Un oraș italian a redus la tăcere clopotul istoric după ce turiștii s-au plâns de zgomot/ Localnicii spun că nu pot dormi fără el
Clopotul din turnul vechi de secole din localitatea italiană Pienza va fi oprit între orele 22:00 și 7:00, după plângerile făcute de vizitatorii străini, scrie The Telegraph. Localnicii sunt consternați și susțin că nu pot dormi fără să audă clopotele acestuia. Clopotele turnului cu ceas obișnuiau să bată la fiecare 30 de minute.
Plângerile au fost făcute de vizitatorii străini cazați în hotelurile și proprietățile de tip bed and breakfast din apropiere. Problema este deosebit de acută în timpul verii – nu numai că sunt mai mulți turiști în oraș, dar ferestrele sunt deschise pentru a încerca să prindă o briză în numeroasele proprietăți care nu au aer condiționat.
„Am primit plângeri de la mai mulți proprietari de pensiuni”, a declarat Manolo Garosi, primarul din Pienza.
El a spus: „Acestea proveneau mai ales de la proprietățile care sunt aproape de piața principală și deci aproape de clopotniță”.
Manolo Garosi a apărat reducerea la tăcere a clopotelor, spunând că măsura nu a fost deloc fără precedent.
„Nu suntem singurii care fac acest lucru. Alte orașe care au clopotnițe au făcut exact același lucru”, a spus el.
Au existat probleme similare în Franța, turiștii străini plângându-se de clopotele bisericilor, de cântatul cocoșilor, de zumzetul cicadelor și de alte sunete care fac parte din viața rurală.
Dar printre cei 2.000 de oameni care locuiesc în Pienza, mulți sunt nemulțumiți de această decizie. Ei spun că sunetul clopotelor face parte din structura orașului.
Unii se plâng că sunt atât de obișnuiți cu sunetul clopotelor în timpul nopții încât nu mai pot dormi bine, deoarece găsesc liniștea nou descoperită neliniștitoare.
Situat în pitorescul Val d’Orcia din sudul Toscanei, orașul este o capsulă a timpului din punct de vedere arhitectural și a fost folosit la filmările pentru Romeo și Julieta lui Franco Zeffirelli.
Inițial a fost cunoscut sub numele de Corsignano, dar a fost redenumit după ce Papa Pius al II-lea s-a angajat într-o transformare a locului în secolul al XV-lea, punând în practică concepte urbanistice renascentiste.
Papa Pius se născuse în oraș, iar după redesenarea acestuia a fost redenumit Pienza în onoarea sa.
Din 1996, a fost inclus de UNESCO pe lista Patrimoniului Mondial.
„Planul lui Pius al II-lea, de a dezvolta orașul ca curte de vară a sa, a implicat construirea sau reconstrucția a aproximativ 40 de clădiri, publice și private, care au transformat și mai mult orașul medieval într-o creație a Renașterii italiene”, se arată în lista UNESCO.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
1 comentariu