G4Media.ro

Casa Armatei din Sibiu, gazdă pentru lansarea unei cărți a lui Călin…

Foto: Captură video

Casa Armatei din Sibiu, gazdă pentru lansarea unei cărți a lui Călin Georgescu, care i-a lăudat public pe Zelea Codreanu și Ion Antonescu. Istorici controversați, anunțați ca vorbitori / UPDATE: MApN ar fi anulat evenimentul, care se mută la casa de cultură

UPDATE 2: Lansarea de carte a lui Călin Georgescu cu participarea lui Corvin Lupu și a lui Cristian Troncotă ar urma să fie găzduită la Centrul Cultural „Ion Besoiu” din Sibiu, aflată în proprietatea Asociației Naționale a Caselor de Cultură a Sindicatelor.

„Dragi prieteni, in 18 februarie, la ora 12, la Centrul Cultural „Ion Besoiu” (fosta Casa de Cultura a Sindicatelor), va avea loc prezentarea cartii domnului Calin Georgescu „Marea Renastere-Iesirea din Matrix”, o carte despre viitorul Romaniei, o carte despre noi si pentru noi. Va asteptam. Corvin Lupu”, a transmis presei Corvin Lupu.

UPDATE: Evenimentul ar fi fost anulat, potrivit unor surse din MApN.

Știrea inițială: Casa Armatei din Sibiu, aflată în subordinea Ministerului Apărării Naționale, va găzdui, în 18 februarie, lansarea unei cărți a lui Călin Georgescu, care i-a lăudat public pe Zelea Codreanu și Ion Antonescu.

La evenimentul anunțat de Asociația „Pământul Strămoșesc” participă și istoricul Codrin Lupu, care la rândul lui i-a lăudat pe Codreanu și Antonescu. Este anunțată și participarea istoricului Cristian Troncotă, la rândul său controversat.

Un dosar penal a fost deschis pe numele lui Călin Georgescu în 8 februarie 2022 pentru promovarea cultului persoanelor vinovate de genocid și crime de război.

Procurorii s-au sesizat din oficiu, după ce Georgescu i-a lăudat la Antena 3 pe liderul legionar Corneliu Zelea Codreanu și mareșalul nazist Ion Antonescu, vinovat de Holocaustul din România.

Georgescu a declarat, la 1 februarie 2022, la Antena 3, că Zelea Codreanu și Ion Antonescu au făcut ”și fapte bune”, dar și fapte pe care nu le poate comenta, dar ”pe care trebuie să le demonstreze istoricii”.

Tot referitor la Codreanu și Antonescu, Georgescu a spus că ”față de martiri nu poate să aibă păreri” și că ”îngenunchează în fața poporului român”. Georgescu a mai spus că poporul român nu este ”anti nimic” în general, în momentul în care a fost întrebat despre Holocaustul din România.

Anunțat la acea vreme ca premier al partidului extremist AUR, după scandalul generat de aceste afirmații, George Simion s-a dezis de el.

Într-un interviu publicat tot în februarie 2022 de culturaromana.ro, istoricul Corvin Lupu apăra afirmațiile lui Călin Georgescu și declara la rândul lui:

„Sunt foarte mulți români care i-au considerat eroi ai neamului, atât pe generalul Antonescu, cât și pe Corneliu Codreanu. Astăzi cei care cred același lucru nu mai pot să afirme public aceasta din cauza legislației care interzice acest lucru. Nimeni n-are chef să fie târât prin procuraturi și tribunale și să meargă la pușcărie. Aceste pericole i-au făcut pe istorici să ocolească cercetarea și publicarea unor părți foarte importante din istoria României.”

De altfel, Corvin Lupu a depus mărturie în favoarea fostului colonel SRI Vasile Zărnescu, judecat pentru negarea Holocaustului. În martie 2022, Curtea de Apel București a admis în parte apelul depus de Vasile Zărnescu, care fusese condamnat de judecătoria sectorului 3 București pe 4 februarie 2021, la o pedeapsă de 13 luni închisoare cu amânarea executării pentru infracțiunea de negare a Holocaustului. Zărnescu a primit în schimb un avertisment ca pe viitor să nu mai săvârșească alte infracțiuni. Aceasta a fost singura sentință de condamnare pentru negarea Holocaustului în România în 20 de ani de existență a Ordonanței de Urgență 31/2002 prin care această faptă este incriminată.

Cristian Troncotă este istoric, fost decan al Academiei Naționale de Informații și profesor la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu. Anul trecut publica, tot pe culturaromana.ro, articole despre „abuzuri și crime ale evreilor împotriva românilor”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

19 comentarii

  1. Lăsați i sa se adune! De ce sa se victimizeze!
    Dacă nu sunteți părtași puneți le preturi mari pentru închirierea spatiilor și expuneți i publicului!
    Sunt cetele din poezia lui Eminescu și sunt aproape de castelul lui Țepeș!

  2. De exemplu ii spui orice dorești unui polițist? Una este o opinie în cadru privat, alta în public. Nu mai respectam nicio lege? Spunem ce vrem, pe unde vrem? Asta înseamnă democrația? Normal…daca așa vedem în parlament, de ce sa nu avem și noi opinii…

  3. Ãsta .. în regimul de la Kremlin .. ar fi o hienã propagandistã si un apologet al eliberãrii cu japca .. de democratia europeanã,de drepturile omului,etc. 🇷🇺👹💣💣💣💣🗽

  4. Ne nó rocitul de Antonescu ne-a bagat in razbói de partea pierzatorilor, e responsabil de másacre, holocaust, trimiterea a sute de mii de soldati in campanii inutile in est (de unde majoritatea nu s-au mai intors). Astea sunt FAPTE, NU OPINII. E mai mult decat suficient sa fie trimis la tomberonul istoriei. Impreuna cu toti admiratorii.

  5. Dacul liber, ramas in urma, neevoualt

  6. Am trait s-o vad si pe asta. Un mason numind eroi pe cei care au luptat impotriva masonerie. Cata vrajeala „nationalista”. Inclusiv scutul cu tente dacice din spatele distinsului.

    • Cele trei spirale se numesc triskelion. E cand celtic, cand din Grecia antica, ba ceva legat de Sicilia, ba dacic… E shaorma cu de toate in zilele noastre, e bun de pus in vitrina. Pestele din sticla, translucid si pictat ca paunul e pus in sertar.
      Pe mine ma deranjeaza ca toti pun o planta in poza, si planta e pe un raft, intr-un colt fara lumina.. biata feriga ce zice ea.. o fi ea feriga batrana si nu o intereseaza fotosinteza dar totusi…ceva din spectrul solar tot ajungea la ea.

  7. România tinde mereu spre o dictatura. Nu contează, fascistă, comunistă. Dictatură să fie și să aibă un tătuc.

    • Bucureștiul este capitala statului paralel și a dictaturilor României.

  8. Corvin Lupu. Ha ha ha. Pe asta nu l-as pune nici sa-mi plimbe camila. Istoric? Ar fi interesanta o analiză antiplagiat a textelor lui. Stiintific e complet irelevant, nu-l citeaza nici Muma Padurii. O nulitate sinistra.

  9. De la armata la cultura. O fi f-un progres???? Dar o înaintare în grad ??? Probabil!!!!!!

  10. Mare ra.hat de știre.
    Voi le dați importanță și tot voi ii promovați. Și știrile anti-ceva tot promovare se cheamă.
    Tb lăsați să își desfășoare evenimentul și dacă era ilegal ce făceau se intervenea, tot pe cale legală.

  11. Individul ăsta,tot asa creat(ca Semeon)de unele televiziuni,îsi alege teme interzise cu scopul de a șoca,pentru a deveni cat mai repede notoriu.Gruparea rusofilă,care acum se adapteaza,prin a se rezuma doar la elementelè extremist nationaliste,are nevoie de „personalitati”,care în ochii electoratului obisnuit sa devină,prin sprijin mediatic si prin „inventarea de evenimente,notorii si marcante,fara pete lasate de coruptie.El in fond este un vector(s-a început „fabricarea”lui pe la televiziunea publica inca din vremea lui Draknea;Ghiurco(maghiară) l-a intervievat,prezentandu-l ca pe o mare „personalitate de la ONU”)putinisto-dughinist,care urma sa servească cauza.
    Auzi ticalosie,uciderea „patriarhului culturii romane,”Nicolae Iorga,de catre legionari”este o mistificare a istoriei”,cand sunt atatea dovezi!!!

  12. Și asta a absolvit academia fraților tate….ieșitul din Matrix e axioma lor !

  13. USR-istii sunt contrariati ca cineva ar putea avea alt subiect de discutie decat LGTB, Queer si Feminismul, deoarece ei nu stiu altceva. Aceasta structura, numita USR infiintata de serviciile secrete si stiu ca asta e un subiect pe care cenzorii nu il agreaza,drept urmare toate comentariile care au cuvantul securitate si servicii secrete de informatii sunt imediat cenzurate, e creata pentru a promova valorile antifamilie, anticopii si anticrestine. Nu le pasa de istoria romaneasca si urasc romanii patrioti care tin la tara lor si la radacinile romanesti.

  14. Cand au plecat rusii în 58 cineva le-a zis să-și ia și cozile de topor.
    Rușii au zis ca nu au ei atatea topoare cate cozi sunt pe aici.
    Adevarul nu se stabileste prin lege.
    Pe la noi se poate că-i Kolonika.
    Dacă nu-i dezbatere ci doar adevarat unic se zice că-i dictatură.
    Socatele , deontologul și ziaristul stiu de ce.