G4Media.ro

VIDEO Cod roșu de inundații în Alba, mai multe podețe și drumuri…

sursa foto: ISU Alba

VIDEO Cod roșu de inundații în Alba, mai multe podețe și drumuri afectate/ A fost emis mesaj RO-Alert/ Apel la 112 de la un grup de 24 de turiști care nu mai puteau coborî de pe munte

Ca urmare a codului roșu meteorologic și a codului portocaliu meteorologic, la nivelul județului Alba s-au dispus mai multe măsuri, transmite Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

UPDATE 21:21 A fost apelat numărul de urgență 112, de la un ghid montan cu privire faptul că în timp ce se deplasa cu un grup de 24 de turiști din Cheile Râmețului spre Brâna Caprei, traseul montan pe care aceștia îl parcurgeau a fost afectat ca urmare a fenomenelor hidrometeorologice nemaiputând sa se întoarcă spre Cheile Râmețului. Dintre aceștia, 21 turiști au ajuns la școala din satul Cheia, iar ceilalți 3 turiști împreună cu ghidul mai au de parcurs aproximativ 40 de minute de mers pe jos până la aceeași locație, rămânând în zona Brâna Caprei.

știrea inițială

A fost emis mesaj RO-Alert pentru avertizarea populației din zonele vizate de avertizarile meteo și a fost suplimentat personalul de serviciu cu personalul din ture libere.

Mai multe podețe și drumuri au fost colmatate, ca urmare a aluviunilor venite de pe versanți. ISU Alba a intervenit cu mai multe autospeciale, motopompe, buldoexcavatoare.

Nu au fost apeluri cu privire la persoane rămase izolate sau alte situații care să impună intervenția echipajelor de pompieri, până la acest moment.

Administrația Națională de Meteorologie a emis, sâmbătă, o avertizare de cod roșu de averse torențiale care au acumulat peste 40m-50 l/mp și grindină în localitațile din zona de munte a județului Alba, respectiv zona de munte a localităților: Câmpeni, Albac, Horea, Scărișoara, Gârda de Sus, Vadu Moților, Poiana Vadului.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...