G4Media.ro

Ministerul Educației – observator la toate cazurile de violență asupra cadrelor didactice,…

Foto: edu.ro

Ministerul Educației – observator la toate cazurile de violență asupra cadrelor didactice, din școli. Ca reacție la umilirea filmată a unei profesoare de către elevi de gimnaziu, instituția anunță că „a demarat discuții”

Ministerul Educației reacționează după ce poliţiştii din Prahova au deschis o anchetă ce îi vizează pe doi elevi de 13 ani acuzați de ultraj contra bunelor moravuri, de la o şcoală din localitatea Valea Doftanei, care au batjocorit o profesoară în timpul orei. Într-o informare de presă, ministerul Educației spune că ministerul a fost informat despre incident și că “a demarat discuții în contextul situaților de violență din mediul școlar”.

Ministerul Educației anunță că “a demarat discuții cu reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne și ai Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopții pentru a identifica soluții de îmbunătățire a procesului de prevenție și de intervenție în situații de violență în mediul școlar”.

Amintim, și în cazul incidentului grav de la Colegiul Național Ion Creangă din București, unde miercuri, o profesoară de japoneză, de 26 de ani, a fost agresată cu un cuțit de un elev de 16 ani, în timpul orei, Ministerul Educației era tot observator, fiind doar în ipostaza de a fi informat și de a ține legătura cu inspectoratul, sau să monitorizeze acțiunile școlii.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. „Ministerul Educației anunță că “a demarat discuții cu reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne și ai Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopții pentru a identifica soluții…”. Sa hohotesti de râs, da’ mai degraba de plâns. România Educata a Ministerului Educatiei (bag sama ca învatamântul disparu) dupa ultimii 7 (sapte) ani de cariera !!!!!

  2. Ați demarat până deraiați… I-ați pus pe profesori sub dictatura elevilor și i-ați scăpat de sub control. Reintrodusă exmatricularea din toate școlile, asemenea indivizi oricum nu se preocupă de școală. Iar miniștri pot ajunge și fără școală, doar îl au exemplu pe …Zăroni, că tot nu suntem departe de epoca aia.