G4Media.ro

VIDEO: Cât câștigă un antrenor personal în România, Olanda și Marea Britanie.…

VIDEO: Cât câștigă un antrenor personal în România, Olanda și Marea Britanie. Beneficii suplimentare: program flexibil și muncă din pasiune

Antrenorii personali sunt personaje importante în industria fitnessului pentru că sunt capabili să ofere programe de exerciții personalizate, sigure pentru clienții lor, fie că aceștia vor să își îmbunătățească starea fizică generală sau au anumite obiective, cum ar fi slăbitul sau anumite performanțe. Jobul de antrenor personal poate oferi multe beneficii, mai ales flexibilitatea programului, munca într-un mediu familiar, dar și un venit semnificativ, raportat la numărul de ore.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de ENTR ro (@ro.entr)

Ocupația de antrenor personal la sala de sport are tot mai mare căutare în țările europene, pe măsură ce tot mai mulți oameni conștientizează importanța mișcării pentru sănătate.

Radu, Arne și Adam sunt antrenori personali în România, Olanda și respectiv Marea Britanie. Fiecare dintre ei își face treaba cât poate de bine, însă ei câștigă diferit, în funcție de țară. Evident, câștigurile lor nu sunt fixe și nu se aplică tuturor instructorilor din aceste țări. Sunt mai degrabă orientative.

Nu doar câștigurile diferă: ei au și cheltuieli diferite, un indicator de comparație fiind, spre exemplu chiriile.

Astfel, se remarcă diferențe de salariu în funcție de țara în care activează, dar de asemenea diferențe și la nivelul chiriilor.

Arne, în Olanda, cu mai puțini ani de muncă și de experiență, câștigă un venit net mai mare de cât Radu (28 de ani, Sibiu), însă și chiria este de aproape 3 ori mai mare.

Radu a terminat studii universitare în domeniul sportului la care se adaugă mulți ani de sală. După ce a predat o vreme sport, la o școală, a devenit antrenor personal. Venitul său ajunge la aproximativ 1.300 de euro lunar, iar prețul unei chirii în Sibiu, unde stă el, ajunge la aproximativ 300 de euro.

”Foarte puțini vin pentru masă musculară, cei mai mulți vin doar pentru sănătate și pentru că vor să facă exercițiile corect. Este important să apelezi la antrenor pentru că el cunoaște tipurile de exerciții pentru diferitele grupe de mușchi și multe alte lucruri. În plus, în ultimii ani m-am specializat și în planuri alimentare” spune Radu.

Adam, în UK, are experiență mai mare decât ceilalți doi și cel mai mare salariu net. A avut nevoie de doar 3 luni de formare, dar are 7 ani de experiență. Veniturile sale ajung și la 3.500 de lire.

Diferențele de venituri țin și de modul în care este privită această meserie, în diferite țări și de importanța care i se acordă.

Valoarea pieței de fitness din România ajunge la 250 de milioane de euro, arată un studiu realizat în perioada pandemiei. O sumă extrem de mică, dacă o comparăm cu cea din Germania, spre exemplu, cotată la 5,3 miliarde de euro.

Datele sunt confirmate și de situația din teren: potrivit datelor Eurostat, sub 5% dintre români fac mișcare într-un centru de fitness, în timp ce media Uniunii Europene este de 44%.La nivelul de sus se situează cetățenii țărilor nordice: Finlanda (74%) și Danemarca (73%).

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...