Nu este demn nici de cititorii și nici de pretențiile acestui ziar

  2. Ce sa mai vorbim despre chirurgi?
    Tot clamati ca este o meserie vocationala!
    În filmele americane nu vezi judecător sub 60 de ani.

  3. Foarte bine a zis ungurul, vrei sa ieși la 45 de ani la pensie du-te unde vezi cu ochii, dar răul.pe care l-ai facut ca judecatoare nu se va repara niciodată…
    Voi ati distrus țara asta, din cauza voastră nu suntem primiți în schengen!. Proastele dracului…la cratiță!

  4. Hai ca puteti, mergeti macar pana la 100. Sa impartim mai rotund cat avem de lucrat pentru fiecare jigodi.e din asta

  5. Da Doamne, da, sa iasa toti! Paguba-n ciuperci… Si-asa dreptatea este lipsa in Ro. Datorita lor.

    • Apropo,de ce nu vă faceți judecători???!!! Întâi trebuie să ajungi acolo și apoi să fi în funcție zeci de ani,luptând cu legile și.cu jurisprudența.Vă asigur că cea din urmă e precum curentul de aer ce te stropește iar consumul nervos e pe măsură . Aștept cu opinii post factum pe cei ce au reușit !Dixit!

    • Dumneavoastră aveţi impresia că în „justiţia” română există jurisprudenţă? 😂😂😂 Mi-a plăcut exprimarea „a te lupta cu legea” – din această exprimare nefericită unii ar putea deduce că judecătorii sunt nişte nelegiuiţi. Sigur… nu toţi… doar luptătorii cu legea.

      Într-un stat de drept (adică nu în România, stat eşuat) judecătorul respectă legea, aplică legea şi uneori creează legea. Dar nu „se luptă cu legea” şi nici cu „jurisprudenţa”. Doar în cleptocraţii gen colonie judecătorul este un lăutar tocmit de unii cu bani să „se lupte cu legea” în beneficiul infractorilor.

      Asta este şi problema României, că magistratura este percepută drept mijloc de căpătuială, de parvenire, de clanuri de foşti şi actuali securişti, miliţieni, bişniţari sau cămătari.

      În lumea normală la cap, nu în România, magistratura este o vocaţie, pe care o practici dacă respecţi legea, dreptatea şi adevărul – nu pensionare la 50 de ani, nu nepotism, nu prescripţie în masă şi nu înciocoire.

  6. Cred ca politicienii asta si urmaresc, sa se imputineze judecatorii si procurorii, termenul de prescriptie e micsorat si astfel ei scapa de dosare penale…..legea va cadea la ccr dar intre timp, panicati, mii de judecatori se pensioneaza

  7. După ce nu au comentat nimic din 2018 că nu există prescripţie, pentru că le convine să nu muncească. După ce au făcut scăpaţi nici nu se ştie câţi infractori, că nu i-a întrebat nimeni o cifră exactă. Acum lăcustele cu pensii speciale fug ca nişte găinari prinşi la furat! Se retrag în privat, unde toți au câte un notariat sau vreun birou de avocatură, executor judecătoresc! De acolo mai căpuşează nişte zeci de ani bugetul de stat şi îşi bagă pe pile beizadelele în magistratură, să scape şi ei alţi infractori! Sau intră în P$D să mai nenorocească nişte legi!

  8. Vreau sa vad JUDECATORI cinstiți care nu au fost în funcții politizat? …mulți dintre ei au aparat doar interesele POLITICIENILOR? Și sa iasa la pensie că-și MUNCITORII DE RAND,nu sa le plătească lor PENSIILE!!!Încă ceva Multi tomani au muncit 40 ani= 60 și au o pensie mica, dar MAGISTRATI AU IESIT LA PENSIE DE 45= 50..si cate DOSARE AU FOST CLASATE?

  9. Orice meserie are riscurile ei. In unele se plateste cu viata. Dar daca ai dorit sa devii procuror ori magistrat te poti pensiona la 60 de ani. Munca te tine verde si sprinten. Va pensionati la 45 de ani si lucrati in firme pana la 65-70 de ani.

    • Situatia asta arata, daca mai era nevoie, cat de greu(aproape imposibil!) e sa le iei inapoi PRIVILEGIILE specialilor Romaniei!
      Nu e vorba numai despre Pensiile speciale uriase nemuncite, ci despre TOATE privilegiile politrucilor nostri: Salarii uriase, Sporuri peste Sporuri, Locuinte de servicu sau Chirii platite de STAT, desi politrucii locuiesc in Bucuresti si au 3 case cel putin, telefon, tabletă, transport gratuit cu trenul – CFR, indiferent unde, atât la clasa 1, cât și la vagon de dormit, cât și o călătorie dus întors către circumscripția electorală cu avionul….

      In 2014, dl Iohannis castiga alegerile prezidentiale cu Programul „Romania lucrului bine facut”…
      In PREMABUL scria:
      „In 2014, avem oportunitatea de a privi înainte și, îmbogățiți de experiența trecutului, de a răspunde la întrebările: “Ce vrem să construim pentru viitor?”, „Cum vrem să arate România următorilor 10 ani?”, „Cum vrem să funcționeze instituția prezidențială?” și, mai ales, „Cum putem răspunde mai bine nevoilor cetățeanului?”.

      Azi, in 2022 Romania dlui Iohannis arata mai rau ca-n 2014: privilegiile SPECIALILOR sfideaza un popor intreg.

  10. Cea mai josnica putere a unei națiuni. Nu cunosc decât sa ceara privilegii , bani și interese cât cuprinde . Au impresia ca sunt persoanele alfa ale unui popor . Revoluția sa axat pe comuniști dar a uitat de ăștia. Cu ce este mai presus un magistrat fata de un om de știință, inventator , informatician și atâția alți…cu nimic ! Vor pensie speciala la 50 de ani , multi au proprietăți și bani mai mulți decât Țiriac…de unde ? Rușine pentru ca ignora și slutesc legile cum vor mușchi lor .Poate odată vor da socoteala , nimic nu rămâne ne plătit. România este tara procurorilor și judecătorilor corupți în serviciile mafiilor . Îmi este scârbă.

  11. Magistratii parca traiesc intr-o alta lume – sunt rupti de realitate, crezand ca ceea ce fac cei se cheama munca si ca ei „muncesc” – vezi bine, cei care creaza si produc bunuri, cei care desfasoara o activitate tenico-stiintifica, inventand lucruri noi, utile societatii pentru dezvoltare si progres, cei care invata si educa oamenii – profesori si scriitori, cei care se ingrijesc, insa cu adevarat, de sanatatea cetatenilor, ar face altceva, desi doar acestia muncesc cu adevarat ! Magistratii habar n-au ce este munca ! Nici cu scoala, pana sa ajunga magistrati, nu prea aveau ei treaba ! Ce-i aia matematica, ce sunt chimia sau stiintele naturale ? Ei erau doar cu stiintele sociale, cu educatia politica…, ca erau doar buni de gura si de vorbe goale ! Ce au „creat” ei (vorba vine, ca ei sunt doar niste bugetari platiti de noi pentru a efectua niste servicii…), ca doar nu se cheama justitie ceea ce avem in Romania ? Ei au creat legi strambe doar in folosul lor si nu al societatii si si-au asigurat salarii grase si diverse privilegii nemeritate !

  12. Tu muncești, nu gândești. Comentariul tău o dovedește.

  13. Ce ne spunea dl Iohannis in 2014 in Programul electoral prezidential „Romania lucrului bine facut, sper ca nu l-ati uitat:
    „Prea multe promisiuni neonorate fac astăzi dificilă convingerea cetățenilor români de a participa la vot. Ca efect secundar, neînțelegerile, nemulțumirile, certurile și atitudinea
    generală de pesimism ne afectează în tot ceea ce facem. Filosofia lucrului bine făcut, ce a caracterizat sute de ani activitatea socio-economică și politică a românilor, a fost puternic zdruncinată.
    Afectarea țesutului social și a valorilor care îl fundamentează fac dificilă asocierea oamenilor, cu încredere, pentru un țel comun, economic sau social. În acest climat de neîncredere, capacitatea de acțiune colectivă – care este motorul dezvoltării economice – a ajuns la un nivel mult prea scăzut.
    Acestor riscuri cu care România se confruntă suntem datori să le răspundem în mod responsabil. Trebuie să readucem în sistemul de valori filosofia lucrului bine făcut, corectitudinea și onestitatea, încrederea în propriile capacități și speranța în viitor.
    Ne place când vedem în afara țării lucruri bine făcute, însă ne-am pierdut speranța că ele pot fi replicate și în România. Respectăm cu strictețe legile altor țări, dar le încălcăm pe ale noastre imediat ce ne reîntoarcem în țară, pentru că ne-am obișnuit ca la noi să fie „altfel”. Acest mit al excepționalității – benefic atunci când vorbim de valori istorice, culturale și de patrimoniu, însă
    extrem de nociv când vorbim de lucruri aparent banale, precum respectarea legii – trebuie înlocuit cu practica lucrului bine și corect făcut.”
    Ce bine le ziceati, dle Iohannis… pacat ca azi in 2022 Romania „lucrului bine facut” a ramas o poveste pe hartie, ca si Romania Educata, nici la TV nu se mai vorbeste iar dvs ati ingropat proiectul asa cum ati ingropat TOATE promisiunile de SCHIMBARE facute roamnilor care v-au crezut si v-au votat… rusine!!!

  14. Cei mai mulți dintre ei au făcut mai mult rău acestui popor si acum sunt recompensați cu pensi de 10 ori mai mari decât salariu unui om obișnuit. RUSINE

  15. Doamne,ce de agramati isi dau cu parerea…Grea limba romana,grea…

  16. Doamne,ce de agramati pe forum…Grea limba romana,grea…