G4Media.ro

Programul Școală după școală cu masă inclusă și școli în care elevii…

Foto: Freepik.com

Programul Școală după școală cu masă inclusă și școli în care elevii să învețe într-un singur schimb nu se poate generaliza în următorii șase ani, spune ministrul Ligia Deca / Amendamentele în acest sens ale USR au fost respinse

“Această idee de generalizare a învățământului cu școală după școală, opțional, nu obligatoriu (…) se poate realiza, însă nu în intervalul acela de timp”, adică până în 2030, a spus ministrul Educației, Ligia Deca, în timpul discuțiilor parlamentare desfășurate luni, în Comisia de învățământ, pe marginea amendamentelor la proiectele de legi ale educației. O serie de propuneri USR, ce vizau un program școlar de la 8 la 17, care să includă o masă caldă și programul “Școală după școală” și care să sprijine dezvoltarea infrastructurii așa încât școlile să funcționeze într-un singur schimb, au fost respinse.

Potrivit Ligiei Deca, ideea unui program de tip “Școală după școală”, care să includă o masă caldă la prânz, este “una generoasă” și e susținută de minister, dar “avem îndoieli, însă, că este realist ca, în termen de 6 ani, practic să se dubleze – dacă nu cumva mai mult – infrastructura școlară, mai ales că această infrastructură este gestionată, administrată de către autoritățile publice locale”.

Drept urmare, a spus Ligia Deca, ministerul susținea propria variantă a proiectului de lege, fără amendamentele propuse de USR. Acestea au fost supuse la vot și respinse în comisia de învățământ.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. De ce nu se încep de mâine investițiile în scoli, astfel încât în 6 ani toți copiii să învețe într-un singur schimb iar apoi să poată beneficia de școală după școală?
    Atât poate marea coaliție PSD-PNL? Dacă „Nu se poate până în 2030”, atunci să lase pe alții care pot.

    • Pentru ca d-na ministru deca a fost multumita cu cei 2% alocati, contrar legii aprobata dr parlament in care este specificat 6%… iar seful d-nei deca, ilustrul turist johanis ii este indiferent ca romania educara nu este…