G4Media.ro

Ligia Deca, despre admiterea la liceu prin examen separat: Este o soluție…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Ligia Deca, despre admiterea la liceu prin examen separat: Este o soluție bună, care prin dezbaterea parlamentară sunt convinsă că poate fi îmbunătățită, dacă va fi cazul

Ministrul Ligia Deca a susținut în Parlament că admiterea la liceu realizată prin examen separat de Evaluarea Națională, la profilurile cu concurență mare, „considerăm că este o soluție bună, care, sigur, prin dezbaterea parlamentară sunt convinsă că poate fi îmbunătățită dacă va fi cazul”.

Prezentă astăzi, 5 aprilie, în plenul Senatului la Ora Guvernului, Ligia Deca a fost acuzată de senatorul USR Ştefan Pălărie că a „cedat în faţa industriei de meditaţii din România, cea are împarte astăzi elevii în săraci fără viitor şi elevi cu bani care îşi pot cumpăra accesul la un examen special pentru ei în licee. În România, asta ne spun părinţii, învăţământul a ajuns zero dacă nu este însoţit de meditaţii”.

În răspunsul său, ministrul Ligia Deca a afirmat cu privire la admiterea la liceu că „formula actuală reprezintă deja o venire în întâmpinare a feedback-ului primit în dezbaterea publică a legilor. Varianta inițială, de 90% din locurile pentru profilurile din liceele cu competiție care mergeau în concurs, a fost ajustată. Avem acum 60% din locuri care se alocă pe baza unui concurs național și, subliniez, național. Subiectele sunt elaborate de către Centrul Național pentru Evaluare din Ministerul Educației. La fel, corectura se face ca la Evaluarea Națională, deci nu avem riscuri, avem doar asigurată o potrivire mai bună cu profilul pe care elevul și familia sa îl aleg pentru următorii 4 ani de liceu”.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează