G4Media.ro

EXCLUSIV Administrația spitalelor București, din subordinea Primăriei Capitalei, așteaptă de câteva luni…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

EXCLUSIV Administrația spitalelor București, din subordinea Primăriei Capitalei, așteaptă de câteva luni răspunsuri de la Ministerul Sănătății pentru neconcordanțe în contracte din PNRR / Proiectele trebuie realizate până la finalul anului 2024

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), instituție care coordonează unitățile medicale din subordinea Primăriei Capitalei, așteaptă de câteva luni răspunsuri de la Ministerul Sănătății pentru neconcordanțe pe care le-a semnalat din primăvară în contracte din PNRR pentru ambulatoriile de la mai multe spitale, potrivit unor documente consultate de G4Media.ro.

De menționat că este vorba în special de proiecte care ar fi trebuit realizate până la finalul anului 2024.

Într-o adresă din 30 august, ASSMB semnalează Ministerului Sănătății că „valoarea totală prevăzută în Contractele de Finanțare, încheiate de către Ministerul Sănătății cu Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, finanțate în cadrul Apelului PNRR/2022/C12/MS/11.3/Unități de asistență ambulatorie nu concordă cu valorile prevăzute de HCGMB, Cererea de finanțare, Anexa 10 – Bugetul Proiectului și Planul de Achiziție, documente ce sunt anexe la Contractul de Finanțare. Menționăm că Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București a inițiat, încă din luna aprilie 2023, discuții la nivelul structurilor abilitate din cadrul Ministerului Sănătății, în vederea corectării erorilor și pentru încheierea unor Acte Adiționale, dar fără nicio finalitate. În consecință, am procedat la întocmirea și transmiterea, de către instituția pe care o coordonați, a unui număr de 5 (cinci) Notificări, cu speranța soluționării acestei situații”.

Ministerul Sănătății nu a răspuns până acum nici la această nouă semnalare, potrivit surselor G4Media.ro.

ASSMB a anexat la adresa transmisă ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, la finalul lunii august, și cele cinci notificări din primăvară către minister la care nu s-a primit răspuns.

Este vorba despre proiectele pentru ambulatoriile de la spitalele Victor Babeș, Sfânta Maria, Filantropia și Victor Gomoiu. ASSMB a semnalat că în contractele de finanțare pentru aceste unități este prevăzută o contribuție financiară mai mare cu circa 100.000 de lei față de suma aprobată. A cincea notificare vizează contractul pentru Centrul de psihiatrie pediatrică de la spitalul Obregia, unde în contractul de finanțare este trecut un termen de 21 de luni, în timp ce cererea de finanțare prevede un termen de realizare de 27 de luni.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat, în 6 martie 2023, că 69 de proiecte pentru realizarea de ambulatorii din cele 142 depuse au primit aprobare, acestea urmând să fie finanţate din PNRR. El a menţionat că valoarea totală a investiţiilor se apropie de un miliard de lei, iar proiectele trebuie încheiate până la finalul lui 2024.

„Total buget din partea PNRR fără TVA – 686 de milioane. Autorităţile locale contribuie şi ele cu 121 de milioane acolo unde au avut resurse şi au dorit să se implice. Deci, în total, avem 807 milioane de lei fără TVA, dacă adăugăm şi TVA-ul, ne apropiem de un miliard de lei. Un miliard de lei în ambulatorii de specialitate cred că este fără precedent în istoria contemporană. (…) Ne dorim ca aceste proiecte să se încheie cu bine până la sfârşitul anului 2024. Echipa Ministerului Sănătăţii este la dispoziţia beneficiarilor pentru sfaturi, pentru îndrumări privind modul de derulare în continuare. Dânşii sigur trebuie să contracteze aceste investiţii dacă discutăm de construcţii şi reamenajări cu firme specializate”, declara ministrul Alexandru Rafila citat de News.ro.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...