G4Media.ro

Protejarea profesorilor în fața violenței elevilor, în Anglia: responsabilități pentru părinți și…

Foto: Pixabay.com

Protejarea profesorilor în fața violenței elevilor, în Anglia: responsabilități pentru părinți și sancțiuni ce merg până la exmatriculare, în condiții foarte grave, cu reîncadrarea elevului în alte unități

În Anglia, regulile privind disciplina elevilor sunt reglementate la nivel școlar, guvernamental, administrativ, dar și sindicatele din educație au un cuvânt de spus, atunci când vine vorba despre amenințări la adresa profesorilor. Sancțiunile pentru comportament abuziv extrem al elevilor, față de colegi sau alte persoane, inclusiv profesori, pot merge până la suspendare sau exmatriculare – măsuri radicale ce presupun, însă, ca elevului să îi fie asigurată continuarea școlarizării.

Părinții au propria răspundere, putând fi chiar dați în judecată în anumite circumstanțe, însă au și drepturi de contestare a deciziilor.

Ce spun legile și autoritățile centrale

Reglementările naționale prevăd că fiecare școală își dezvoltă propriul regulament în ceea ce privește comportamentul copiilor atât în mediul școlar, cât și în afara lui. Tot școlile trebuie să aprobe și să publice / să pună la dispoziția publicului măsurile pe care le ia pentru a preveni bullying-ul de orice fel. Reglementările generale nu fac diferențieri între diversele comportamente abuzive, dacă victimele sunt alți elevi sau sunt profesori.

În funcție de gravitatea diverselor abateri, școlile pot aplica măsuri sau sancțiuni diverse, de la mustrări la detenție și, dincolo de aceasta, la suspendare temporară sau exmatricularea elevului. Regulamentele școlare stabilesc exact în ce condiții sunt aplicate aceste sancțiuni.

  • Suspendarea și exmatricularea pot fi aplicate pentru abateri grave atât în interiorul, cât și în afara școlii. Aceste măsuri sunt luate la decizia directorului școlii.

Potrivit regulilor descrise de guvern (în Marea Britanie, sistemul educațional este descentralizat, iar cel din Anglia intră în atribuțiile directe ale guvernului de la Londra), școala informează imediat părinții elevului cu privire la decizia de excludere – suspendare sau exmatriculare – iar părinții au opțiunea de a contesta decizia. Contestația este analizată de consiliul local sau alte foruri superioare directe, în funcție de tipul de școală.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. „Protejarea profesorilor în fața violenței elevilor, în Anglia: responsabilități pentru părinți și sancțiuni ce merg până la exmatriculare, în condiții foarte grave, cu reîncadrarea elevului în alte unități”. Propun ca si la noi sa fie exmatriculati parintii, în condiții foarte grave, cu reîncadrarea în alte unități.

    • Ei văd în bullyng doar persecutarea celor …pe invers. Doar ei sunt persecutați și neântelesi… Ceilalți nu contează. O fată grasa, unu cu ochelari, altul înalt , cu urechi mai mari sa zicem care sunt ținta celorlalți nu contează. Nici profesorii înjurați. Nici colegii bătuți de cei agresivi.
      Doar bietii trans care se întreabă de ce lumea nu i agrează ..? Pentru că ceilalți sunt mai spre normal și înțeleg că ce fac alții e anormal…

  2. Până acum strigau la tv, vai un elev a fost bătut. Ce nenorociti sunt profesorii ăștia… Poate acel exemplu groaznic o sa i trezească pe unii și să vadă realitatea pentru că majoritatea sunt așa. Cu manele , imita rep, fac pe șmecherii
    Asta au văzut asta li s a arătat.
    Așa se diatruge o tara prin alienarea tinerilor cu non valori.

  3. Nu cred că e treabă voastră să moderați. Fiecare e liber sa scrie ce crede.
    Ne am logat și de acum noi scriem și voi asigurați spațiul. Cam atât , nu vă privește ce scriu oamenii. E treabă lor e alegerea lor, nu?
    Unde sunt celelalte două comentarii?