G4Media.ro

Medic de la Spitalul Filantropia, trimis în judecată pentru vătămare corporală din…

Sursa foto: Pixabay

Medic de la Spitalul Filantropia, trimis în judecată pentru vătămare corporală din culpă / În timpul unei întreruperi de sarcină i-a produs pacientei o perforație a tranșei uterine neidentificată după operație / Femeia a fost transferată de urgență al Elias pentru a-i fi salvată viața

Medicul Mădălina Gheorghe de la Spitalul Filantropia din Capitală a fost trimis în judecată pentru vătămare corporală din culpă, după ce în timpul unei întreruperi de sarcină din anul 2019 i-a produs pacientei o perforație a tranșei uterine, pe care nu a identificat-o după operație, iar ulterior femeia a fost transferată de urgență al spitalul Elias pentru a-i fi salvată viața.

Potrivit unui comunicat remis presei joi de Ministerul Public, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a unui medic în specialitatea obstetrică-ginecologie pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă, prevăzută de art. 196 alin. 2 și 3 Cod Penal raportat la art. 194 alin. 1 lit. e) Cod Penal.

„La data 21.02.2019, medicul în specialitatea obstetrică-ginecologie i-a efectuat persoanei vătămate o întrerupere de sarcină la Spitalul Filantropia, intervenție în cursul căreia s-a produs o perforație a tranșei uterine. Post intervenție, până la momentul externării, medicul nu a efectuat o supraveghere efectivă a pacientei, de natură a identifica elemente clinice și simptomatologice pentru diagnosticarea perforației de tranșă uterină. Urmare nediagnosticării complicației medicale asociate intervenției medicale, starea de sănătate a persoanei vătămate s-a agravat și s-a impus deplasarea de urgență, în cursul aceleiași zile, la Spitalul Universitar Elias, unde persoana vătămată a fost supusă unei intervenții chirurgicale pentru salvarea vieții”, susțin procurorii.

Perforația de tranșă uterină este o complicație documentată în literatura medicală de specialitate care se obiectivează în prezența unor factori de risc (cicatrice post-cezariană și sarcină cu placentă implantată pe cicatrice). Simptomatologia poate fi evidentă încă din cursul intervenției chirurgicale sau se poate diagnostica ulterior, intervalul de timp între producerea leziunii și apariția simptomatologiei fiind în funcție de dimensiunile leziunii și intensitatea hemoragiei. Nediagnosticarea acestei complicații prin lipsa de supraveghere postprocedurală constituie deficiență în acordarea asistenței medicale, precizează sursa citată.

Dosarul a fost trimis Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează