G4Media.ro

Dosar pentru ucidere din culpă și anchetă a Inspectoratului Teritorial de Muncă…

Incendiu la Rafinăria Petromidia - sursa cititor G4Media

Dosar pentru ucidere din culpă și anchetă a Inspectoratului Teritorial de Muncă după ce un angajat a murit într-un bazin de azot al Petromidia Năvodari, iar o femeie a ajuns în stare gravă la spital

IPJ Constanța a anunțat, duminică, faptul că a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă după ce o femeie a ajuns în stare gravă la spital și un bărbat a murit într-un bazin de azot al Petromidia Năvodari.

Angajata Petromidia are 38 de ani și se află internată la Spitalul Județean Constanța, conform News.ro:

  • “Pacienta a fost internată aseară în stare foarte gravă în Secţia Terapie Intensivă unde beneficiază de supraveghere continuă şi îngrijire intensivă din partea personalului înalt calificat. Din păcate, starea generală se menţine la fel de gravă. Pacienta este în continuare intubată şi ventilată mecanic”, a declarat, duminică, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, Crina Kibedi.

Inspectorul şef al ITM Constanţa, Marian Becheanu, a declarat duminică, pentru News.ro, că a fost începută o anchetă în acest caz.

  • “În urma accidentului de muncă de la Rafinăria Petromidia au fost două victime: una a decedat, e vorba de un bărbat şi cealaltă a fost resuscitată, se află internată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Imediat după producerea evenimentului doi inspectori de muncă au fost trimişi acolo pentru a face cercetarea şi au început să ia declaraţii, au făcut primele constatări. Sunt câteva ipoteze de lucru, le urmăm, verificăm pentru a vedea în ce împrejurări s-a produs evenimentul şi pentru a afla cauzele acestuia”, a afirmat Marian Becheanu.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Cum sa cada niste operatori chimisti intr-un vas cu azot?? pe o platforma petrochimica!!! Posibil sa fi cazut intr-un vas in care se preparau diversi reactanti sub perna de azot gaz. Azotul este un gaz inert, mai greu decat aerul,obtinut in statii de copresie si distilare fractionata a aerului; lichid se pastreaza in rezervoare tip termos la cca – 200 gr C si presiune cca 3 bar, apoi este evaporat, prin usoara incalzire la stare gazoasa si coprimat la cca 6 bar pentru inertizare in instalatii dicerse de stocare si sinteza produse cu toxice/inflamabile/ letale! Pericol este daca se intra pentru interventie intr-un vas in care s-au stocat/prelucrat astfel de substanta si nu se ventileaza vasul – azotul nu miroase, nu este inflamabil si poate insela omul care intervine; este obligatorie determinarea oxigenarii vasului dupa ventilare- cel mai simplu: o bricheta aprinsa se va stinge in vas daca nu este oxigen! Fara cinism, dar sefii celor decedati/ accidentati daoreaza mortului o lumanare aprinsa!