G4Media.ro

Guvernul va fi consiliat pe tema adaptării educației la inteligența artificială de…

Sursa foto: Pixabay

Guvernul va fi consiliat pe tema adaptării educației la inteligența artificială de un Consiliu în care Ministerul Educației nu are nicio atribuție

Un nou Comitet Român pentru Inteligența Artificială este format în baza unui ordin al ministrului Cercetării, Sebastian Burduja, ordin publicat joi în Monitorul Oficial. Noul Comitet, care funcționează sub patronajul premierului, are scopul să sprijine Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării în domeniul inteligenței artificiale și să asigure cadrul de guvernanță în acest domeniu.

Comitetul include un “Consiliu de educație în IA”, ce are drept scop să ofere consiliere cu privire la adaptarea domeniului educațional în funcție de evoluția inteligenței artificiale, fără ca Ministerul Educației să aibă vreo atribuție în cadrul acestui for.

Astfel, ordinul semnat de ministrul Cercetării prevede că, dintre membrii asociați ai Comitetului Român pentru IA, format acum, se alcătuiește Consiliul de educație în inteligența artificială. Rolul acestuia:

  • “Art. 9 (2) Consiliul de educație în IA are rolul de a oferi Guvernului României consiliere cu privire la adaptarea domeniului educațional național (educație și formare), care să răspundă specificului și nevoilor generate de evoluția domeniului IA.”

El are ca atribuții:

  • Să propună o strategie coerentă pentru dezvoltarea competențelor digitale în România, cu accent pe IA, în mediul preuniversitar și universitar și în programele de învățare continuă
  • Să înainteze “propuneri” cu privire la beneficiile și riscurile IA și metodele de diseminare a acesteia
  • Să promoveze dezvoltarea competențelor digitale prin programe de educație și instruire

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează