G4Media.ro

BREAKING Iohannis pune consumul de droguri pe agenda Consiliului Suprem de Apărare…

Sursa foto: Unsplash

BREAKING Iohannis pune consumul de droguri pe agenda Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT): Efectele, amploarea, provocările consumului de droguri sunt o provocare serioasă la adresa siguranței individuale și naționale

Președintele Klaus Iohannis a anunțat luni că va pune consumul de droguri pe agenda viitorului Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT).

”Am decis să includ pe ordinea de zi a următoarei ședințe a Consiliului Suprem de Apărare a Țării acest subiect. Efectele, amploarea, provocările societale ale consumului de droguri, mai ales de la vârste fragede și în școli, sunt o provocare serioasă la adresa siguranței individuale și naționale”, a spus președintele Iohannis într-un discurs susținut luni la începerea anului școlar la școala gimnazială 162 din București.

  • De ce e important: CSAT este organismul care dă direcția instituțiilor de forță în combaterea unor fenomene care pun în pericol siguranța națională. Odată ce o temă e pusă pe agenda CSAT și există o hotărâre CSAT pentru combaterea acelui fenomen, toate instituțiile de forță sunt obligate să se pună în mișcare.

Decizia președintelui Iohannis a venit după ce presa, inclusiv G4Media, a scris pe larg despre creșterea consumului și traficului de droguri, inclusiv în școli. De asemenea, un val de emoție a fost creat în societate după ce un tânăr testat pozitiv la droguri a accidentat mortal doi adolescenți la 2 Mai.

În plus, ministrul de Interne a declarat într-o ședință cu conducerea Poliție că ”bătălia cu drogurile la categoria adulţi în momentul ăsta e pierdută”.

Declarații Klaus Iohannis:

Vreau să mă refer acum la un fenomen alarmant, cel al consumului de droguri în rândul tinerilor. Este o problemă care preocupă din ce în ce mai mult societatea noastră și mă bucur că există un interes crescut pentru a încerca să găsim soluții pentru a combate acest flagel.

Am decis să includ pe ordinea de zi a următoarei ședințe a Consiliului Suprem de Apărare a Țării acest subiect. Efectele, amploarea, provocările societale ale consumului de droguri, mai ales de la vârste fragede și în școli, sunt o provocare serioasă la adresa siguranței individuale și naționale.

În același timp, vreau să subliniez importanța comportamentelor preventive și responsabile. Este crucial ca tinerele generații să înțeleagă încă de la o vârstă fragedă pericolele și consecințele dramatice ale consumului de droguri, alcool și tutun.

Prin educație și conștientizare, putem construi o barieră solidă împotriva acestor amenințări. De asemenea, este vital să implementăm programe de educație pentru sănătate în școli, care să le ofere elevilor toate informațiile și instrumentele necesare pentru a face singuri alegeri sănătoase.

Despre proiectul România educată

Președintele Iohannis s-a referit în discursul său și la proiectul său „România Educată”, transpus în legi de coaliția PSD-PNL în această vară.

”După îndelungi și temeinice dezbateri, avem, în sfârșit, legi ale educației moderne, care transpun în practică viziunea proiectului România Educată. Este o etapă esențială pentru a începe să rezolvăm problemele cu care se confruntă învățământul din țara noastră. Cu toții ne dorim o Românie competitivă, iar asta se poate realiza numai printr-o educație de calitate, accesibilă tuturor elevilor și studenților. Sunteți primele generații care vor beneficia de reformele aplicate odată cu noul cadru legislativ, care urmărește obiective îndrăznețe. Și îndrăzneți vă îndemn să fiți și voi în a vă urmări visurile, în a învăța cât mai mult despre domeniile care vă pasionează și în care, mai târziu, puteți să aveți contribuții de succes”, a spus el.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

20 comentarii

  1. Stim din cartea dupa care ne ghidam viata morala, ca fructul interzis este inevitabil. Singura solutie este legalizarea completa si educatie in care vorbim si despre beneficii, nu doar despre riscuri.

  2. Suntem in epoca de piatra daca abordam subiectul consumului de droguri doar cu institutiile de forță: Poliție, Jandarmerie, DIICOT, etc iar acum Armată?? Efectiv prostiile pe care le-au făcut alții deja acum 50 de ani și le-au depășit acum 40, noi le considerăm soluții de urmat pe viitor. Suntem toți proști grămadă și guvernanții la fel. Scapă cine poate. Succes!

  3. Tăiați pensiile speciale și va dispărea și consumul de droguri.
    90% din consumatorii de droguri au legătură cu pensionarii speciali, fie sunt ei polițiști, judecători etc fie copiii lor fie nepoții lor, totul are legătură cu bani mulți nemunciți, pensiile speciale tăiate și 90% din problema drogurilor e rezolvată.

  4. Se va munci la acest program ani de zile si la sfarsit va apare un comunicat la fel ca si la educatie. herr johannis chiar mai crede ca noi il mai credem de ceva in stare in afara de recomandari reusite pentru concedii?

    • daca mai da si o dispozitie catre Ministerul de Interne, recte Despescu – cel care supervizeaza efectiv functionarea Politiei – atunci chiar putem sa ne linistim.

  5. Acest lucru e necesar ,adică România trebuie să adopte o strategie națională antidrog,pe termen scurt,mediu și lung,cu obiective,calendare și instituții/entități implicate și responsabile de îndeplinirea obiectivelor.

    • prea subtil sarcasmul dvs.

    • Daaaa, suntem foarte tari în strategii, cea mai tare fiind strategia fiscal-bugetara, urmată de cea pe educație, apoi pe sănătate publică, transporturi, etc! Rezultatele strategiilor noștri se văd la fiecare pas!

  6. Gata, a rezolvat-o si pe asta.
    Educatie nu avem noi? Pai ce scrie in biblie?
    Sa nu furi si totusi se fura la greu.
    De combatere avem nevoie, cu precadere in Bucuresti unde distractia este la cote maxime.
    Si pentru ca statul nu a facut mare lucru timp de decenii, poate nu ar strica sa colaboreze cu societatea civila si cand scriu asta ma refer la ONG-uri, desigur.
    Am aflat de curand ca aveam deja un ALIAT, parerea mea e ca e loc de mult mai multi aliati de incredere, nu de statul degeaba si vorbitul asijderea, ca ne-am lamurit cum e cu el.

    • Nu păi se ocupă acum instituțiile de forță și spitalele de psihiatrie. Nu mai avem nevoie de abordări contemporane via societate civilă. Soluția pentru ei este vilificarea și schingiuirea consumatorilor. War on drugs, atâta înțeleg mințile lor pentru că așa au văzut ei la televizor în anii 90.

  7. Nicio grija baieti! Dulapul vorbeste si imediat dupa aceea adoarme adanc. Daca nu am fi o tara de hodorogi nostalgici dupa Ceausescu, poate am fi avut o abordare civilizata fata de marihuana. Dar noi nu… batman batman. Lumea faina va consuma in continuare si bine face. Astia duc tara inainte. Consumati cu responsabilitate 😉

  8. Bună dimineața, nea’ Hoca!

  9. Actualul guvern, al “coaliției pentru stabilitate” este o amenințare la siguranța național. Cleptocrația este o amenințare la siguranța naționala , corupția generalizată și firmele de partid și de “servicii” sunt o amenintare la adresa siguranței naționale, domnule Președinte!

  10. a reusit sa rezolve justitia, institutiile, invatamantul, coruptia …sigur o rezolva si pa asta

  11. Sper sa nu fie așa, dar un președinte eșuat, într-un stat eșuat prin contribuția tuturor, nu poate decât să eșueze in toate. Nu inspiră deloc încredere în orice ar spune sau și-ar propune. Întotdeauna primează interesele clanurilor mafiote de politicieni sau neimplicați în politică

  12. Esuat si ca presedinte, si ca om…

  13. Azi razboiul impotriva drogurilor…
    … luna viitoare ceva razboi „think of the children” …
    … si la anu o sa ceara sa modifice constitutia ca sa aiba voie inca un mandat, pentru „stabilitate”.

  14. La ce mizerii ai făcut in tara asta ( coaliția PSDNL ) cred ca e plin de aur alb pe la casele matale , doar daca tragi pe nas poți fi asa nesimțit ca matali tovarășe !