G4Media.ro

BREAKING O femeie al cărei copil de 12 ani a fost ucis…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

BREAKING O femeie al cărei copil de 12 ani a fost ucis la Revoluția din 1989 și-a dat foc în Poiana Brașov în semn de protest față de tergiversarea dosarului Revoluției. Poliția și procuratura au tăcut două săptămâni

O brașoveancă al cărei băiat de 12 ani a fost ucis în Revoluţia din 1989 și-a dat foc în Poiana Braşov pe 25 mai, de Ziua Eroilor, în semn de protest față de faptul că justiția română nu a finalizat nici acum dosarul crimelor de la revoluție, transmite Agerpres. De notat că autoritățile – poliția și procuratura – nu au dat nici un comunicat până astăzi, 9 iunie, când au comunicat abia la insistențele ziariștilor. Poliția și procuratura comunică de obicei rapid toate cazurile de decese suspecte.

Reamintim că la 25 mai, de Ziua Eroilor, primii trei oameni în stat au participat la ceremonii fastuoase – președintele Iohannis la Sibiu, premierul Ciucă la București și șeful Camerei Deputaților la Buzău. Pe 26 mai era programată rotativa guvernamentală, dar ea a fost amânată sub presiunea grevei profesorilor.

Mama lui Florin Negru, erou martir al Revoluției, și-a dat foc pe Drumul Vechi, între Poiana Mică și Poiana Brașov, la aproximativ un kilometru și jumătate de locul în care s-a incendiat în martie 1989 Liviu Cornel Babeș în semn de protest față de crimele regimului comunist, a relatat pe Facebook jurnalistul local Claudiu Loghin. Potrivit acestuia, femeia a lăsat în urmă un mesaj de protest față de tergiversarea dosarului Revoluției din 1989.

O reprezentantă a Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov a confirmat mesajul lăsat de mama lui Florin Negru: „Nu putem reda conţinutul acestuia, dar pot menţiona că doamna era nemulţumită de evoluţia lucrurilor în România după Revoluţia din 1989, data de 25 mai fiind şi ziua în care se comemorează eroii Revoluţiei”, a declarat aceasta potrivit Agerpres.

Abia la două săptămâni după eveniment, Poliția Braşov a transmis că o femeie şi-a dat foc, pe 25 mai, în Poiana Braşov, ea decedând în ambulanţă, înainte de a fi preluată de elicopterul SMURD.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov a recunoscut că cercetează evenimentul tot la două săptămâni de la producere, pe motiv că a strâns probe.

Prim-procurorul Anca Gheorghiu a declarat că „fiind ancheta la început, este esenţial ca mai întâi să strângem probele necesare pentru a lămuri situaţia de fapt. În prezent, se fac cercetări in rem cu privire la infracţiunea de ucidere din culpă, iar în cauză a fost dispusă o expertiză medico-legală (autopsie) pentru a se lămuri cauza morţii. (…) Ancheta este încă la început şi era necesar să fie strânse probe în vederea lămuririi situaţiei de fapt. Raportat la fiecare speţă în parte, organul de urmărire penală stabileşte când este oportun să ofere informaţii, urmărirea penală fiind nepublică”.

Potrivit publicației locale MyTex, Ileana Negru a recurs la autoincendiere după ce ar fi fost batjocorită de instituţiile statului. Femeia, care de ceva vreme locuia în Spania la fiica ei, venise în România şi umbla pe la instituţii pentru ca indemnizaţia pe care o primea de la statul român, în valoare de 918 lei, să îi fie virată în Spania. Un apropiat al familiei, Cătălin Giurcanu a relatat că femeia i-a povestit că a fost umilită în special la casa de pensii, unde i s-a spus că din moment ce trăieşte în Spania n-are nevoie de banii de la statul român.

Context. Dosarul crimelor de la Revoluția din 1989 este, la 33 de ani de la eveniment, încă în fază incipientă. Abia în februarie 2023, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, printr-o sentință definitivă, să trimită spre judecare la Curtea de Apel București dosarul Revoluției din decembrie 1989. Acest lucru înseamă că procesul va începe prin audierea a sute de martori.

În ianuarie, Înalta Curte a pus în discutie din oficiu competența judecării Dosarului Revoluției din 1989, retrimis la instanță de Parchetul General după o odisee de peste două decenii.

Motivul punerii în discuție a competenței de judecare este că la data faptelor din 22-30 decembrie 1989, Ion Iliescu – principalul vizat de acest dosar, nu era președintele României. Tot atunci, inculpatul Ioan Rus era cadru militar, iar singura instanță competenta este Curtea de Apel București.

Procurorii Parchetului General au retrimis dosarul Revoluției în instanță în august 2022 după ce fostul procuror general Gabriela Scutea a declarat că au rezolvat problemele semnalate de judecători.

În dosarul Revoluției sunt trimiși în judecată și fostul președinte al României Ion Iliescu, fostul vicepremier Gelu Voican Voiculescu și fostul șef al Aviației Militare Iosif Rus.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

24 comentarii

  1. Poate se va găsi cineva care va trage la răspundere instituțiile și persoanele ce au tras de timp mai bine de 30 de ani. Pentru eroii martiri și părinții lor.

    • Pensii speciale regesti pentru merite de genul

    • O țară de speciali, in care mamele și copiii nu mai au loc.

    • Asteptam sulfele andreib,brandon a,mira sa sara in apararea tortionarilor ce-au ascuns „rezultatul”incompetentei lor din ultimii 33 de ani,alaturi de umflatul de la iesi hodorogeanu,de conopida pro-pzdista garbovanca…vor privilegii pentru rezultate zero,nu vor raspundere pentru batjocura livrata.

  2. Sistemul penal romanesc: ucide prin inactiune pe nevinovati in loc sa pedepseasca vinovatii!

  3. „De notat că autoritățile – poliția și procuratura – nu au dat nici un comunicat până astăzi, 9 iunie, când au comunicat abia la insistențele ziariștilor. Poliția și procuratura comunică de obicei rapid toate cazurile de decese suspecte.”
    Ptentru cine e inca orb si nu vede, si nu a vazut in pandemia de covid cum se prioritizau specialii, lucrurile merg foarte bine pentru ei, sistemul functioneaza.
    PSDNL + UDMR este la putere si vine puternic AUR din spate, tot o emanatie a specialilor. Profesorii sunt in greva si tara tot nu se revolta pentru ca e anesteziata, toata ura asta e strategic capitalizata de AUR. Lucrurile merg bine, pas cu pas.
    La peste 30 de ani… dupa ce ti-a fost omorat copilul sa nu iti poti gasi dreptatea, mai ai cativa ani si mori, ce iti mai ramane de facut?
    E clar ca statul serveste numai pe unii din cetatenii sai, si pentru restul e zbir.
    In conditiile astea noi ce facem? … Ne bem linistiti, in continuare, apa minerala.

    • protestam, semnam petitii, stam contra, ai tu idei mai bune in conditiile in care societatea civila din Romania e aproape adormita?!

  4. statul esuat care ne guvenreaza de 33 ani

  5. Strângeți-vă catrafusele și plecați!!!

  6. În zilele noastre secretomania și minciuna autorităților ne omoară!

  7. Să nu fi aflat nicio televiziune atât timp? Ciudat!

  8. Poate chiar porcu’ de ciuca a tras in copilul ala. In orice caz, tot un porc din ‘armata’.

    • Te rog sa te stapanesti !Nu jignii patrupedele .Iarna iti sade bine o slaninuta si o tuiculita ,nu?

  9. Romania se transforma, pas cu pas, intr’o rusie…democrata! Acelasi sistem, aceeasi coruptie, presa e aproape absenta (cu mici exceptii care vor ceda), nivelul de trai e pe acelasi trend descendent, scoala fara nicio valoare, bordeluri cu fete minore. Tot meniul. Felicitari votantilor peeeseeedeee

  10. Rușine justiției române, judecatorii si procurorii cu salarii si pensii speciale babane, ar trebuii să meargă la ocnă…

    • si-au marit singuri salariile cu 25% retroactiv din 2018 … unii dintre ei cer acum si marirea pensiei speciale in baza acestei mariri … noapte buna Romania uselista!

  11. Să nu ne mai miram atât, să nu mai dăm ochii peste cap pt.ca știm bine cine suntem. Fiecare al 5 lea din familie, prieteni,cunoscuți, era sau avea legătură cu un delator,unul gata sa te vândă pt.un rezervor de benzina sau un sărit peste rand la orice. O rușine mai mare pt.tara la 34 de ani de la „revolutie ” nici că se putea…Elisabeta Rizea întoarsă acasă din temnița comunista era luată în râs de cei din sat ” ce mai vrea și slăbănoaga asta ?”, casa fiindu i goala,ii furasera tot…Corneliu Coposu a stat în izolare un an,nu mai avea corzi vocale, la fel a fost scuipat în piață „vrea sa ne ia fabricile,sa aducă mosierii”… E același popor și acum,femeia atenta probabil la pensia vreunui special…

  12. Haideti sa vedem si picatura de pe fundul paharului: De moartea lui Babes s-a aflat public dupa mai mult de doi ani. De moartea bietei femei am aflat dupa doua saptamini. „pot menţiona că doamna era nemulţumită de evoluţia lucrurilor în România după Revoluţia din 1989”. Iti vine sa te sui pe pereti. O doamna nemutumita se duce sa-si faca un masaj sa se calmeze, nu-si da foc. Limba de lemn de la Marele Cirmaci la ultimul functionar.

  13. pana nu se atinge pragul critic pentru majoritatea pop.ul.atiei nu se va intampla nimic, pentru ca ne place sa asistam impasibili la necazurile apropiatilor