G4Media.ro

Președintele Parlamentului ungar, încă un atac anti-occidental: ”Finlandezii și suedezii aduc prejudicii…

sursa foto: Ferenc Isza / AFP

Președintele Parlamentului ungar, încă un atac anti-occidental: ”Finlandezii și suedezii aduc prejudicii grave intereselor noastre naționale/ UE și NATO intensifică războiul/ Există asemănări stranii cu perioadele dinaintea războaielor mondiale”

Liderii Ungariei, singurul aliat al lui Putin în Occident, continuă propaganda anti-europeană și anti-NATO. Președintele Adunării Naționale, unul dintre cei mai duri politicieni anti-europeni, Uniunea Europeană și NATO nu fac pași spre pace, ci intensifică escaladarea războiului din Ucraina, transmite 24.hu citând agenția de presă maghiară MTI. László Kövér a mai declarat, vineri seară, în cadrul emisiunii „Napi aktuális” de la Hír TV, că o delegație parlamentară maghiară va vizita Finlanda și Suedia marțea și miercurea viitoare pentru a discuta despre aderarea celor două țări la NATO.

László Kövér a declarat că parlamentul ungar a fost criticat pentru că abia acum a pus pe ordinea de zi aderarea celor două țări nordice la NATO și pentru că abia acum a trimis o delegație: ”Ungaria este o țară suverană, parlamentul său își stabilește agenda”.

Ungaria și Tucia sunt singurele state membre NATO care împiedică aderarea Finlandei și Suediei în plină invazie rusă asupra Ucrainei.

Kover a susținut că Suedia și Finlanda nu pot fi membre ale Alianței Nord-Atlantice până când Turcia nu acceptă să adere. Este puțin probabil ca acest lucru să se întâmple înainte de alegerile din Turcia, a spus el, adăugând că summitul NATO din vară ar putea fi cel în care cele două țări ar putea fi invitate să adere după ratificarea completă.

El a precizat că vizita delegațiilor a fost necesară din cauza îngrijorărilor și îndoielilor în rândul membrilor fracțiunilor partidului de guvernământ, care nu consideră că decizia în această privință este automată. În plus, în jurul Ungariei s-a dezvoltat o situație internațională care ar trebui clarificată și ar trebui să se precizeze că Ungaria este un membru suveran atât al NATO, cât și al UE: ”Ea a intrat în aceste organizații de bună voie și nu se consideră că și-a schimbat poziția în cadrul sistemului de alianțe în ultimele decenii”.

”Politicieni care s-au comportat în ultimii ani față de Ungaria într-un mod care ar fi fost nepoliticos chiar și pentru dușmanii noștri cer acum sprijin”, a continuat președintele Parlamentului. ”Trebuie să spunem clar că noi cerem acest lucru, ei nu au dreptul să se amestece în politica maghiară”, a declarat László Kövér, adăugând că funcționarea normală a unui sistem federal necesită încredere, care a fost minată temeinic înainte de aderare.

În ceea ce privește problema sprijinului Finlandei și Suediei pentru aderarea Ungariei la NATO, el a spus că nu este vorba de bune maniere sau de sensibilitate, ci că aceste țări, pe lângă faptul că au aruncat cu insulte selective asupra Ungariei timp de ani de zile, cauzează daune concrete, cu nume, intereselor noastre naționale.

”Acestea fac presiuni asupra instituțiilor europene pentru a opri plata subvențiilor UE către maghiari”, a subliniat președintele Adunării Naționale.

Potrivit președintelui, o delegație din Ungaria se va întâlni marți și miercuri cu președinții suedez și finlandez, cu comisiile celor două țări și cu miniștrii de externe din cele două țări. Delegația va fi condusă de Csaba Hende (Fidesz), Zsolt Németh (Fidesz), președintele Comisiei pentru afaceri externe, și i se vor alătura Enikő Győri și Ernő Schaller-Baross, europarlamentar din partea partidului de guvernământ.

László Kövér a subliniat, de asemenea, că armatele celor două țări sunt bine pregătite și bine echipate, iar aderarea lor va consolida puterea de descurajare militară a NATO. În același timp, NATO nu are practic nicio graniță cu Rusia, iar acum, odată cu aderarea Finlandei, va fi creată o graniță terestră directă de 1.340 de kilometri. Acest lucru crește riscul unui viitor conflict militar, a subliniat el. El a precizat că bugetele militare ale statelor membre ale UE sunt de cinci ori mai mari decât cele ale Rusiei, astfel că aderarea celor două țări are o importanță neglijabilă în comparație cu pierderea de securitate.

El a mai spus că țările NATO și UE au trimis în prezent Ucrainei echipamente militare letale în valoare de peste 60 de miliarde de dolari. Acest lucru înseamnă că unele state membre NATO și UE au devenit parte a războiului, nu încă în calitate de combatanți, ci de participanți.

”Pericolul este incomensurabil și există asemănări stranii cu perioada de dinaintea Primului și celui de-al Doilea Război Mondial”, a declarat Kövér. Pacea, a adăugat el, depinde în mod fundamental de cele două părți aflate în conflict. Nici UE și nici NATO nu fac pași spre pace, ci intensifică escaladarea războiului.

El a spus că este nevoie urgentă de a veni la masa negocierilor, de a opri crimele și de a ajunge la un compromis care să țină cont atât de integritatea teritorială a Ucrainei, cât și de preocupările de securitate ale Rusiei.

În ceea ce privește urmărirea de către Bruxelles a procesului privind statul de drept împotriva Ungariei, el a declarat că tonul, formularea, accentul sunt foarte asemănătoare cu cele din ultimii ani ai ocupației sovietice, dar valorile mișcării muncitorești au fost înlocuite de valorile europene, doctrina Brejnev a fost înlocuită de doctrina Jourová.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

25 comentarii

  1. Merg la pariu ca daca Antarctica vroia sa adere la NATO , gaseau ungurii un motiv sa ii considere pericol pana si pe pinguini.

  2. Ungaristan, o țărișoara înapoiată cu oameni încuiați, care efectiv se auto exclude din lumea civilizată. O pată nemeritată pe imaginea UE și NATO.

  3. Dumnezeule, cum de mai sunt in UE si NATO ? Cat mai sunt tolerati ?

  4. Oare cât o să mai dureze până când această țară profund antieuropeană, antidemocratică și nostalgică după regatul feudal să zboare și din UE și din NATO? De ce nu se întorc în stepe dacă le e așa drag imperialismul decalat al kremlinului?

  5. ”Politicieni care s-au comportat în ultimii ani față de Ungaria într-un mod care ar fi fost nepoliticos chiar și pentru dușmanii noștri cer acum sprijin” – ce înseamnă asta? Le-au făcut grafitti pe case, le-au speriat animalele de companie, au dat petreceri cu muzică prea tare? Ce anume ar fi făcut Finlanda și Suedia nepoliticos față de Ungaria? Presupun că arderea Coranului nu se aplică și pentru ei.

  6. traducere…finlandezii, suedezii, nato si ue nu ne lasa s-o dam langa cu politica de stat revizionista…cu calcarea presei pă cap si nici cu coruptia care a imbogatit mafia din juru lui orban…oh si nu ne mai lasa nici sa jefuim bugetul ue in timp ce lustruim bocancii lui putler …‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️ 😉😉😉😉😉😉😉😉😉

  7. La un moment dat o sa vina momentul decontului pt toate mizeriile Ungariei.

  8. Tipic dictatorului de la Budapesta

  9. România nu este departe de Ungaria la niciun capitol. Curentul pro-rus este într-o dezvoltare rapidă iar politica externă de ”neatârnare” a lui Orban este foarte admirată. Paradoxal, politica FIDESZ promovată mediatic pe toate canalele TV de limbă maghiară are în România două entități așa zis politice care se pupă perfect. UDMR și AUR. Ați auzit vreodată pe George Simion să-l critice pe Viktor Orban?! Sperietoarea AUR îi vine mănușă UDMR-ului, cârtița moscovită înfiptă adânc deja de zeci de ani în guvernarea României

  10. „În același timp, NATO nu are practic nicio graniță cu Rusia, iar acum, odată cu aderarea Finlandei, va fi creată o graniță terestră directă de 1.340 de kilometri.” – asta e repetent la Geografie? Rusia are granita Estonia, Letonia, Lituania si Polonia, membre NATO.

    Probabil nici nu stie unde e Rusia pe harta si este convins ca Ungaria Mare se invecineaza cu Mongolia si China.

  11. Ungaria e plasa de siguranta a lui Putin, daca Erdogan pierde cumva alegerile in Turcia si vine cineva care e de acord cu aderarea celor 2 tari, Ungaria va bloca in continuare aderarea. Ar trebui sa isi dea seama UE, NATO, ONU si alte organizatii ca atunci cand ai multi membrii votul unanim nu functioneaza ar trebuie de urgenta sa treaca la vot 2/3 sau 3/4, cui nu ii convine poate sa iasa din aceste organizatii nu ii tine nimeni cu forta.

  12. Plus pașaport rusesc

  13. Ungaria are un plan clar – refacerea teritoriului – daca stai de vorba cu ei iti dai seama in ce paradigma traiesc. Cumpararea de imobile de catre statul ungar, finantarea pe criterii etnice, toate procesiunile si ce se spune la procesiunile alea – sunt doar cateva indicii… din pacate ar trebui sa ne cam trezim din visare… ca Ungaria ar mai fi altceva decat ghimpele lui Putin. Nu mai vb de Austria ca deja stim.

    • qthry _ „Ungaria are un plan clar – refacerea teritoriului –…”

      Da, doar că nimeni de la Bruxelles nu vorbește deschis despre revizionismul Ungariei și despre sancționarea lui. Și știm bine că acesta se manifestă nu doar față de Ucraina. De ce, oare?

  14. Nimic nou în Orbanistan ! Sunt vremuri în care se fac bani buni din propaganda pentru bolșevici.

  15. Echilibrata? Hm, echilibrata cu ce? Cand vorbesti de echilibru zic ca tre sa ai toate partile in vedere.

  16. Orban are dreptate, sunt asemănări stranii cu situația dinainte de al doilea război mondial. Atunci Ungaria era cu naziștii din Germania, acuma e cu naziștii din Rusia. Se va termina ca și atunci, cu înfrângerea lor. Iar Ungaria ar putea deveni și mai mică.

  17. Cine votează specimene ca Orban, Trump, Erdogan ? Oamenii sunt masochiști ?

  18. HU o pată neagră pe harta UE.Ocupația sovietică de pănă în 89,nu le trezește amintiri neplăcute?

  19. Și, totuși, Ungaria are o imagine pe plan internațional incomparabil mai bună decât România. Este un stat care face parte din Schengen și poate fi considerat de „rangul al doilea” în UE. Iar NATO/SUA nu pot face presiuni spre a-i influența deciziile.

    România nu are nicio speranță să iasă din categoria de stat de „rangul al treilea”, să fie acceptată în Schengen într-un viitor previzibil, sau la Eurozonă, Asta, deși se conformează conștiincios deciziilor NATO și UE.

    Nu spun cumva că ar fi bine să nu ne mai conformăm, ci că este inexplicabilă atitudinea internațională față de Ungaria, în comparație cu cea față de România.

  20. tipic genei românești – capul plecat și mumu..măcar argumentați unde greșesc ungurii aici!