G4Media.ro

GALERIE FOTO Cum se vede iarna din spațiu: imagini spectaculoase surprinse de…

Sursa foto: NASA

GALERIE FOTO Cum se vede iarna din spațiu: imagini spectaculoase surprinse de astronauții NASA în ultimii ani

Agenția spațială americană NASA a publicat o serie de imagini surprinse de astronauții săi în ultimele ierni.

„Cu mult înainte de furtunile din această săptămână, astronauții NASA au surprins scene de iarnă pe Stația Spațială Internațională”, a precizat agenția.

Selecția integrală poate fi văzută aici.

Lacul Paiku (foto 1), situat într-o zonă aridă sudică, în apropierea versantului Himalaya, este unul dintre lacurile care se micșorează. Oamenii de știință estimează că nivelul lacului a scăzut cu aproximativ 4 metri din 1972, ceea ce a redus cu 8,5 la sută capacitatea sa de stocare a apei.

În a doua fotografie, gheața landfast care înconjoară revărsarea râului Moose are o culoare albă mai strălucitoare și plutește mai aproape de țărm. Gheața de culoare gri din golf este mai subțire și mai tânără. Banchizele de gheață care se formează în râul Moose sunt transportate în Golful James și sunt sparte de curenți. În timp ce acest peisaj înghețat pare neprimitor, comunitățile din apropiere, precum Moosonee, au nevoie de temperaturi sub zero grade pentru a construi drumuri de gheață. Avioanele sunt necesare pentru a călători între orașele mici de-a lungul Golfului James în timpul verilor scurte, dar construcția drumurilor de gheață pe timp de iarnă creează o legătură dificilă pentru provizii și oameni în nordul statului Ontario.

Un astronaut aflat la bordul Stației Spațiale Internaționale (ISS) a realizat în ianuarie 2020 fotografia 3, cu South Island, Noua Zeelandă – desemnată și prin denumirea Māori „Te Waipounamu”. Alpii de Sud ai insulei, acoperiți de zăpadă, se întrezăresc printre norii de iarnă puțini, care planează, de asemenea, deasupra suprafeței mării. Întinzându-se pe sute de kilometri de-a lungul insulei, Alpii de Sud formează o coloană vertebrală de alb care contrastează cu peisajul verde și maro din jur. Cel mai înalt vârf din acest lanț muntos, cunoscut sub numele de Aoraki Mount Cook, se înalță la aproximativ 3.750 de metri deasupra nivelului mării.

Iarna pe acoperișul lumii (foto 4): lacuri glaciare din apropierea lanțului muntos Himalaya. Situate chiar la nord-est de Muntele Everest, Lacul Puma Yumco și Lacul Yamdrok erau înghețate în ianuarie 2020.

Marele Canion sub zăpadă a fost surprins în a cincea fotografie. Marele Canion a fost declarat parc național în urmă cu peste 100 de ani, în 26 februarie 1919.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

  1. Superb🥰🥰🥰🥰

  2. Pozele sunt gresite, folosesc o lentila ochi de peste, de fapt pamantul este plat!

    • De ce ii dai in fapt?Le expui tehnologia cu care ii pacalesc pe oameni sa creada ca Pamintul e rotund?

  3. Amatori…. toată lume știe ca pământul este pătrat. Pozele alea sunt trucate. Făcute pe laptop… doarPSD are dreptate.

  4. @g4media – „Alpii de Sud ai insulei (Noua Zeelanda), acoperiți de zăpadă, se întrezăresc printre norii de iarnă puțini” – In ianuarie 2020? Alooo, suntem in Noua Zeelanda, in ianuarie e vara acolo! Data fotografiei este 13 iulie 2020, nicidecum ianuarie (am verificat pe site-ul NASA)