G4Media.ro

Arafat: Nu se pune problema retragerii salvatorilor români din Turcia. În unele…

Sursa foto: IGSU

Arafat: Nu se pune problema retragerii salvatorilor români din Turcia. În unele misiuni sunt însoțiți de jandarmi / Austria și Germania au suspendat operațiunile de salvare

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat, sâmbătă seara, că nu se pune problema retragerii salvatorilor români din Turcia, care vor rămâne acolo până se încheie faza de căutare-salvare după devastatorul cutremur.

Read Arafat a precizat că, în unele misiuni, salvatorii români sunt însoțiți de jandarmi:

„Am discutat cu șeful misiunii pe care l-am trimis și care ține legătura și cu colegii de la echipa de coordonare de la Protecția Civilă europeană și cu autoritățile turce. În unele misiuni pe care le execută sunt însoțiți în ele de jandarmi pentru protecția lor, dar nu neapărat au motive să plece de acolo. Deci, este o zonă care este cu foarte multe clădiri dărâmate, mai apare o persoană sau alta care încalcă regulile ordinii publice și pentru asta s-a decis să se cheme un sprijin și să fie lângă ei o echipăde jandarmi când ei lucrează și cu alte echipe eventual, dacă au solicitat.

Dar nu se pune problema retragerii. Chiar am fost rugat să mai rămânem o perioadă. Asta se va decide cu colegii de la AFAD, din Turcia și echipele noastre vor rămâne, cum am zis, până când ni se va spune că s-a terminat faza de căutare-salvare și atunci noi suntem pregătiți imediat să-i aducem înapoi.

Dacă apar alte elemente, normal suntem pregătiți pentru a-i aduce înapoi oricând este nevoie.”

Austria și Germania au suspendat operațiunile de salvare din Turcia din cauza riscurilor de securitate

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. Si ce mai salveaza , dupa atitea zile ? Mortii ? M-as bucura sa nu exagerati . Acum au nevoie de locuinte , mincare si sprijin psihic sa treaca peste acest necaz .

  2. Echipele germane, austriece si olandeze s-au retras din cauza instabilitatii din zona- prea multe bande de jefuitori, prea multe impuscaturi si conflicte armate in zona. Cine asigura securitatea echipei romanesti? Sau, altfel spus, asigura cineva securitatea lor? Pe de alta parte, asa cum spunea seful grupului olandez, munca echipelor de cautare e gata, pt ca sansele de a gasi supravietuitori acum sunt aproape nule. E timpul pt alt tip de ajutor, caci sinistratii au nevoie de adapost, ingrijiri medicale, conditii sanitare. E frig, sunt nespalati, au aceleasi haine de o saptamina, sunt traumatizati si furiosi, au pierdut tot.