Consiliul Tineretului din România: „S-au obținut fonduri, de la bugetele locale, de 6,8 milioane de lei, pentru tineret” / Există încă administrații publice care nu investesc în sectorul Tineret
Fonduri de peste un milion de euro obținute de Consiliul Tineretului din România (CTR) de la bugetele locale ale administrațiilor publice. Cu toate acestea, sunt încă administrații care nu investesc în sectorul Tineret, atrage atenția CTR.
Consiliul Tineretului din România (CTR) militează de câțiva ani pentru constituirea Fondului destinat activităților de tineret către consiliile județene și consiliile locale ale municipiilor reședință de județ. Atât în acest an, cât și anul trecut, CTR s-a adresat consiliilor județene și consiliilor locale ale municipiilor reședință de județ cu solicitarea de a constitui în cadrul bugetului propriu Fondul destinat activităților de tineret.
Ca urmare a demersurilor întreprinse de CTR, în acest an:
- 20 din 41 de consilii județene au constituit Fondul destinat activităților de tineret în conformitate cu art. 28 din L350/2006, comparativ cu doar 12 din 41 în anul 2021;
- 31 din 41 de consilii locale ale municipiilor reședință de județ, inclusiv Consiliul General al Municipiului București, au constituit Fondul destinat activităților de tineret în conformitate cu art. 28 din L350/2006, comparativ cu doar 19 din 41 în anul 2021.
În plus, demersurile CTR au generat o creștere totală a finanțării sectorului de tineret din România de aproximativ 6,8 milioane de lei, prin constituirea sau majorarea Fondului destinat activităților de tineret de către consiliile județene și locale, mai exact:
- o creștere de 3,4 milioane de lei, cu aproximativ 25%, în cazul Fondurilor destinate activităților de tineret constituite de către consiliile locale ale municipiilor reședință de județ;
- o creștere de 3,4 milioane de lei, cu aproximativ 164%, în cazul Fondurilor destinate activităților de tineret constituite de către consiliile județene.
Cu toate acestea, în continuare există o serie de administrații publice locale care se încăpățânează să nu investească în sectorul de tineret de la nivel local și să nu constituie Fondul destinat activităților de tineret. Ca răspuns la aceste (in)acțiuni în detrimentul tinerilor din România, în perioada următoare, CTR va:
- publica o „listă neagră” cu consiliile județene și consiliile locale care încă refuză să constituie Fondul destinat activităților de tineret;
- insista în continuare ca Fondul destinat activităților de tineret să fie inclus în cadrul bugetelor proprii ale autorităților administrației publice locale menționate anterior;
- lansa o analiză mai detaliată cu privire la finanțarea sectorului de tineret din România, de la nivelul central, până la nivel local, pentru a afla cât investește statul român în tinerii săi, se arată într-un comunicat al CTR.
Ce este Consiliul Tineretului din România:
Consiliul Tineretului din România (CTR) reprezintă principalul partener neguvernamental cu atribuții privind politicile publice pentru tineret în raport cu autoritățile administrației publice centrale abilitate în acest sens, Biroul Permanent fiind structura internă de conducere cu rol decizional. În cei 17 ani de activitate, CTR și-a asumat misiunea de a asigura prezența unei voci puternice a tinerilor în plan instituțional și public în procesul de dezvoltare a politicilor publice care vizează tinerii și care pot avea un impact semnificativ asupra acestora, inclusiv în domenii care țin de ocupare, educație, sănătate, participare civică și politică și voluntariat. CTR reunește structuri federative cu o rețea de peste 400 de organizații de și pentru tineret din țară, fiind singura structură din România afiliată la Forumul European pentru Tineret (European Youth Forum) și Organizația Mondială pentru Tineret (World Assembly of Youth).
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank