G4Media.ro

FOTO Tinerii vin cu idei creative pentru a promova reciclarea: haine din…

FOTO Tinerii vin cu idei creative pentru a promova reciclarea: haine din material reciclate, porumb în locul poliesterului, pentru izolarea casei

Opt licee din București și Ilfov au participat de Ziua Europei, marți, 9 mai, la evenimentul „Hai să facem viitorul verde!” care își propune să evidențieze importanța reciclării în procesul combaterii schimbărilor climatice și a poluării atmosferice.

Potrivit reprezentanților Centrul Europe Direct București, scopul evenimentul este promovarea valorilor europene, de a aduce Uniunea Europeană mai aproape de cetățeni, precum și de a responsabiliza și conștientiza mai mult elevii privind importanța mediului înconjurător. Tinerii din ziua de azi sunt din ce în ce mai implicați în ceea ce privește domeniul reciclării și sunt dornici să participe pentru a fi schimbarea, spun cei de la Europe Direct.

În cadrul evenimentului, au fost organizate ateliere de lucru cu materiale reciclabile, întrebări și răspunsuri pe tematică europeană, puzzle pe asfalt cu harta UE.

Elevii de liceu au prezentat mai multe variante despre cum se pot transforma produsele reciclate în haine. Şcoala Gimnazială Nr. 3 Palanca a prezentat o soluție mai verde pentru înlocuirea poliesterului pentru izolarea unei case: porumbul.

Elevii spun că s-au inspirat din inițiativa pornită în Suedia, precizând că doresc, în același timp, promovarea agriculturii românești. Materialul izolator din porumb poate înlocui poliesterul, fiind o soluție mai prietenoasă cu mediul înconjurător, spun elevii.

În cadrul evenimentului au participat și reprezentanți ai Uniunii Tătare care au prezentat elemente din cultura lor, cum ar fi iurta tătară. A fost prezentă și Uniunea Elenă, care a încântat publicul cu dansuri tradiționale.

Organizat de Centrul EUROPE DIRECT București, găzduit de Institutul European din România (IER), evenimentul organizat cu ocazia Zilei Europei, 9 mai, este dedicat elevilor de liceu și își propune să evidențieze importanța reciclării în procesul combaterii schimbărilor climatice și a poluării atmosferice, cu atât mai mult cu cât, la nivel european și mondial, există numeroase provocări în ceea ce privește scăderea emisiilor de gaze cu efect de seră și a altor emisii.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Săracii de ei, tot ce vad pe internet și cred. Care schimbare climatica, mai copii, voi nu vedeți că povestea cu clima nu mai ține? Acum 20 de ani de 1 Mai făceam baie la Vamă. Ați fost anul asta la mare?

    • Tu doar te crezi deștept. În realitate, suntem în al treilea an consecutiv cu temperaturi de 15 grade de Bobotează. Ai văzut pozele din satelit cu uscarea planetei din ultimii 40 de ani? Nu te duce capul să înțelegi amploarea problemei, ești limitat.

    • Alo, domnu Tov. Gradu’, s’traiti! Așa e cu amploarea asta când ai mai multe stele, se face cu amploare. Te-ai uitat și la pozele cu Pădurea Amazoniana, cum era acu’ 50 de ani și cum e acuma? Amazonul e undeva prin Brazilia, găsești tot pe internet dacă nu știi.
      Tot pe internet scrie și despre pâcla din Shanghai, Tianjing, Wuhu, Chaozhou, Suozhuo, …, sau mai scurt toate orașele cu peste 10 mil de locuitori, care sunt v’o zece. Oamenii aia nu vad soarele niciodată.
      Așa că dute tu și curață Planeta de cam 1 miliard de chinezi, apoi încă un miliard de indieni, adu Pădurea Ecuatorială pe stabilimentul anilor ’60-70 și sa vezi ce clima regenerata o sa ai. Eventual mai baga și izolarea clădirilor cu porumb, pune și asta ca să nu scoatem din context… Da pe voi ăștia așa v-a învățat acolo la Băneasa, doar cu dezinformarea. Sau atâta ai priceput tu din salvarea Planetei, haine, freze și porumb pentru izolat clădiri. De vaci ce zici, sunt și ele săracile prea multe?