G4Media.ro

Săptămâna Presei în școlile din Franța. Informarea corectă, prezentată copiilor de jurnaliști,…

Foto: Lycée Pierre et Marie Curie Bolbec – Facebook.com

Săptămâna Presei în școlile din Franța. Informarea corectă, prezentată copiilor de jurnaliști, la clasă, ca o acțiune ”pe mai multe fronturi”, în contextul războiului din Ucraina

Toți elevii din Franța au luat parte la activități speciale, între 27 martie și 1 aprilie, în programul național ”Săptămâna Presei” care s-a desfășurat în școlile din Franța, ca acțiune a Ministerului Educației de la Paris pentru promovarea informării corecte și responsabile, potrivit unui comunicat al instituției franceze, scrie Edupedu.ro.

Scopul activităților a fost conștientizarea despre informarea corectă, realizată în aceste zile, în școli, cu ajutorul redacțiilor de știri ale principalelor site-uri din Republică sau ale televiziunilor, cele publice în mare parte. Ele au trimis jurnaliști în școli pentru a lua parte la jocuri de recunoaștere a informațiilor și la diverse ateliere de interpretat știri cu elevii.

În Franța, această săptămână este organizată de Centrul pentru Alfabetizare Media și Informațională (CLEMI, original: Centre pour l’éducation aux médias et à l’information), prezentat pe site-ul propriu ca ”responsabil cu educația media și informațională (MIE) în întregul sistem educațional francez”, înființat de 40 de ani.

Citește mai mult pe Edupedu.ro.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...