G4Media.ro

Societatea de Geografie din România solicită ministrului Educației, Ligia Deca, să publice…

Foto: Pixabay.com

Societatea de Geografie din România solicită ministrului Educației, Ligia Deca, să publice componența grupurilor de lucru pentru planurile-cadru pentru liceu: Sunt grupuri de lucru secrete?

Societatea de Geografie din România (SGR) cere, printr-o scrisoare deschisă, ca Ministerul Educației condus de Ligia Deca să facă publice componențele grupurilor de lucru de la planurile-cadru de liceu obținute pe surse și publicate recent de Edupedu.ro, potrivit scrisorii trimise la redacție. În propunerea de plan-cadru pentru liceu la profilul real, clasele XI și XII, geografia, dar și fizica, biologia și chimia sunt eliminate din trunchiul comun și lăsate la alegerea elevilor, scrie Edupedu.ro.

Societatea de Geografie din România (SGR) notează, în scrisoarea către Ligia Deca, redată integral mai jos în articol, că „îngrijorările noastre ca geografi sunt majore după ce în spațiul public au apărut variante de planuri-cadru”. „De peste 30 de ani, Geografia este disciplina care a pierdut cel mai mult în planurile-cadru (numărul de ore alocat), la Bacalaureat și la Evaluarea Națională”, menționează aceștia.

Organizația continuă susținând că „precizările pe care le-ați transmis prin Biroul Dvs. de Presă ni se par contradictorii și ne îngrijorează prin inconsecvența informațiilor. Suntem cu toții de acord că orice demers privind planurile-cadru trebuie corelat cu proiectele de legi ale educației, aflate în dezbatere parlamentară”.

„Dar, mai departe, Comunicatul Dvs. afirmă că variantele apărute în spațiul public sunt neasumate de grupurile de lucru pentru elaborarea planurilor-cadru pentru învățământul liceal și profesionalAșadar, grupurile de lucru există! Vă rugăm respectuos să ne precizați prin ce ordin de Ministru au fost aprobate și care este componența lor? Sunt grupuri de lucru „secrete”?”, întreabă Societatea. „Mai ales că informarea Biroului Dvs. de Presă precizează, în continuare, că se are în vedere analizarea componenței grupurilor de lucru și eventuala actualizare a acestora”, mai argumentează geografii.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Ce grupuri de lucru,membrii erau initiatoarea legii privind dezincriminarea consumului de canabis si 2 babe habotnice….nu tu chimie,nu tu fizica,nu geografie,nu biologie,da’ religie full.

  2. În schimb, istoricii și profesorii de istorie au învățat deja, interactiv, că nu se poate schimba nimic!