G4Media.ro

Basistul trupei Pulp, Steve Mackey, a murit la vârsta de 56 de…

Sursa foto: Facebook/Pulp

Basistul trupei Pulp, Steve Mackey, a murit la vârsta de 56 de ani / El a contribuit la hituri precum ”Common People” și ”Disco 2000”

Basistul trupei Pulp, Steve Mackey, a murit la vârsta de 56 de ani, a confirmat familia muzicianului, potrivit bbc.com. Muzicianul, originar din Sheffield, s-a alăturat trupei Pulp în 1989 şi a contribuit la hituri precum ”Common People”, ”Disco 2000” şi ”Lipgloss”.

Soţia sa, Katie, a publicat joi un mesaj pe o reţea de socializare în care menţionează că artistul a fost spitalizat în ultimele trei luni din cauza unei afecţiuni pe care nu a dezvăluit-o. ”Suntem şocaţi şi devastaţi că trebuie să ne luăm rămas-bun de la soţul meu minunat şi extraordinar”, a spus ea.

”Steve a fost cel mai talentat bărbat pe care l-am cunoscut, un muzician excepţional, producător, fotograf şi cineast. A fost adorat de toţi oamenii cu care şi-a încrucişat drumurile în numeroasele discipline creative pe care le-a cucerit. Doresc să adresez mulţumiri din suflet întregului personal NHS care a muncit neobosit pentru Steve. Îi vom duce lipsa mai presus decât pot cuvintele exprima”.

Pulp a publicat de asemenea un mesaj de omagiu, anunţându-şi fanii că basistul lor ”iubit” s-a stins joi dimineaţă.

Trupa a publicat o fotografie cu muzicianul din turneul din 2012 al trupei, când au petrecut o zi liberă într-o zonă din Anzi acoperită cu zăpadă.

”Aveam o zi liberă, iar Steve a sugerat să facem o drumeţie”, a spus trupa. ”Aşa am făcut şi a fost o experienţă complet magică”.

”Mult mai magică decât dacă ne-am fi holbat la pereţi în hotel toată ziua (ceea ce am fi făcut altminteri)”.

”Steve făcea lucrurile să se întâmple în viaţa lui şi în cea a trupei. Ne-ar plăcea foarte mult să credem că s-a întors în munţii aceia acum, în următoare etapă a aventurii lui”.

Pulp se va reuni în această vară pentru o serie de concerte. Mackey anunţase că nu va lua parte la aceste concerte întrucât s-a hotărât să se concentreze asupra ”muzicii, realizării de filme şi proiectelor fotografice”.

Steve Mackey s-a născut în Sheffield în 1966 şi a fost coleg de şcoală cu un alt membru Pulp, Richard Hawley.

S-a alăturat trupei în 1989 – la un deceniu după înfiinţarea formaţiei – şi a apărut prima dată pe albumul ”Separations”.

După ce a semnat cu casa de discuri Island Records la începutul anilor 1990, Pulp a cunoscut succesul graţie albumelor ”His ‘N’ Hers” şi ”Different Class”, iar solistul Jarvis Cocker a devenit unul dintre cei mai îndrăgiţi muzicieni din epoca Britpop.

După ce trupa a luat o pauză în 2002, Mackey a compus în colaborare şi a produs cântece pentru artişti precum MIA, Florence + The Machine şi Arcade Fire.

Mackey a participat la reuniunea Pulp din 2012; de asemenea a fost curator în cadrul Frieze Art Fair din Londra timp de mai mulţi ani în decada 2000.

S-a căsătorit cu jurnalista de modă Katie Grand în 2009 şi au împreună un fiu, Marley, născut în 1996.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează